Fina fina vänner

Ni vet vilka ni är och för mig är ni obeskrivligt värdefulla. Speciellt de dagar som allt känns som värst och svårast. Då finns ni alltid där tillhands. Idag är en sån dag och ni är enormt givmilda och ställer alla upp till tusen. Jag är så glad och rörd över hur fina vänner jag verkligen har! Jag hoppas att ni vet att jag finns här för er också oavsett tidpunkt på dygnet. Än en gång TACK!


Du är samtliga färger på livets pallet
Och när något känns fel kan du vända det rätt.

Du kan sången och texten i all min musik
Och för mig är du helt speciell och unik.

Ja du har blivit min vän och jag vet var du står
Det är du som finns kvar när de andra går



Robinson

Snart bär det av till ett av mina finaste hjärtan, Martina för att se Robinson och mysa lite efter en för mig väldigt hektiskt jobbdag. I morgon väntar förmodligen en likadan dag men det är såklart kul med mycket folk! Hoppas ni får en skön lördagkväll!

Detta var längesedan Tinis :)

Just nu längtar jag till detta

Fixade ihop ett härligt kollage i morse och längtar ja det gör jag faktiskt. Men termometern visar på minus elva grader och jag fryser fryser fryser. Är trött på all kall och jobbig snö nu! Ge mig vår ..

Två ridgebacks och en mops

Min eftermiddag spenderades hemma hos goa Malin och hennes tok fina hundar, mopsen Alba och Ridgebackvalpen Vinga. Jag och Malin har många minnen från våra härliga häst/stall/ungdomssektionsdagar och vi satt och fångade upp gamla minnen och nya erfarenheter. klockan bara rusade iväg för det fanns så mycket att prata om. V delar ju samma intressen och det är kul att ta del av hennes tankar och åsikter då hon har en väldigt sund och bra inställning till hunduppfostran. Atlas fick följa med på besöket och han skötte sig relativt bra. Förtjust och busig var han ju som vanligt men han lyssnade ändå på signalerna från Alba, det gillar jag.

Kvällen här hemma har spenderats med en långpromenad och robinson med Adde. Nu ska jag ta en kvällstur runt kvarteret och sen blir det en hemmaSPA kväll med lite hårinpackning och peeling. Det var väldigt längesen jag skämde bort mig själv med det.

Imorgon väntar jobb och sen en utekväll med några från jobbet.
Hörs i morgon!

Jag fick såklart inte med mig kameran till Malin så här kommer några bilder på när Atlas var valp...



Korvgrillning på Hammarö

Jag har haft en härlig ledig med strålande sol och fina vänner. Vi tog oss en välförtjänt sovmorgon idag och sedan bagav vi oss ut tillsammans med Malin, Jacob och Christoffer ut till kilenegården på Hammarö där vi grillade korv eller ja försökte, (den blev snarare mer rökt än grillad då det bara brann i pappret och inge mer) och fikade i det härliga vädret. De två sistnämda var aningen bakis och behövde definitift några kilo frisk luft...
Atlas var såklart med och busade omkring för glatta livet, fast för det mesta tiggde han korv den odågan...










Converse!

Älskar dessa härliga skor och jag läntar till den bara marken då de kan användas..

I år blir det minst minst minst ett par nya, färgen lutar mot ljusrosa, så oerhört fina...


Trött

Idag är jag sliten men jag har ändå hunnit med mycket. Efter jobbet hämtade jag upp sötaste raraste syster och vi myste lite här hemma innan hon följde med till kil för att kolla Addes match. Tyärr blev det förlust för laget men Adde gjorde en bra insats och de två enda målen.

Atlas har varit själv ikväll i några timmar och det är bra träning då han nästan aldrig är själv längre eftersom adde är hemma på dagarna. Han ligger alltid i hallen på sin filt och väntar tills vi kommer. Oavsett om vi är borta i minuter eller timmar så finner han sig väldigt trygg och behaglig hemma, inte ett ljud och inga hyss. Duktig är vad han är.

Tyvärr har jag nu på kvällen upptäckt små svarta prickar runt hans mun. Detta är ett ställe som han ofta kliar på. Tänk er att ett textil plagg möglar och svampen sprider sig smått. Precis så ser det ut. Jag har varit över till grannen och lånat ett förstoringsglas för att kolla om det var löss. Men prickarna saknar ben och de känns lite oljiga när man pillar på dom. Verkligen ett mysterium detta med hans hud. Tur att vi ska reda ut detta i februari. Men är det någon som tror sig veta vad dessa prickar är?

Nu blir det sängen här tillsammans med en ipone och reprisen av robinson som vi missade ikväll. får se hur länge mina ögon orkar vara uppe.

Kram & Puss


Tror fasiken att det fungerar!

Överskriften talar om min Detox kur som jag kör. Jag kan idag efter en veckas användande konstatera att jag känner mig mycket piggare och att jag faktiskt orkar mer. Det kan självklart bero på att jag rör mig mer och äter bättre också men jag tror nog att Detox kuren hjälper. Det kan ju vara psykiskt oxå det vet jag inte men funkar gör det ju i vilket fall som helst så strunt samma!

Idag har jag kört en kort dag på jobbet. Efter det kilade jag in på Bergvik en sväng och handlade med mig lite blommigt från gina tricot. Hur härligt som helst med alla våriga fina plagg i tunna lätta material. Sen har jag vandrat i 50 minuter med Atlas. På promenaden träffade vi en annan ridgeback som oxå hette Atlas och han var åtta år och jättefin för sin ålder. Atlasarna fattade tycke för varandra direkt :)

Nu har jag betalat räkningar, rensat gardeoroben och kört några tvättmaskiner. Ikväll ska jag iväg till Linda på jobbet för en vin tisdag med några fler härliga jobbtjejer. Men jag avstår vinet ikväll, kan ju inte förorena min kropp nu när jag håller på att rensa ur alla slaggprodukter och gifter. Dom behöver ju en chaufför så det blir säkert uppskattat ändå.

Puss & Kram på er!

Mina två A:n är min största Lycka!



Saknar er!


Den förbaskade kennelhostan håller oss isär. Atlas saknar sina kompisar, Danso & Diva
och jag saknar dej Karin!


Lever du?

Denna dagen har gått i ett och vad mycket jag har hunnit med! Började jobbet vid sju i morse och slutade klockan fyra. Då hämtade Adde upp mig och vi åkte och handlade. Vi käkade och Adde åkte på träning och jag tog mig faktiskt i kragen och gick iväg och tränade jag oxå.

När jag kliver in i träningslokalen frågar min tränare oj lever du? haha denna kommentar speglar väl min självdiciplin. Nu ska jag iallafall gå dit tre gånger i veckan och det blir mån, ons, fre. Efter träningen gick jag hem och hämtade Atlas och vi har precis kommit hem från en två timmars lång promenad runt om här i stan. Vi gick först en lång tur och tränade lite kontakt övningar med klickern och sen gick vi och hälsade på Jacob som lagade mat. Atlas fick köttbullar och var toknöjd.

Vi följade Jacob till hans bandyträning på tingvalla isstadion och sedan hämtade Adde upp mig i klara efter sin träning. Alltså har det gått i ett idag. Härligt med effektiva dagar! Nu blir det bums i säng här för att ladda om batterierna.

Puss på er!


Bästa Jacob & Atlas en härlig Augustidag 2009

och såhär såg det ut...

Kom ihåg att detta var absolut första gången vi provade detta med Agility. Men träning ger färdighet


Lilla testbanan



Vi har uppvisning :)


Agility

Det var full fart på både Atlas och den vackra Silver när vi träffades idag i I2 skogen för en gemensam promenad och lite bus. Det gick hur bra som helst och hundarna lyssnade verkligen på varandras signaler. Efter buset åkte vi till skåre och Adde skottade fram en liten bana åt mig där jag skulle fösöka träna Atlas på några agility hinder som jag köpte på rusta tidigare idag. Det gick hur bra som helst för att vara första gången. Vi körde med klicker och godis för att få en reminder om klickern som jag inte använt på ett tag. Vi tränade i en tunnel och sen körde vi slalom och sen ett hinder med ett "däck" på. Atlas lörde sig jättefort och jag försökte köra lite komandon för varje hinder. Egentligen vill jag inte träna för mycket för jag är rädd för att jag gör fel med honom. Jag satte bara upp fem slalom pinnar och så hade jag tunneln ihop rullad första gången vi körde. Jag vill ju att han ska få lära sig grunden först så avancerar vi sen. Atlas tyckte att detta var hur kul som helst och sista gången vi körde så räcke det nästan med att jag sa tunneln så körde han själv.




Fina fina Silver


Anna & Silver jag & Atlas


Playdate med Silver

Godmorgon sköna Söndag! Idag är det lek och träning på schemat. Vi ska efter lunch träffa ursöta ANNA och hennes hund Silver för en playdate. Ska bli jättekul att se hur dom fungerar tillsammans då båda verkar vara ganska tuffa. Innan lunch tänkte jag åka en tur till rusta och införskaffa mig några agility hinder som LINDA tipsade om. Hon kör mycket agility med sin hund Charlie. Jag behöver ju massa träningstips nu när jag tänkt börja en kurs till våren. Mitt största problem är att Atlas inte lyssnar på mig när det är andra hundar nära. Han vill väldigt gärna springa fram och leka och hälsa. Jag behöver träna detta att ha honom lös bland andra hundar. Det är svårt att få till träningen då man sällan är flera hundar. Någon mer som behöver träna detta och befinner sig i Karlstad? :)

Tar lite bilder sen på vår lekrunda så ni får se vackra Silver.
Ha en fortsatt skön söndag!


Undrar om texten stämmer, det tåls att se :)




Barn på nytt

Adde åkte för att spela match i Arvika iförmiddags och då passade jag på att ta med mig Atlas för en tripp till Hammarö. Där höll Jossans händiga pojkvänn på att lägga klinkers i mammas och kents tvättstuga som just nu renoveras. Jag och syster underhöll lilla Abbe och det gick hur bra som helst. Vi tog med oss snowracern ut till en väldigt brant backe. Albin var inte ett dugg rädd medans jag tvekade en stund innan jag ville åka med. man känner sig verkligen som barn på nytt när man får åka pulka och sånt igen. Atlas är ju som vanligt väldigt mammig och lider av en viss separationsångest om jag går ifrån och han får vara kopplad. Detta fick vi möjlighet att träna på i backen. Tyvärr kan han inte vara lös om jag skulle åka på racern för då skulle han springa allt han kan och försöka göra vad som helst för att hoppa på mig och få av mig från racern. Jag vet ärligt talat inte om det är att han vill skydda mig ifrån den eller om det är att han vill vara med. Svårt att säga..

Här har ni min dag i bilder:



Atlas posar som vanligt


Lillebror och Atlas ett väldigt bra team


Jag och lillebror


Så nära varandra men ändå så långt ifrån i ålder. Undrar om han förstår att jag är hans syster?
Älskar honom ja det gör jag i allafall!!

Godmorgon härliga Lördag

Jag och Atlas har invigt morgonen med skön promenad runt gubbholmen där vi träffade massvis av hundar så vi fick passa på att träna lite. Självklart blev det en hel del lek oxå. Nu väntar en skön frukost här hemma, stressfritt kravlöst och underbart! Idag har jag inga vidare planer så vi får se vad dagen bjuder på!

Ha en ljuvlig dag allihopa!



 


Snö snö och mera snö...

Efter en tung dag på jobbet så har jag nu laddat om mina batterier med en lång och uppfriskande promenad i det vita härliga snövädret. Atlas har fått busa rejält och han är mer än nöjd när han får med dig sin favorit boll ut på promenaderna. Då vet han att det är lek.. Adde är och tränar och jag har faktiskt suttit och fixat ihop lite collage. Idag blev det ett collage som är väldigt snö/skid/snowboard inspirerat och med tanke på att jag är totalt livrädd för att ge mig upp i backarna så förvånar det mig en aning att jag överhuvudtaget gjorde detta collage. Men jag är nog innerst inne skulle jag nog gärna vilja kunna åka..


Fajitas

Vi har nyss smält vår kvällsmiddag som idag bestod av supersmarriga kyckling fajitas! Hur gott som helst. Idag har det verit en lång dag för mig då jag lyckades missta min arbetstid och gjort mig klar till att åka till jobbet vid åtta. Plötsligt inser jag att jag börjar klockan elva så jag kunde tagit en lång sovmorgon. Istället blev det ett snabbt ombyte och en promenad till I2 skogen med Atlas. Väl på I2 mötte jag upp Adde och hans förra arbetskompis och hennes hund en labbe på 3 år som hette Alice. Där blev det förmiddagsbus och mer promenad runt en slinga i skogen. Atlas var helnöjd och framförallt väldigt förtjust i Alice... Nu ska jag ta mina ömma muskler (efter gårdagens badminton pass) i säng.

Godnatt på er!


Joel Kinnaman - Snabba Cash

Vi är hemkommna från kvällen bio och det är med en viss besvikelse. Jag hade stora förväntningar på filmen och den lyckades inte uppleva mina förväntningar. Sedan vet jag dom som verkligen tycker tvärt om. Jag tror jag håller mig till böckerna istället även om det är Joel Kinnaman som gör filmen se värd. Kul att han ändå fått sån stor roll, känns som vi kommer få se mycket mer av honom framöver och ja jag HOPPAS!


ohh my... Det är allt något speciellt med denna mannen, men jag kan inte sätta fingret på vad.


Badminton

Idag är det en helledig dag för min del. Vi började dagen med en skön sovmorgon, sedan pälsade vi på oss lite kläder och begav oss ut på en promenad till Gustavsberg (wåxnäs) där Addes mormor och morfar bor det tog ungefär 55 minuter idag då snön börjat smälta och det är svårt att få fäste. På jättensväg bjöds det på fika men för min del blev det en liter DEtox och ett äpple istället för dom där ljuvliga hembakade kakorna och bullarna som Birgit bakat. Är stolt över mig själv som inte gjorde ett undantag, nu kör jag stenhårt på det här.

Vi fick skjuts hem för jag blev lite frusen. Väl hemma bytte vi om till träningskläder och begav oss till racketcenter och körde ett svettigt pass badminton tillsammans. Riktigt nice och jobbigt med för den delen! Adde är ju superbra och van att spela denna sport men jag fick mig ett riktigt träningspass, och kul hade vi med :)

Nu blir det en dusch här och sen en till promenad med lilla A. Ikväll ska vi hinna med ett bio besök oxå tillsammans med Jocke Sara och Helena, det blir Snabba Casch och Joel Kinnaman i huvudrollen! Nöjd med min onsdag? Oh yes!






Detox

Yes nu kör vi, jag är rå laddad. I dag startade min ljuvliga Detox kur. Det ska rensa ur mitt system och ge mig en bra start att inleda mitt nya, gladare, stressfriare och hälsosammare liv.
Visst låter det bra?

Så här står det om produkten:

Methodraine Detox

När rekommenderas MethodDraine Detox?
Varje årstid för att hjälpa kroppen att driva ut gifter och slaggprodukter. MethodDraine DETOX är en ny, effektivare kroppsrening för hela dig. Den speciella kombinationen av örter i MethodDraine Detox driver ut gifterna som samlats i kroppen. Den rena kroppen fylls av energi, får större motståndskraft och känns lättare att leva med.
Sedan tidernas begynnelse har människan känt ett behov av att rena kroppen från oönskade ämnen som påverkar vårt välbe finnande.


Jag testar smaken Persika-Citron smakar som iste 249:- Life hälsokost

Familje mys med middag, spel och massa skratt

Vi har precis trillat inanför dörren här hemma efter en lång kväll med god mat och härligt sällskap hos Mamma och Kent på Hammarö. Jättemysigt och gott speciellt den goda daim/glass tårtan med hallon till som mamma fixat själv. Läskande god! Vi har sett lite på robinson under kvällen och sen har vi lekt en ordlek. Tack familjen för många härliga skratt!

Nu blir släcker vi lamporna för ikväll här på tolvmansgatan men vi hörs vidare i morgon kväll efter en arbetsdag.
Godnatt och sov gott!


Jossan och hennes göteborgare Jonas var oxå med och förgyllde kvällen!

Fina söta goa Lillebror!

I Onsdags var vi barnvakt och det såg ut såhär, bortsett från allt plaskande då jag fick ta bort kameran.


Vi testade olika frisyrer, backslick VS tuppkam?


tränade lite simning i badkaret


Pussades med Atlas som var väldigt nyfiken och som gärna ville bada med favvo Albin.


Vart tog han vägen?

Alfie

Vi är nyss hemkommna från en ljuvlig trerätters middag på Alfie. Det blev en stekt gösfilé med räkor grönsaker och limecremé för min del sedan tog Andreas köttets lustar. Helt underbart och vi var verkligen firat detta fantastiska jobb erbjudandet. Atlas har varit hemma och han är så trött efter en heldag på dagis efter många veckor i "karantän" med sin stackars hosta. Nu är vi på rätt spår igen ... SKÅL!
Tack snälla ni för alla grattis sms och lyckoönskningar till Adde det uppskattas!




NU VÄNDER DET!!!

Älskade underbara år 2010 jag har så stora förväntningar och förhoppningar och en förhoppning är att min käraste älskling skulle få ett jobb. Jag kan nu meddela att det har han fått idag!!! Känslan av att han fått jobb och slipper gå hemma och ha tråkigt för för att ett företag lurat honom på pengar! Jag kan inte beskriva min lycka för hans skull och inte heller min lättnad över den ekonomiska situationen. Helt fantastiskt, nu kan vi fortsätta att kika runt på små söta hus och kanske förverkliga våra drömmar om att iallafall renovera köket och badrummet, sådana planer som legat på is.

HURRA HURRA IDAG ÄR JAG VÄLDIGT LYCKLIG!!!
TILLSAMMANS ÖVERVINNER VI ALLT!








Hundens hud

Skrev i ett tidigare inlägg att vi skulle till Stockholm den 12/2. Jag är så lättad och så glad över att vi har fått en tid hos en av Sveriges bästa veterinärer inom dermatologi. Susanne Åhman heter hon och hon har släppt en bok om just hundens hud och dess problem med allergi osv. Henne ska vi alltså besöka för en hunutredning av Atlas. Jag har så stora förväntningar och förhoppningar till att man ska kunna hitta orsaken till problemet med hans återkommande klåda. Alla tester vi tagit på vår lokala klinik har ju inte visat någonting utan man har istället bara fortsatt att ordinera med cortison utan att försöka ta reda på den ursprungliga anledningen till vår hunds problem. Varför det inte gjorts en hudutredning på Atlas här i Karlstad tror jag har att göra med kunskapen om problemet. Många av våra lokala veterinärer har ju en väldigt bred kunskap som är nödvändig om flera olika problem som kan uppstå hos ett djur. Men Susanne är alltså specialist i just det som vi behöver hjälp med och det är att få bukt på denna klådan som uppstår främst under hakan i form av små bölder och mellan tassar och på öronlappen.

Så här står det på hennes sida om sin bok:

“Nyckeln till en lycklig och klådfri allergisk hund är en korrekt diagnos och en strukturerad långtidsplan anpassad till varje individ. Ingen hund eller ägare ska behöva leva med den frustration det innebär att ha en hund med okontrollerad allergi, ofta med åtföljande infektioner, akuta veterinärbesök och öronsmärta.”

Jag blir alldeles varm och förväntansfull! Precis som det står ovan så känner vi oss. Just den frustrationen när vi vet vad felet är!

Kolla in Susannes sida där du kan läsa mer om hennes bok HÄR




Uppfriskande

Här är lite bilder från vår promenad förut. Är fortfarande skönt rödblossig om kinderna och Atlas är helt slut här hemma i soffan. Härliga väder!!










Tulpan

Jag älskar Tulpaner och igår passade jag även på att plocka bort all jul och plocka in lite vårprylar i hemmet. Jag mår så mycket bättre av en bukett med tulpaner än av en advenstljustake såklart är det ju säsongsbetonat men ändå hur fräscht och häligt som helst att få in lite vårnyanser i lägenheten.


Kväll med jobbtjejerna

Igår samlades vi några stycken från jobbet för att snacka ikapp lite och hinna umgås med Hanna en sista kväll innan hon snart flyttar från vårt team till några månaders utmaning som aupair till Jersey. Ska bli oerhört tråkigt att hon slutar för hon är en så duktig och engagerad medarbetare som drar igång en om man hamnar i ett lågt tempo. Hon är väldigt mån om sina kollegor och hon ser om någon mår dåligt! hon kommer lämna ett stort tomrum efter sig men såklart är vi ju alla glada för hennes skull och för att hon gör sånt hon alltid velat göra.

Det blev några glas vin här hemma och som sagt massa snack men vi rundade inte av kvällen med utgång för alla var nog lite slitna utan det blev en skön hemmakväll istället.


Linda Martina och Hanna


vi var såklart tvungna att testa robinson tävlingen som gick på tv.n och den
vann Jill :)



Jill & Jag

Plantarfasciit - Hälsporre

Jag har fått en hälsporre säger dom som vet. Detta ska tydligen bero på dåliga shoes och att man går på för hårt golv. Jag går i snitt väldigt mycket både på jobbet och efter jobbet på jobbet är det ca 8 h per dag varje dag på betong golv, Inte konstigt att skorna slits och att jag måste investera i ett par nya även om det tar emot i den ekonomiska tarmen om man nu kan ha en sån. Lägger hellre pengarna på att fixa köpa lite nya vårgrejer till lägenheten eller lägger undan till resan till sthlm som jag ska berätta mer om framöver.

Ikväll har vi haft mina fina och underbara svärföräldrar här på besök. Vi har ätit tacos och myst i soffan framför premiären av let´s dance. Nu ska jag hoppa i sängen för i morgon har vi massa att fixa med på stan blandannat.

Hoppas ni mår bra!



Lets Dance

Jag älskar lets dance och alla dom andra dans programmen som går på tv och i morgon kväll är det dax för premiär avsnittet av årets lets dance och hur bra är inte låten som Linda Sundblad har gjort till programmet? Nu blir det kvällen här på Tolvmansgatan efter en sen middag med kyckling och curry. I morgon är det jobb igen för min del. Ha det bra nu allihopa :)

Lyssa och njut!



Några av årets deltagare 2010 vilket par är din favorit?

Busy Buddy

Idag inhandlade jag en ny aktiveringsleksak till Atlas. Jag köpte en Busy Buddy leksak i naturgummi som man kan stoppa godisbitar i och hunden ska försöka få ur dessa. Han är väldigt snabb och fokuserad så fort något handlar om mat eller godis. Nu håller han fortfarande på med sin nya leksak och det var över 45 minuter sedan han fick den. Ett jättebra tips på aktivering inomhus när det inte går att vara ute i denna kylan en längre tid utan köldkramp.


Busy Budy Squirrel dude - Hund och kattspecialisten 149:-

Hammarö

Efter stan åkte jag och Adde till styvpappa Kent som fyllt år och han firades med lite middag och en god tårtbit efteråt. Det är svårt att ge honom all uppmärksamhet när min lilla prins till lillebror härjar runt och bara är allt för underbar. Det blev såklart en hel del bus med honom under kvällen. Vi har sett på Pippi och byggt lego och läst böcker. Nu är vi precis hemkommna därifrån och jag ska kila i säng. I morgon väntar en ny arbetsdag

Godnatt alla söta!


En tur på stan

Vid lunch tiden mötte jag upp tre vackra arbetskamrater för lite lunch/mys på stan. Väldigt trevligt och kul att snacka ikapp lite om allt mellan himmel och jord. Jag köpte två nya matsakålar till Atlas på rean och sen köpte jag en present till min styvpappa som fyllt år det blev en finstickad halsduk från Brothers i en ljusgrå nyans. Det blev alltså några härliga timmar med dom fina tjejerna.


Vi möttes upp på Melkers och denna pastasallad slank ner i tre av fyra magar. Martina nöjde sig med en varm choklad.


Emma & Sandra                                                       Jag & Tinis


Tinis testar mask på Panduro                                   Sandra är så inne i allt pyssel :)


Nästan ett år sedan



Här är Atlas första bus i snön med en annan hund. Han var så liten och söt jag har helt glömt bort hur liten han faktiskt var. Mysig var det i allafall.

Vilken jävla tackling!

Igår ikväll gick jag och Atlas ut på en uppfriskande kvällspromenad. Det märks att han börjar må bättre efter sin penicillin behandling mot kennelhostan och detta betyder mycket överskottsenergi eftersom han blev ordinerad vila tills hostan var borta. Igår kväll släppte jag honom lös på promenaden för han är ju bättre. Vi var ute på sandgrundsudden och han har psykryck alltså har jag aldrig sett honom så glad över att få vara lös och fri. Han stack iväg från mig och busade runt för sig själv i snön tills jag ropade på honom och då tar han jordens sats ca 50 m avstånd och springer så fort han bara kan mot mig och väjer inte av utan rakt in i mina knän som viker sig av kraften och tungden som kommer mot mig.

Jag föll ner i den snöbeklädda backen med ansiktet och näsan rakt ner samtidigt som jag hamnar på min hand. Jag minns hur jag skrek för allt gick så fort, blev sjukt rädd och kände en sån smärta. Jag försökte resa mig och inser att snön är röd, jag har näsblod och en sprucken läpp. Det gjorde sjukt ont att öppna munnen för käken hade fått sig en smäll. Jag fick upp mobilen ur fickan och ringer på älskade Adde som kom fortare än ambulansen skulle gjort och räddade mig från att ligga förfrusen ute på udden. Det gick ju bra i slutändan men detta kunde ha gått mycket värre. Idag känner jag mig väldigt mörbultad och har som träningsvärk i brösten och axelpartiet och i armarna.

hahaha Så tokigt det kan gå minst sagt. Men jag älskar ju min hund lika mycket för det, inte hans fel att han fått hosta och bara vill leka!

nu blir det mys här hemma i soffan med mina älskade pojkar!
Puss & kram


Här är min paint målning över situationen. Mycket att göra en tisdagskväll? Nja... MVG i bild hade jag iaf det syns va? ; ) mycket roligare att trixa i paint än på bildlektionerna i skolan

Vacker tass

Jag och Adde har käkat en brakhärlig middag i form av klyftpotatis och marinerad fläskfilé en jättesmarrig sallad till detta och nu väntar en stor skål popcorn och en skön filt framför tv.n. Det blir bara en kortis runt vårt område ikväll för det är så kallt så kallt att vara ute.

Atlas ska få sig en riktig tassmanikyr ikväll med kloklippning och insmörjning av trampdynorna. Vi brukar ha söndagskvällar som vår kvalitetstid till lite mys och avkoppling. Han är väldigt duktig att klippa klorna på och jag har honom ofta liggandes på rygg i mitt knä. Oftast somnar han så det är väldigt mysigt. Han har ganska sprukna och torra trampdynor och jag har provat nästan alla salvor jag hittat, allt ifrån försvarets till fyra ess hund salva som stank tjära så Atlas blev skogstokig och just nu kör vi på esprees paw balm och den är helt okej. Men det känns inte som om trampdynorna blir mjukare efteråt. Har ni andra hundägare några tips? Hur gör ni?

Något att tänka på i vintertider till dig och din hund är:
Hundar drabbas ofta av köldkramp i tassarna, de hoppar på tre ben och har svårt att stödja på tassarna. Själva trampdynorna är inte utsatta för förfrysning. Ha handdukar till hands för att genast torka tassar, ben och underrede efter rastning i dåligt väder. Tvätta tassarna och smörj med lämplig salva. Var uppmärksam på rödaktig missfärgning av tassar och benens insida. Missfärgningen beror på en ytlig svampinfektion som lätt får fäste när det är ständigt fuktigt i päls och underlag. Det kan också vara tecken på andra sjukdomar. Om kroppen drabbas av en stresspåverkan kan det i sin tur medföra utsöndring av binjurehormon, vilket negativt påverkar kroppens försvarssystem, främst immunförsvaret.

Text från sbk.se


Ha en toppenkväll!


Nyårslöften

Jag har tre stora och viktiga nyårslöften

  1. Tänka på min inställning till saker och ting. Sluta upp att gnälla för minsta lilla, det finns dom som har det mycket värre. Jag ska uppskatta min vardag mer och glädjas åt det jag har istället för att gnälla över det jag inte har. Allting handlar om vad jag har för inställning! Det smittar av sig hur du är i ditt sätt. Var en god medmänniska och ge det bästa utav dig själv så får du se vad mycket fint du får tillbaka
  2. Jag ska dricka minst 2 stora glas vatten om dagen. Jag dricker nästan aldrig något och har ofta huvudvärk wonder why?
  3. Ta tag i mig själv, öka min självdiciplin när det gäller träning och bra kost.
Detta är tre väldigt viktiga nyårslöften. Jag brukar aldrig kunna hålla dom men detta året gör jag en stor satsning!
Om jag kan fullfölja dessa kommer jag att kunna leva gladare längre och lyckligare utan att min familj och vänner få ta stryk av mitt humör och min inställning.

Välkommen underbara 2010 NU KÖR VI!






Nyårsafton

Mitt inlägg om vårt nyårsfirande har inte blivit publicerat av någon anledning så därför kommer en kort sammanfattning av vår kväll.
Klockan 19.00 bjöds det på välkomstdrink hos Sara och Jocke mitt inne i stan. Det var dom som var värdpar för kvällen och även de som fixat med all mat osv. Allt var väldigt fint och gott ordnat och jag och Andreas träffade många fina människor som vi inte kände sedan innan. Det blev såklart lite hundsnack med några av dom andra gästerna för flera hade hund. Jag vill skicka ett STORT tack till den sötaste Sara någonsin och hennes bästaste Jocke för en toppenkväll! Era vänner och bekantskap var underbara!
Jag och Andreas gick hem vid kvart över elva för att hålla vår fina hund sällskap under timmen det smäller som mest. Vi drog ner alla persienner och höjde teven väldigt högt för att avleda ljuden. Det gick väldigt bra Atlas var bara lite orolig strax efter tolv men sen somnade han tryggt hos oss i soffan.

jag fick tyvärr inte med mig kameran till kvällens fest...

GOTT NYTT ÅR!!!!

Vi firar ett år tillsammans

Idag är det exakt ett år sedan som vi hämtade vår älskade hund hos Linda & Peter i Kristinehamn. På själva nyårsaftonen förra året så ville vi knappt dricka något för att vi ville hämta vår valp så fort som möjligt på nyårsdagen.
Så här har vårt första år tillsammans sett ut:






Sedan började han växa:








Första snön


första mötet med Danso var väldigt läskigt


Mys med lilla Albin i skogen


Våren närmade sig










Atlas första Ridgebackträff




















Varit i Halmstad


Sedan kom hösten igen


Det började bli kallt igen


Vintern är nu här

Detta är ju bara en kort sammanfattning av allt som vi har fått uppleva tillsammans med honom. Det är oerhört mycket jobb att äga en hund men det är helt klart värt mödan man lägger ner. Om du verkligen fokuserar och tränar din valp när den är liten så har du världens finaste livskamrat framöver. Vi är så tacksamma för Atlas!




RSS 2.0