Migrän känningar

Idag blir jag tyvärr hemma från jobbet då jag knappt sovit något inatt och halva mitt huvud pulserar samtidigt som det lixom gör ont i ena ögat typ, svårt att förklara men jag mår illa stundvis och det är väldigt jobbigt att titta ut genom fönstret för ljuset. Så varför jag ens sitter här vid datorn just nu vet jag faktikst inte men det är egentligen vansinne. Jag ska gå in och lägga mig i det väldigt sköna mörka sovrummet igen och hoppas på att tabletten verkar så snabbt som möjligt. Jag hatar att ligga och vila och jag blir enormt rastlös när jag måste vara hemma! Oftast så brukar det gå över på några timmar. Så i morgon är jag säkerligen mycket bättre och tillbaka på mitt härliga jobb igen.

Hoppas ni mår bra iallafall!






Kanske en gnutta förändring?

Igår skrev jag om att vi skulle till ett par och prata lite om deras företag och ett eventuellt samarbete. Jag väljer att i dagsläget inte berätta mer än att det var väldigt intressant och männsikorna vi mötte var några av de absolut trevligaste vi stött på. Så gästvänliga lugna och med et enormt driv och engagemang för deras verksamhet. Jag och Andreas ska fundera lite över förslaget vi fick och återkomma till dom om en vecka. Innan vi har bestämt oss och lämnat besked så håller vi detta lite för oss själva. Vi är väldigt tacksamma för att vi fick en chans att träffa denna underbara familj med deras två döttrar och en super härlig golden. Om det inte leder till ett sammarbete så kommer detta i vilkat fall som helst leda till en ny gemenskap och fina vänner då både vi och hundarna klickade.

Idag är jag ju ledig och vi tog oss en rejäl sovmorgon tills vi kom på att vi skulle till veterinären vid 10 och det plötsligt blev lite bråttom. Vi träffade Martin och han var med och stöttade under tiden som jag fick ge vaccinet. Det gick jättebra att injecera. Atlas tyckte dock inte att det var vidare skönt med sticket men han fick såklart belöning och det fick jag med vilket kändes väldigt skönt.

Nu har Andreas åkt till jobbet och jag ska ta en cykelrunda med Atlas. Ikväll ska jag iväg på en till intressant grej som jag inte heller kan berätta så mycket mer om just nu. Men jag har stora förväntningar och förhoppningar på framtiden.








Spännande!

Om en halvtimme har jag och Andreas ett inbokat möte med en vilt främmande kvinna och hennes man. Vi har nämligen blivit tillfrågade att arbeta med dom i deras företag för att vi verkade vara så trevliga och utåtriktade människor. Vi träffades en gång i samband med en skogspromenad med Atlas. Ikväll ska vi gå en gemensam promenad med hundarna och höra om deras företag. Väldigt spännande och intressant, självklart är jag skeptiskt men vi har ju inget att förlora genom att bara åka och lyssna. Dessutom är det alltid kul för Atlas också då dom hade en väldigt trevlig golden retriver. Jag berättar mer ikväll när jag kommer hem, vi får se vad dom säger :)

Kram på er sålänge!!



 


Atlas & Danso

Efter jobbet mötte Karin upp mig hemma och lämnade av sockersöta Diva hos Andreas som var överförtjust av lycka. För vi tog nämligen med de större grabbarna till hundparken på skoghall för att gå en promenad och busa lite. Vi fick massa bra träningsmöjligheter både på inkallning och annan träning, helt perfekt att ha en träningskompis och så kan man använda sig av varandra och köra störningsmoment. Hundarna fick busa en massa oxå och det var såklart uppskattat av dom.
Nu är det dax för Johan Falk filmen på fyran, vi får se hur länge jag orkar vara vaken. Hoppas er söndag varit härlig!

Kompisarna Atlas till vänster Danso till höger.


Solen skiner och fåglarna kvittrar!

Jag fick mig en härlig start på morgonen då älsklingen sprang runt här hemma och sjöng samtidigt som han av någon anledning sätter på Mumin på teven i sovrummet. Sådär skönt kan jag tycka!! Men min morgonpromenad var superhärlig, jag hade Atlas lös hela vägen och vi lyssnade på fågelkvitter och njöt av att solen tittade fram. Det verkar inte som om den tänkt stanna framme idag lika bra för jag jobbar ju ändå hela dagen. Så nu är det dax för mig att åka till Andreas föräldrar som är så super gulliga och passar Atlas när vi jobbar varannan helg.

Både jag och min afrikanska lejonhund längtar efter solen och värmen!


Sommartid

Ett säkert vårtecken är väl sommartiden som vi ska ställa om inatt. Glöm inte att dra fram klockan en timme så ni inte blir sena till det ni nu ska göra. De flesta av er är kanske lediga i morgon men vissa arbetande själar som jag behöver ju komma i tid.

Idag fyller min lillasyster Linnéa 2 år och jag åkte dit direkt efter jobbet med en present, en hink full med lekdeg i olika färger, kladdigt och roligt! Jag fick en bit god tårta och nu är jag äntligen hemma. Ikväll ska vi bara mysa och krypa upp i soffan och titta på tv. Det blir såklart till att stötta miljön mellan halv nio och halv tio ikväll. Då tänder vi värmeljus i alla lägenheter och hus och sparar lite på elen för att bidra till Earth hour! En kanske inte allt för händelserik lördag men ack så skön!

Ha en trevlig kväll!

Mysigt!


En superbra dag!

Dagen har gått som planerat, och jag har till och med hunnit med en cykeltur med Atlas där han fick springa fem kilometer. Nu är vi precis hemkomna från nöjesfabriken där vi har tackat av min underbara chef som gör sista dagen imorgon! Tack Liselotte för allt du bidragit med i både min och ikeas utveckling det kommer kännas oerhört tomt utan dig. Du är en så fin människa och du värnar alltid om alla andras välmående! Din energi smittar av sig och jag har många härliga minnen. I sommar hälsar vi såklart på i ditt fina hus i skåne!

Nu ska jag hoppa i sängen här faktiskt, i morgon börjar jag tidigt!
Hoppas att ni haft en härlig dag och att ni kunnat njuta av solen som jag hört kikat fram på många håll i landet idag.

Godnatt ni fina!


Våffeldagen 25/3-2010

Idag är jag ledig och ska njuta av dagen fullt ut. Jag började faktiskt morgonen med att gå nästan två timmar med Atlas. Hur skönt som helst att vakna till av frisk och härlig luft. Jag ska vandra lite till idag och det till wåxnäs där jag ska försöka få min cykel reparerad inför våren då jag tänkte börja cykla till jobbet. Växlarna är trasiga och däcken paj. Vid två tiden idag ska jag och två kollegor från jobbet åka till en fjärde kollega som är nyopererad och hemkommen från sjukhuset. Vi ska fika lite och prata ikapp oss om veckorna hon har missat, det blir mys. Sen ikväll vankas det mat och bowling och avtackningsfest för ytterligare en av mina chefer som ska sluta och flytta till sitt hus i skåne. Jag hoppas att det blir en trevlig dag.

Och vet ni vad, till lunch idag blir det våfflor här hemma!! Jag älskar våfflor men äter det bara någon gång om året så idag ska jag njuta. Bär och grädde är en självklara tillbehör till mina våfflor och dom ska vara knapriga, absolut inte mjuka och säckiga.

Trevlig våffeldag!

Gott!


Jag är så glad!

Beöker i Stockholm igår gick över förväntan hur bra som helst. Veterinär Susanne Åhman undersökte och diskuterade med mig om hur medicineringen fungerat för oss och hur mycket han kliar sig. Vi har ju märkt en stor förbättring på Atlas. Han har fått tillbaka massa pigment och han är mycket piggare på något sätt. Atlas fick sin första spruta av de dyrbara dropparna. Den skulle verka i minst en halvtimme för att säkra så att han inte fick en allergisk reaktion. Allting gick jättebra och sedan var det min tur att tränas i hur man ger en injektion, det var en del att tänka på speciellt det att få rätt mängd och att det inte får vara några luftbubblor i sprutan. Jag fick injecera Atlas två gånger med koksalt för att lära mig att ta rätt grepp om nackskinnet och att klara av att hantera sprutan och doseringen.

Jag är så oerhört glad att undersökningen som Susanne gjorde på Atlas var helt utan anmärkning nu och hon berömde honom och sa att han var såå fin nu mot sist vi var iväg. Nu är det bara att lära sig att leva med en allergisk hund att helt enkelt acceptera det. Det finns såklart massa val man kan göra i en sån här situation men vi ska definitivt kämpa och speciellt nu när han har svarat så fint på medicineringen!

Just nu är jag världens lyckligaste matte! Jag vill passa på att tacka alla ni som följt bloggen och kampen mot den här klådan som ingen tycktes veta vad det var. Ni har verkligen varit ett stort stöd för mig och jag uppskattar alla sms, samtal och kommentarer! Ett extra stort tack till dig Karin som tog en semesterdag för att kunna följa med mig och stötta mig och mitt nervösa jag!!

Jag tänkte visa någr bilder på före och efter allergin, vilken skillnad det kan göra på piggmentet och pälskvaliteten. Självklart har solen lite att göra med hundarnas pigment och de blir ofta ljusare på vintern. Men kolla in skillnaden!

FÖRE



EFTER ALLERGINS ANGREPP


Såhär såg Atlas efter det att allergin uppstått. Pigmenten försvann helt och han kliade sig massor runt läppar, ögon och under hakan. Nu är pigmentet påväg tillbaka och vi ser ljust på framtiden!





Söndag, Tylösand

Vi var alla lite sega och trötta efter många varma timmar på dansgolven. Vi njöt av en rejäl sovmorgon och vi vaknade av Elins sköna föräldrar som ringde och sjöng en härlig födelsedags sång dagen till ära. Vi var ganska så sega på söndagen och gjorde oss en sen men oerhört god frukost hos Elin innan vi bestämde oss för att åka till Tylösand och få lite ny energi. Det blåste lite kallt men det var uppfriskande och jag fick många härliga kort på mina fina hjärtan.






En underbar dag med mina bästa vänner!

Fredag- Sushi. Lördag- stan,dansa

Jag har ju lovat lite bilder från Halmstad och de kommer här tillsammans med några ord som beskriver hur vi hade det.

På vägen stannade vi till och åt mat sen fixade grabbarna så jag kunde se resten av vägen. Christoffer släppte vi av i vänersborg, det var kul att få lite sällskap av honom. Grabbarna löste korsord och jag körde. En väldigt rolig, övertrött och urspårad men säker bilresa.

Elin mötte upp mig på parkeringen, till sin förvåning hittade hon Jacob gömd i bagageluckan. Det blev skrik skratt och glädjerus. Vi packade in allt i lägenheten och begav oss iväg för att köpa Sushi. En skön och lugn kväll då vi alla var väldigt trötta.


Vi tog oss en välförtjänt sovmorgon under lördagen och Elin var duktig och åkte till stallet och till sitt jobb där hon spenderade tre timmar medans vi gick på stan och kikade, lunchade och avslutade med en fika med Elin när hon slutat jobbet. Sedan tog vi en sväng till affären och köpte lite mys inför födelsedags kalaset som Elin skulle ha.


Det blev både paket öppning, tårtåtande och förfestande och det var himla kul att träffa några av Elins nya fina Halmstadvänner. Nu vet jag att hon är omgiven av trevliga vänner!

Vid midnatt vandrade vi mot staden för att inta dansgolven och barerna. Halmstad var en trevlig stad att festa i men det var väldigt packat på alla dansgolv som vi besökte och det var sjukt varmt, men KUL!!!

Tack Elin för att du tog emot oss med din varma famn och att vi kunde få en riktigt kul helg tillsammans trots avståndet emellan oss så vet vi alltid vart vi har varandra!

Bild lånad av Elin...



Nu Stockholm!

Min tanke var att jag skulle blogga igår efter jobbet men internet låg nere hela kvällen. Tänkte visa er lite bilder från Halmstad och berätta lite om dagarna. Men just nu är det inte så lämpligt för om ca 45 minuter ska jag hämta upp min älskade vän Karin som har tagit semester idag för att följa med mig och Atlas till Stockholm där det vankas hans första spruta mot sin allergi. Jag är spänd, förväntandsfull och glad över att vi nu kan börja med hans hypersensibillisering.

Jag skriver mer om helgens härliga händelser och om vad som hände idag när jag kommer hem ikväll! Tills dess så önskar jag er en väldigt fin dag!

Puss & Kram

Atlas är nöjd över sin nya fina gris som han fick från mitt besök i Halmstad.


Lyckad surprise!

Igår skrev jag om en överraskning som väntade Elin. Jag hade nämligen sällskap av Jacob hit och jag fick honom att gömma sig i bagageluckan. Väl framme och parkerat så kom Elin ut och mötte mig, jag bad henne om hjälp att öppna bagageluckan och hämta en väska där. Ja ni kan säkert lista ut vad som hände sen. Jisses vilken reaktion! Det blev mycket mer lyckat än vad jag kunnat hoppas på. Det första Elin ser är två ben som sticker ut, hon backar och skriker i ren panik till hon fattar att det är Jacob!

Kvällen spenderades till Jacobs förtjusning hemma framför let´s dance med några glas vitt och lite sushi. Igår tog jag min sushi oskuld och det var helt okej, men ni som känner mig väl vet att jag inte är någon fantast av stark mat. Det gick bra och det var gott, jag fick äta mitt egna lilla sätt.

Nu har vi precis avnjutit en skön frukost efter en härlig sovmorgon. Elin ska åka till stallet nu och fixa lite innan sitt jobb. Jag och Jackie ska ta en promenad till stan och kika runt lite tills hon slutar jobbet. Ikväll blir det födelsedagsfest.

Skriver mer senare!

Puss&kram


Sushi debut för mig och Jackie



Nu bär det av!

Japp nu ska jag alldeles strax packa in väskan i bilen och ge mig av för en färd till Halmstad och min underbara Elin. Det ska bli så sjukt kul att träffa henne igen! Jag känner mig modig och duktig som tar bil ner och kör själv! Ett tack till älskade husse som stannar hemma och tar hand om Atlas och dessutom blir billös, du är himmelsk!

Elin fyller år i helgen så det blir både fest och annat mys.
Någonstans under denna helgen kommer det att dyka upp en överraskning, tyvärr kan jag inte avslöja den för er eftersom jag vet att Elin läser, men håll ut jag ska försöka blogga i helgen!

Ha en härlig helg mina vänner!

Vem kan inte längta efter henne?!



Godnatt!

Jag tror att John blund kommer att beöka mig tidigt ikväll. Jag ska nämligen inta en raklång position i sängen nu under mitt sköna duntäcke. Hela familjen här är faktiskt trötta och utslagna. Jag hoppas att jag har mer energi i morgon och att jag kan bjuda på ett roligare inlägg då...

Godnatt alla goa läsare!




Live Love Laugh

Jag älskar pasteller, våriga kläder och härligt luftiga material. Jag skulle just nu vilja äga ett par vingar så jag kan sväva iväg en stund där solen värmer och där jag kan använda mina pasteller och mina vårkläder. Men det dröjer nog till solen värmer, jag trotsar ändå kylan och den segsmältna snön och bär mina favoritplagg och det gör jag med ett leende!

Gjorde ett litet kollage på några av mina vårfavoriter.
Godkväll goa läsare!

 


Valpsjuk

Jag vill ha en till Ridgeback! Hur i hela fridens namn kan du vilja ha en till efter allt ni haft med Atlas tänker många av er?! Ja svaret är enkelt det är världens roligaste hund att äga.. Det är tacksamt om man gör rätt och det är väldigt tufft och jobbigt om man gör fel. Men hur vet man vad som är rätt eller fel? Jag skulle i vilket fall som helst vilja ha en till hund, dels för att det är så oerhört kul med hundträning och att vara hundägare men dels oxå för Atlas skull då jag ser ett stort behov hos honom att få vara med andra hundar. Jag kan ju inte ens i min vildaste fantasi aktivera och sysselsätta honom på det sättet som en hundkompis skulle göra. Tror han skulle må gott av en liten bebis som han får fostra och busa med...

Ingen har sagt att det är förbjudet att drömma?!

Nu ska vi ta kvällen här på tolvmansgatan. Jag är dödstrött efter en strssig men effektiv dag på jobbet. Till helgen bär det äntligen av till älskade Elin i Halmstad och jag vill ju inte vara allt för trött!

Go kväll på er!

Atlas med sina bröder och pappa dom är så fina när dom är en stor flock...


UPP

Hej på er! Jag är helt slut och utmattad efter en fullspäckad jobbhelg så nu tar vi kvällen med lite söndagsmys och en hyrfilm nämligen UPP vi får se som den är bra. Jag behöver något lättsamt och enkelt att fokusera på för min hjärna behöver vila. Hoppas att ni mår bra!

Kram på er och trevlig kväll!


Söndag 14 Mars

Godmorgon sköna söndag idag bjuds det inte på sol i solstaden men det är skönt ute och lite bitande kallt igen. Vädret går verkligen upp och ner. Jag har gjort en massa saker som jag inte hunnit berätta. I fredags efter jobbet mötte jag upp fina Anna och hennes Silver för en promenad runt borgmästarholmen tar ca en timme. Det var väldigt härligt att träffa henne, hon är alltid lika glad och engagerad och rolig. Igår var det mest jobb på schemat och kvällen avslutades med färsk annanas doppad i smält chocklad, melodifestivalsfinal, god mat och härligt familjemys i form av min älskade mamma, Kent och lilla Albin. Vi hade delade åsiker om vem som skulle vinna, De äldre hejjade på Darin och jag och adde hoppades nog på Salem men grattis till Anna.

Nu ska jag återgå till min härliga frukost framför tvn. Morgonpromenaden var så härlig och det är verkligen underbart att ha hund, man kommer upp och ut!

Vi hörs ikväll fina läsare!





Soliga bilder från vår morgonrunda på gubbholmen igår. Tänk att solen kan ge sån energi och livslust?!






Här är ett klipp från Fredrik Steen

Godmorgon! Jag sitter och gör mig iordning till jobbet och läser samtidigt alla bloggar, kallar det faktiskt för beroende, men det finns så många härliga bloggare där ute både sånna man känner och sånna man inte känner. Jag vill ju inte missa någon bra blogg. Fredrik Steens blogg som jag skrev om igår ikväll har ett jättejättebra videoklipp som jag anser är den ansolut bästa övningen att göra med sin hund för att bygga förtroende. Jag kör alltid på det här och visst får man ta en del hopp och nafsmärken men vi har väldigt kul tillsammans. Titta på videon och njut av en fin relation mellan hund och människa. Nu ska jag åka och jobba, Ha en bra dag allihopa!


Titta i tidigare inlägg för länk till hans blogg.


En inspirationskälla

Idag har jag fått massvis gjort av det jag skulle och jag är stolt över mig själv att jag använt dagen på bästa sätt och verkligen njutit av den. Jag var förbi Djurmagazinet idag och inhandlade ett nytt koppel till Atlas, där fick jag tips om att Fredrik Steen, Hundcoachen från TV4 har en egen blogg och den kan du läsa HÄR. Jag gillar hans sätt att träna sina hundar på och precis dom övningar han har gjort små video klipp om har vi lärt oss att träna med Atlas. Speciellt sitt med belastning som han visar i ett av klippen och belöningen med lek. Jättebra blogg med många härliga tips på hur du kan bygga upp ditt förtroende och ditt ledarskap med din hund. Denna bloggen är helt klart en inspirationskälla för mig i mitt enorma hundintresse.

Nu blir det sängen här på tolvmansgatan. Sussa sött mina vänner!


Fredrik Steen med sin tillgivna flock


Utvilad och redo att ta vara på dagen

Efter min ta hand om mig själv kväll igår känner jag mig utvilad. Jag har startat dagen med en ljuvlig frukost framför nyhetsmorgon och en långpromenad med Atlas, jag tänkte försöka fortsätta att vara utomhus idag. Tyvärr bjuder inte Karlstad på sol idag som tidigare i veckan men det är fortfarande skönt ute. Förutom att vara ute tänkte jag försöka ta mig iväg till stan och kika lite, jag vill fylla på mitt klädförråd. Det blir även en tvätt och städ eftermiddag och i kväll tänke vi handla på Andreas nya jobb som slog upp portarna igår. Tydligen var det helt hysteriskt mycket folk så jag väntar tills idag med att åka dit.

Hoppas att ni får en bra dag hemma, på era jobb eller i skolan





Ta hand om dig själv kväll

Har varit och tränat efter jobbet och gick direkt efter det ut på en timmes skön promenad. Just nu mumsar jag på en supergod fruktsallad och kvällen kommer bara att fortsätta i välmåendets tecken. Tänkte skrubba och peela mig sen och göra båda hårinpackning och lägga en ansiktsmask. Jag har ofta så mycket annat att göra och glömmer bort mig själv och jag vet att jag inte är ensam! Nu inför vi allihopa en ta hand om dig själv dag, det räcker ju faktiskt med en gång i veckan, tänd lite ljus ta ett avkopplande bad/dusch och njut av lugnet. Passa på att drick mycket också och hjälp kroppen att driva ut massa slagg. Själv funderar jag på ytterligare en omgång med Detox, jag tyckte faktiskt att det gav riktigt skönt resultat sist och jag kände mig mycket piggare och renare på någotsätt.

Ha det så bra och ta hand om dig själv nu och försök att koppla av, det kommer göra dig gott!












Desperata Hemmafruar + Ben & Jerrys = SANT

Godingen Karin har precis åkt hem till sig efter en helmysig kväll med Ben&Jerrys, marängsviss och DH! En kväll som inte kunnat bli bättre än såhär. Som grädde på moset bytte vi även julklappar några månader försent! Vi har inte lyckats matcha in någon ledig dag att ses då båda haft fullt upp och sjuka hundar osv. Jag fick världens finaste kalender som hon gjort med massvis av fina foton på vår lilla familj. Sedan fick jag jättesupergott luktande hudvårdskit oxå. Tack så jättejättejätte mycket :)

Fina vännen du är så underbar!


Nästa vecka bygger vi Sommar!

Ja ni på måndag så bygger vi äntligen upp sommarbutiken på mitt härliga jobb! Jag vet att vi är många som längtar efter sommar och värme just nu i dessa snöiga kyliga tider. Men samtidigt kan jag tycka att alla gnäller så mycket på snön, jag har tillhört en av dom där alla. Tänkte ändra på det och njuta av vintervädret medan vi har något. Tills det att snön är borta så drömmer jag mig bort lite ibland speciellt till den härliga sommarstugan!


I sommarstugan


Fina ljuvliga utsikt från altanen i stugan


Atlas älskar att få följa med i båten

Stylein

Just nu sitter jag och suktar efter dessa skönheter från Stylein, kanske ska klicka hem någon ev dom? Vad tycker ni? Jag får nog helt enkelt fundera över en promenad med Atlas. Vi hörs senare


Klicka på bilderna för att hitta priset och inköpsställe

Fika.hundbus.sol.vänner.

Nu har vi precis tinat upp efter några härliga timmar i solen ute på skutberget. Sällskap hade vi av fina Malin hennes goa Per och deras hundar Alba och Vinga. Det blev fika och lite bus, Atlas tog tillfället i akt att sticka iväg till andra hundar och struntade totalt i vår inkallning. Jag blir så arg så arg fast mest på mig själv för att jag inte tar tag i att träna inkallning, får bli skärpning!! Tack fina vänner för en superhärlig förmiddag tillsammans!

Fina familjen

 

Mysigt!

Atlas och Husse



Tidningen TRYCK

Här är min bästa killkompis Jacob som ibland passar Atlas åt oss. Nu är han lokal kändis oxå hahah, undrar hur nöjd han är själv över detta:) Bra jobbat Jacob, riktigt bra bild. och nej ni som frågade sist han är inte singel!


Sköna ledighet

Hur härligt som helst att vara ledig denna helgen. Tyvärr har jag råkat ut för en rejäl förkyldning istället som har hjort att jag tappat rösten totalt! Därför blir det en lugn och väl påklädd helg för att inte dra på mig mer baciller. Nu ska jag faktiskt ta en lång promenad med min solstråle Atlas och invänta min älskade andra hälft från jobbet.

Vädret kunde inte varit bättre och jag fick ett oerhört sug efter att shoppa loss. Kanske ska försöka hinna ner på stan en sväng innan det stänger! Jag vill ha skor och lite annat smått och gott, härliga Lördag välkommen!

Underbart!


Spruckna öron

Efter jobbet idag bar det raka vägen av till Veterinären då Atlas öron spruckit och blödde massor. Detta är ju pågrund av kylan som jag skrev i tidigare inlägg. Dom kikade på det och tyckte att det var bra att jag kom in så fort för att undvika att det blev infekterat i såren som var helt öppna. Dom la på en gel som skulle bli som en hinna över såret för att hjälpa läkningen samtidigt som öronen tajpades upp med rejäl och bra tejp. Nu får vi hoppas att det läker fint i såren och att det snart är borta. Nu sitter vi och käkar thai mat och inväntar let´s dance och sen ska vi nog se klart på bröllopsfotografen som vi hyrde igår fast som jag somnade till.

Imorgon hoppas jag på sol och massa mys! Vi får se vart det bär av, utomhus så mycket det bara går!
Önskar er en jättetrevlig kväll!


Jag älskar min familj!!

Jag har idag haft världens mysigaste dag ute med en halva av min familj nämligen mamma, syster Jossan och lillebror Albin. Vi tog en utflykt till Mariebergsskogen där det blev massa bus, en titt på djuren i lillskogen och lite fika. Det var helt underbart väder ute och alla man mötte log belåtet. Jag har samlat så mycket energi idag och njutit av varenda sekund som solen strålat!
Här hemma blir det lugnt ikväll, en promenad och lite kvällsmat sen bingen. Här kommer en massa bilder från dagen!


Fina familj, ni betyder så mycket för mig!


Världens goaste unge! Albin Johansson det är du det, älskade lilla busunge


Kul med bus i lekparken, äntligen fick jag klättra och leka


Äkta kärlek!

Snön blåser lätt från träden och Atlas spejar ut över lekparken, underbart!

Vi njuter av solen jag och min Ridgeback!

Inskolning

Jag är precis hemkommen från inskolning på det nya hunddagiset som jag valt i förhållande till avståndet från mitt jobb. Dom verkar oerhört seriösa och från vad vi är vana väldigt kompetenta och utbildade. Jag fick en hel bunt med papper som vi skulle fylla i. Dom ville titta i vaccinationsintyget och låta atlas vara i miljön med oss när vi diskuterade det jag fyllt i om honom. I morgon ska han få vara där under en heldag, ett jättemysigt eget bås har han fått och jag har varit och köpt en ny hundbädd på hööks som han ska få med sig till det nya dagiset. Det blev lite nya leksaker till dagiset oxå och ikväll blir det en tripp till Ikea där jag ska införskaffa en plåthink till hans foder.


Mysig hundbädd med leksak, 399:- Hööks                                      Trasselboll 49:- Hööks

Kamptrasa 39:- hööks


Soliga skutberget

Tack till världens bästa syster för hjälpen vi fick idag med att passa vår lilla buse! Jag har varit alldeles för trött och omotiverad för att orka blogga, men idag sken solen och mitt humör steg upp på topp. Jag blev hämtad av min andra hälft efter jobbet och vi åkte direkt ut till skutberget och gick i spåret på isen. Vi satte oss på en bänk uppe på en av klipporna och myste rejält i solen. Atlas var helnöjd när han fick springa runt och nosa själv. Tyvärr har hans öron börjat spricka nu, precis så som Karins Danso hade i höstas. När han skakar sig så får han blod på huvudet. Nu är det sårskorpor på örsnibbarna men jag tycker att det är så svårt att veta vad man ska göra åt detta, vill inte att det ska bli infekterat. Jag ska börja med att tejpa örsnibbarna så att inte sårskorporna slås av när han skakar sig.

Därför spricker öronen på en del hundar:
Öronkanter som lätt blir såriga, blöder och är svårläkta är ett relativt vanligt problem hos hundraser som har tunna hängande öronlappar. Huden i öronlappens yttersta kanter är ofta torr och narig. Varför är det så?

Det kan finnas flera orsaker. En av orsakerna är att blodkärlen i örats yttre kanter som är för tunna och där av blir blodförsörjningen till yttersta öronkanterna inte tillräcklig. Till följd av detta blir öronkanten väldigt känslig och kan lätt spricka sönder eller slås lätt sönder av yttre påverkan. Det är mycket svårt att få detta att läka bland annat på grund av att öronen aldrig riktigt får läka ifred, eftersom hunden ruskar på huvudet av irritation. Örat hålls inte stilla länge nog för en läkning.

Snart ska jag laga chili concarne och slå in presenter för idag fyller nämligen vår fina vän Gustav 25 år och ikväll är det öppet hus hos dom och vi ska dit och uppvakta. Men först blir det några promenader med Atlas och lite fixande hemma.


Atlas och husse en solig dag på skutberget i April 2009


Atlas och husse en solig dag på skutberget Mars 2010


Ögonsten!

Denim

Förlåt för helt kass uppdatering! Men nu är jag utvilad och glad igen, har sovit konstant i 11 timmar i natt. Det har varit en tuff helg med långa jobbpass. Jag har inte gjort annat denna helg än att jobba. Idag är jag ledig och jag ska fortsätta njuta av att inte ha något inplanerat. Det blir såklart mycket tid ute med Atlas men snöstorm igen gör det ju inte speciellt kul att gå ut. Men som sagt allt handlar om inställning! Jag hade tänkt mig att baka lite idag också, så bra att frysa in och ha hemma när man får besök.

Sedan är ju oerhört sugen på att shoppa loss! Jag vill köpa mer vårkläder och skor i söta pasteller, härlig denim och klänningar i lätta fina material...


RSS 2.0