Valborgsfirande

Ikväll blir det en mysig och väldigt lugn valborg då Karin och hundarna kommer för att äta middag med oss. Innan middagen blir det en tur till kalvholmen där vi ska låta hundarna leka lite.

I morgon är det jobb för oss igen då både jag och Andreas är inne och jobbar extra. Vår prins får mysigaste sällskapet av sina bästisar hos Karin under morgondagen.

Idag fick jag även plocka årets första fästing! Gah vad jag hatar dom, det är så jävla vidrigt. I år ska jag faktiskt vaccinera mig mot TBE även fast jag har väldigt svårt för att ta en spruta så är det ju värt det med tanke på att jag förra året hade en hel del som kröp på mig!

Jag önskar er en väldigt härlig valborgsmässoafton!
Puss&Kram


Lets sjunga in våren


Tvätta, städa betala räkningar, deklarera och handla

Ja ni ovan ser ni mina måsten för idag det är ju saker som alltid måste göras men just idag vill jag egentligen bara vara ledig och ute i skogen med atlas där det alltid är så lugnt och skönt. Men det hinns nog med ikväll då jag faktiskt redan avklarat tre av ovan nämda grejer.

I eftermiddag ska vi köpa nya solstolar till terassen och så blir det en promenad till planagen för att kika på lite uteväxter det är ju dax att börja plantera snart och få fint där ute. Synd bara att det ska bli regn!


Myskväll

Nu har Karin och lilla Diva precis lämnat mig och Atlas efter en mysig kväll tillsammans. Det börjar bli lite av en tradition med desperata hemmafruar och hundpromenader på tisdagskvällar, underbart mysigt tycker vi! Efter promenaden som först var solig och sen klassblöt skalade och hackade vi frukter till en super god fruktsallad denna toppades med lite ben&jerrys medan hundarna låg på varsin matta och myste med ett varsitt märgben.

Nu ska vi hoppa i säng och invänta husse som jobbar sent och som duktigt cyklar hem.
Imorgon är jag ledig och massa måsten står på schemat.

Kram på er!


Först sol                                                             sedan väldigt mörk himmel med vacker regnbåge


Atlas och jag


Karin & Diva


Bästisarna på sandgrundsudden



Fairway, tee, par, birdie, green,

Idag har jag namnsdag och jag har nog aldrig blivit så uppvaktad på en vanlig namnsdag som idag. Det började med att jag fick en bukett blodröda vackra rosor av min bättre hälft jag blev super glad det är så mysigt att få blommor. Sedan har jag fått massa gulliga sms och folk på jobbet har grattat.

Efter jobbet kom Andreas och hämtade mig och vi åkte direkt till bryngfjordens golfbana där Andreas skulle påbörja sin första fadderrunda då han idag klarade sitt golfteori prov med bara två fel, så hilma duktig! Det har alltså varit en lång kväll för mig och Atlas som har gått med alla dessa timmar men det var himla bra träning då passivitet inte är Atlas starkaste sida sedan var det kul att se dom spela och Andreas gjorde en riktigt bra första runda. Jag fick öva på att vara konsekvent och jag är väldigt nöjd över övningarna vi gjorde. Man ska ju vara tyst och visa hänsyn på golfbanan och tydligen stå stilla så man inte stör, Atlas pep och pep och tyckte så synd om sig själv men efter ett tag insåg han att han faktiskt inte skulle vinna den kampen.

Hoppas ni mår bra!
Nu ska jag sova!


Lena och Andreas

Närbild

Surisen


God morgon vackra Söndag

I morse vaknade jag av att det luktade stekt ägg i lägenheten, jag låtsades inte veta om något och somnade lixom om igen. Några minuter senare blir jag väckt på det mest underbaraste sättet någonsin, med kyssar och mjuka smekningar i pannan och men den finaste rösten jag känner till, som mjukt och försiktigt säger godmorgon älskling, frukosten är färdig. Det här är kärlek och att få spendera mina dagar med denna underbara man är för mig helt ofattbart, jag måste ha varit en ängel i mitt tidigare liv!?

Lycka!

 


På rosa moln

Idag har jag inte så mycket att rapportera. Jag har cyklat till jobbet idag vilket jag är väldigt glad över, detta genererar i många poäng till vår stegtävling! Efter jobbet blev det en lång vacker och skön kvälspromenad i solnedgången. Fridfullt och energigivande det tackar vi för!

Vi hörs i morgon!
Godnatt!



Lejonhundar

här kommer filmen från vår date med några av våra bästa vänner!


En dag med Sol,regn,hagel och snö!?

Idag har det varit en väldigt lugn och skön dag för min del med väldigt växlande väder, det var ganska ofattbart att det låg snö på bilarna i morse när vi klev upp. Jag har varit ute väldigt mycket idag då jag förs tog en promenad till solstadens smådjursklinik på gräsdalen jag ville nämligen väga Atlas och han stannade på en vikt runt 38,2 idag vilket är bra. Sedan bjöds det på nybakade bullar och spagetti lunch hos Andreas mormor och morfar, väldigt gott! Birgit hade testat en ny variant då kanelkrämen i bullarna var utbytt mot nutellakräm istället, väldigt gott!

Vid fyra sjutsade jag mannen till tandläkaren för han skulle dra ut eller snarare krossa två visdomständer som växte helt fel. En timme senare fick jag hämta honom igen uppsvullen som en liten hamster och full i bomullstussar och kompresser för att suga upp allt blod som samlas efter ingreppet. Jag är stolt över honom och väldigt imponerad över folk som klarar att göra detta, det verkar göra så oerhört ont! Under kvällen har han fått använda sig av papper/penna och teckenspråk för att få mig att förstå.

Jag lämnade Andreas nu på kvällen och begav mig till Karins föräldrars hud i östra fågelvik, där blev det en låång och härlig promenad i den blöta med ack så stora skogen. Hundarna, Danso, Diva & Atlas levde livet och busade rejält med varandra. Det är så mycket roligare att gå tillsammans på promenaderna och låta hundarna vara just hundar! Atlas har precis fått sig ett bad och han doftar just nu väldigt gott, både han och jag såg ut som två vandrande lermonster.

Slänger in en liten film från skogsbuset med våra bästa vänner i morgon!
Trevlig kväll!

Längtar tills fler soliga dagar i stugan!!






Robyn - Fembot

















Just nu kan jag inte sluta lyssna på Robyns senaste låt. Jag tycker den är GRYM! Vad tycker ni?



Dålig dag

Idag har jag varit en riktig bitter ..... ! Jag har försökt att fråga mig själv varför och vad det beror på utan att hitta en egentlig orsak, en riktigt dålig dag helt enkelt, men nu när jag kom hem till min älskade som var på strålande humör så blev det genast mycket bättre! Atlas är ju alltid lika glad över att se mig så det är ju också mysigt. Nu känner jag att mitt bittra jag håller på att förintas av den positiva och välmående sidan av mig jag gillar mer när den positiva sidan är på besök, jag tror att min omgivning också gör det.

Om ungefär en timme blir det långpromenad med käraste Karin och hennes lejonjagare ska bli väldigt skönt att komma ut i den fina kvällssolen. Men innan det ska jag försöka olja utemöblerna lite efter den hårda vintern.

Må så gott allihopa!

Nu på mycket bättre humör och med lite mer energi än tidigare idag!


Sköna Söndag

Det blev precis en sån härlig dag som vi hade tänkt oss. Nu är vi hemma igen och har precis ätit lite god middag i form av rester från vår grillpremiär igår. Atlas ligger utslagen efter en heldag lös och ute i det fria. Andreas är också han en slagen hjälte idag efter deras lagfest i natt. Han trillade in vid tresnåret totalt iskall,glad och kramsjuk jag var dock raka motsatsen haha. Nu ska jag försöka väcka min hund och bege mig ut på en kvällspromenad. Sedan blir det lite städning här hemma och lite tvättande och såklart lite söndagsmys i soffan. Vad gör ni en dag som denna?

Dagens Atlas bild pose på bryggan i sommarstugan






Jag älskar att vara i Sommarstugan

Det är mycket premiärer denna lediga sköna helg. Om en liten stund packar jag in man och hund i bilen för att bege oss till det underbaraste stället på denna jord nämligen Andreas mormor och morfars sommarstuga utamför Säffle. Här spenderar vi mycket tid under våra lediga dagar då vädret tillåter. Det är långt till närmaste granne och i skogen kan Atlas springa fritt hur mycket han vill. Idag får vi sällskap av Andreas mormor och morfar och om jag känner dom rätt så blir det säkerligen lite korvgrillning och smarrig fika i solen.

Vi hörs ikväll!

Puss & Kram

Härlig vy från terassen på stugan

Atlas på bryggan


Grillpremiär!

Oh yes ni läste rätt, idag har vi haft grillpremiär här hemma och avnjutit riktigt god mat och lite god dryck till detta. Känns lite annorlunda att ta ett glas vin mitt på dagen men vadå det är ju helg! Idag jar vi förövrigt försökt att fixa lite på terassen den ska ju städas och oljas in sedan ska möblerna oljas och fixas iording. Om två veckor tänkte jag börja plantera i mina fina krukor och förhoppningsvis få lite mysig känsla ute.

Ikväll ska Adde på lagfest och avslutning från hockeyn och jag ska träffa Karin och alla hundar ska få mysa och umgås. Det kommer helt klart att bli en toppen kväll med underbart sällskap!

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

Gott med grillat




Årsta Slott officiell rasspecial maj 2010

Jag har faktiskt anmält Atlas till vår första utställning en officiell rasspecial på Årsta slott i Stockholm den 30 maj! Anledningen till varför jag inte ställt honom förut är för att han är kryptorchid alltså bara en testikel. Nu är han ju även kastrerad men vi kan fortfarande ställa honom i en klass som kallas för mönstring där de inkorrekta hundarna också har en chans att få en bedömning det är väldigt sällan som sådana här chanser dyker upp så det gäller att passa på. Det ska såklart bli väldigt väldigt kul och vi måste genast börja träna lite ställande. Någon som har några bra tips på hur man gör när hunden är så gammal? Ni som har ställt förut, hur ska man förbereda sig?


Ingen utställnings champion och ingen avelshane, men älskad och omtyckt till tusen och det kan ingen titel i hela världen ändra på. Atlas kommer alltid att vara vår stolthet! Utställningen gör vi för att det är kul att få en exteriör bedömning på honom och för att det är kul att komma iväg och få uppleva alla dessa vackra varelser som alla är samlade av en och samma ras!


Världens bästa dag!

Vi är precis hemkomna från Skåre där vi varit i svärföräldrarnas härliga trädgård och tränat agility hela eftermiddagen. Atlas tycker det är hur kul som helst men jag märker vad jobbigt det är för honom med mycket tänkande. Vi varvade agility hoppen med annan träning och massa lek sen solade vi på gräsmattan och gick till ica där vi köpte oss glass. Några bilder från min ljuvliga dag kommer här. Nu ska vi förbereda lite här hemma tills våra gäster kommer vid halv sju.

Härlig kycklingsallad med avocado gurka paprika mixadsallad melon, och mango som toppades med rydbergs mangoraja sås som pricken över it, hur enkelt som helst att fixa!

 

Atlas njöt minst lika mycket av dagen som vi!

Världens finaste hund!


Soldyrkare

Den underbara solen ska idag avnjutas och utnyttjas in i minsta detalj. Jag och Atlas började morgonen med en sval och skön promenad och ska nu gå ut på terassen och duka upp en ljuvlig frukost till mig och min man. Det blir en salladslunch ute på en filt i det fina vädret senare idag och även lite agility står på schemat likaså en bunt härlig släkt som kommer för att fira Andreas ikväll. Innan dom kommer ska det fixas med lite fika och smörgåstårtebak, Full rulle med andra ord, fast med ett ganska så skön och avkopplande upplägg.

Hoppas ni mår bra!


Atlas just nu, han fullkomligt älskar solen!


Grattis Älskling!

Idag är ingen vanlig dag för det är Andreas födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!!
Nu ska jag fira honom med paket, frukost på sängen och skönsång, vi får se hur uppskattat det blir.


Jag älskar dig!



20004

Ni undrar säkert vad min överskrift står för idag, och jag kan stolt meddela att det är antalet steg som jag har vandrat från halv åtta i morse tills nu. Det är en pågående tävling på jobbet där vi delat in oss i lag och tillsammans med alla ikea varuhus ska vi tävla om vilket lag som snabbast går till Gävle. Det är väldigt kul och sporrande att ha en stegmätare på sig under dagarna, man tar gärna ett extra varv för att samla steg. Även mina steg från promenaderna med Atlas får räknas och det blir ju en hel del.

Efter jobbet idag blev det en promenad runt det väldigt soliga och fina skutberget med mannen och hunden. Vi har precis käkat hembakade siktkakor a la adde med kokt ägg och lite te. Nu ser vi på wipeout och ska mysa framför teven en stund innan det blir läggdags. En tidig kväll här på hagaborg alltså.

Hörs i morgon!


Vackra söndag!

Igår var det tjejkväll hos Teresia, det var en bunt härliga tjejer, supergod mat som fina Teresia bjöd på och det var härligt med några glas vitt. Nu är jag och Atlas precis hemkommna från en lååång morgon runda i det vackra vädret som karlstad bjuder på idag. Men för min del blir det jobb idag och jag ska faktiskt göra mig i ordning strax.

Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska vara duktig att cykla till jobbet idag på Addes cykel som har på tok för hög sadel för mig. Jag har annars ett bekvämt alternativ att ta mig till jobbet idag och det är att få skjuts och sällskap av bästaste Sandran. Ni kan säkert räkna ut vad alternativet blir, klart Sandra måste få sällskap!

Idag kommer min fina syster och hennes Jonas och passar Atlas när vi jobbar, så snällt, vad vore vi utan er?!
Vi hörs ikväll!
Ni som kan NJUT AV SOLEN!



Fredagsmys

Här hemma har jag och Karin tillsammans med våra hundar haft fredagsmys med tacos och lite härlig tv, hur mysigt som helst, det är alltid lika kul när hon kommer med sina fina hundar. De kommer så bra övverens med :) Nu blir det sängen här på tolvmansgatan, i morgon väntar jobb för vår del och Atlas ska få vara hos sina favoriter på Hammarö faktiskt för första gången själv utan oss. Är så oerhört tacksam över min fina familj som hjälper till när det kör ihop sig! och jag är även obeskrivligt tacksam till Andreas underbara gudomliga föräldrar som brukar ha Atlas på helgerna när vi jobbar, nu när dom inte kan den här helgen så märkte vi fort vad sårbara vi är. 

Godnatt och hoppas er dag varit toppen!




La familia

H&M - The Garden Collection


Jag gillar detta skarpt! Så färgrikt och snyggt, synd att de snyggaste grejerna redan är slutsålda..



Grattis Älskade Mami!

Idag fyller min underbara älskade mamma 49 år! Vill bara tacka dig mamma för att du är en väldigt stark kvinna som alltid håller humöret uppe och alltid möter andra människor med ett leende på läpparna! Du är fantastisk, du tar hand om alla oss barn på ett härlig sätt. Jag är stolt över att du är min mamma och jag är tacksam över mina fina syskon som du gett mig, Jag är också tacksam över all kärlek du ger mig. Jag älskar dig och Grattis på din dag!

Mamma, syster och Atlas en härlig vinterdag.


Sorksök

Igår hade vi massor för oss, förmiddagen började med en playdate med Andreas bästa vän Pierre och hans hund Panini. Med honom var oxå hans flickvän Linda och deras supersöta son Douglas. Hundarna lekte och hade hur kul som helst men efter ett tag blev det lite kyligt för oss så vi bestämde oss för att ta en fika hemma hos oss. Douglas var en av de sötaste ungar jag någonsin sett, så super snäll lugn och konstant glad och inte ens ett år!

På eftermidagen kom anticimex hit för att göra en luftmätning med en maskin som skulle stå på i minst sex timmar. Detta ville vi göra eftersom Atlas fått mögelallergi och Andreas har utvecklat astma. Nu har anticimetx gubben precis hämtat den där maskinen som stått och borrat sig igenom våra huvuden i natt. I början av maj får vi svar på vilka partiklar det finns i vår lägenhet. Medan den förbaskade maskinen stog och brummade så åkte jag med Atlas till skogen i skåre och gick där vi gick ut på ett fält för att träna lite lydnad och inkallning. På fältet var det tusentals sorkhål och Atlas fick syn på en som stack fram ur ett hål och sedan tillbaka in igen efter den upptäckten var han tvungen att söka sorkar i varenda hål han hittade. Riktigt kul att se honom jaga! Någon timme senare lerigare än någonsin begav vi oss hem igen.








100406

Igår blev det inte så mycket bloggande från min sida. Här kommer en liten uppdatering,
Hos veterinären gick det galant, Atlas skötte sig hur bra som helst, han märkte inte ens att jag stack honom. Nu har jag fått in knixet och Atlas lärt sig att koppla av, resterande gånger alltså en gång i månaden för resten av hans liv kommer jag alltså att he honom det här själv. Efter några år kan jag nog göra det i sömnen tror ni inte det?

Det blev en tur till hammarö och kära mami på eftermiddagen, vi startade med en skön powerwalk och sen hämtade vi lillgrabben från dagis. Det blev lite cykelturer lego bygge och annat bus innan han skulle i säng. På kvällen kom min fina syster hem från sin kärlek i gbg vilket vad mys för vi fick en kvalitets kväll framför tv:n tillsammans, vilket inte händer alltför ofta.

Polarna med ständig koll på varandra...

Lilla sötnosen i full fart!


Injection

Nu ska vi strax åka till solstaden för det sista besöket hos veterinären när det gäller injeceringen med Atlas vaccin. Fortsatta gånger ska jag klara mig själv! Det gör jag nu oxå ioförsig men det är ändå skönt stöttande att ha kunniga människor runt mig. Vi får se hur det går idag hoppas på bra. Idag blir det förövrigt lite städning här hemma och lite allmänt fix. Blir några rejäla skogsturer också!

Hoppas ni får en bra dag!
Puss&kram


Älskade Husse!

Det här inlägget tillägnas min bättre del av mig nämligen min sambo. Jag vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna en så underbar pojkvän som Andreas. Han är definitivt det bästa som hänt mig. han stöttar mig i vått och torrt, han gör allt han kan för att underlätta min vardag, han ger mig min livsglädje och gör så att jag vaknar upp varje morgon med ett leende. Just för att det är honom jag ser innan jag somnar och det är honom jag vaknar upp brevid, det är äkta kärlek! Just nu står han och bakar siktkakor samtidigt som han fixar iordning matlådor som han gjort av chiliconcarnen!!! Hur söt?! Jag är mållös, lycklig och jag känner mig väldigt älskad. Jag känner mig stolt över att han är min! Tror jag ska hålla honom sällskap i köken nu en stund han förtjänar lite diskhjälp! Det blir mys sen i soffan med nybakat bröd och en kopp te. Bättre än så blir det inte...

Mitt allt x 2!


Atlas goes lyckorus

Det finns fler som njuter av solen, vädret och den fria ytan. Kolla in en glädjespridande video på Atlas när han njuter av våren. Såklart fick videon en liten touch av herr Vivaldi.


Fågel kvitter, strålande sol och frukost på terassen hur härligt?!

Titta vad som börjar smyga sig fram i släntarna, ljuvliga krokusar!

Nu ska vi byta till sommardäck på bilen, och vara ute med Atlas hela dagen! Hörs ikväll!


Lycklig och med ett konstant leende på läpparna

Med solen kommer allt positivt tänk vad vädret är en bidragande faktor till vårt humör?. Vad solen egentligen gör med oss. Idag har jag varit ute och gått i tre timmar med Atlas och njutit av solens strålar som värmt mina kinder. Jag kom på mig själv flera gånger under prmenaden att jag faktiskt går och ler, jag sa glatt "hej hej" till alla vi mötte längst vägen och det smittade av sig på hunden oxå som sprang och tavade med högt huvud och kisande ögon, ren njutning för själen att få vara ledig och utomhus en sån här underbar dag.

Om en timme ska jag hämta min andra hälft från jobbet då det blir påskmiddag för hela slanten hos svärföräldrarna. Det ska bli super trevligt att träffa hans härliga släkt och få umgås lite. Ikväll får vi se vad som händer, kanske blir det utgång, kanske inte det spelar egentligen ingen roll alls vad det blir för idag är jag bara såå glad och jag har världens bästa dag, det önskar jag er oxå!


Glad Påsk!

Här kommer ett glad påsk inlägg som för min del firas med familjen och vännerna. Idag har jag jobbat och ikväll blir det middag hos Mami på hammarö. Jag och Atlas ska faktiskt gå från stan till hammarö nu och invänta husse som hjälper sin kusin att flytta. I morgon blir det en härlig runda och mat hos andreas släkt, i morgon kväll väntar nog till och med utgång hör och häpna, det var längesen jag var ute här hemma så det ska bli kul!

Hoppas er helg blir kanon!
Glad Påsk kramar från mig!



Påskfeelings

Ja ni nu är det påskfeelings här hemma, min fina tulpanbukett med blandade sorter tulpaner har jag spexat till med 20 stycken fina påskliljor. Buketten är sådär färsk och krispig, jag älskar att ha färska blommor hemma. Detta tillsammans med några björkkvistar i buketten skapar en oerhört mysig, vacker och välmående känsla hemma hos oss. Jag har faktiskt planteret några påsklökar i en stor tekopp från höganäs. Just nu är jag på jakt efter en lite mer gammaldags tekopp för att plantera pärlhyacinter i, Vårigt värre!



En närbild på min ljuvliga bukett


Atlas med en blomster pose, Sådär sugen på ett smakprov..

 


RSS 2.0