Shopp & Tårta

det blev en sväng till bergvik förut där jag köpte en ny kofta från Gina och ett vanligt bas linne. Även en väska fick följa med hem idag. Har kollat länge på den och gillar den skarpt. Ska köpa ett par kilklackar till veckan oxå som jag lagt undan. Varför blir man så lycklig av att shoppa? Kvällen har för övrigt spenderats hos Karin & danso det blev en promenad i stormen och smarrig fika. Tårtan var kanon!

Snart blir det bingen för mig. I morgon är början på en lång arbetsvecka, där jag faktiskt ska börja planera inför julen. Känns faktiskt jättekul! Hoppas ni har en bra kväll!


Väska från Lindex 299:- som hittat!


promenad & små grisar

Vi gick ju en promenad med Atlas på naturstigen jag och Adde. Han njöt mer än mest när han fick springa lös och vara lite fri. Promenaden var på tre kilometer det räckte fint. Efter turen gjorde vi ett besök i lillskogen för att träna med Atlas. I lillskogen finns det massa djur grisarna var väldigt intressanta dom luktade konstigt och dom lät väldigt konstigt. Jag tror att en av dom små söta blev lite förtjust i Atlas för han sprang efter och skrek när vi gick runt deras hage. Vi passade på att ta en sväng förbi veterinären oxå och ifrågasatte Atlas nya diet. Han har gått ner nästan två kilo på mindre än en vecka! Det känns inte alls bra för revbenen syns på honom. Vi fick en telefon tid hos Stig så på onsdag ska jag fråga vad vi ska göra åt det.

Idag har jag hunnit uträtta lite ärenden och handlat lite snabbt. Ikväll ska jag förbi Karin med en present och vi ska ta en sväng med hundarna. Hoppas ni har en bra måndag!




Atlas ville gärna hälsa på grisen, kanske ta en tugga med?




Bärhjälp!

Naturstig

Igår skulle jag ju åkt till mariebergsskogen men så blev det inte. Mammas bil startade inte och varkade urladdad i batteriet. Det blev mys med lillebror ändå. Vi gick till lekparken och gungade en stund sen lekte vi lite i hans rum. Kvällen blev jättemys Adde lagade tacopaj och sen kom Karin och vi hyrde en Wallander film och tryckte massa godis.

Idag är jag ledig och jag tänkte uträtta massa ärenden och passa på att träna. Vi ska ut med Atlas och gå på promenadstråken vid hammaröleden. Tror vi ska parkera där vid flygfältet eller gå på naturstigen ut vid mariebergsskogen. Sen ikväll får vi se vad som händer. Hoppas ni får en toppen dag!

Vill även passa på att säga GRATTIS till min älskade Karin som fyller år idag!


Fina Karin med sin häst Tino. GRATTIS VÄNNEN! (Bild lånad av karin)

Lillebrormys och filmkväll hos Tinis

Jag och Martina tog ju en sväng på stan idag. Det var väldigt längesen jag va där. Jättemysigt! Jag köpte faktiskt den där omtalade jäkla jackan i skinimitation från H&M har ju varit så osäker på om jag verkligen behöver den. Vilket jag egentligen inte gör men det är ju alltid kul med något nytt. Martina köpte fina grejer av Louise på body shop. Efter stan tog jag med mig Atlas till Hammarö där det blev några timmar med lillebror. Mamma & Kent är bortresta så hans farmor är barnvakt. Jag åkte dit för att hålla dom lite sällskap. Det va hilma mysigt : ) Vi tränade lite med Atlas jag och Albin så han fick säga till Atlas vad han skulle göra och sen belöna honom. Han sa SITT väldigt bra och LIGG oxå, Atlas lydde snällt och Albin blev toknöjd när han såg att han lyssnade på honom.

Snart ska jag åkt till Martina & Gus där det blir filmkväll. I morgon ska vi till Mariebergsskogen med Albin och hans farmor. Vi hörs i morgon alla söta!











Finaste vän!


På fiket snyltar hon på min
kladdkaka! Vilken goding!

Sväng på stan

Igår kväll blev det en riktig myskväll hemma. Fattar inte hur fort det blir mörkt nu på kvällarna. Igår vid nio var det ju bäcksvart! Det blåset och regnet öste ner. En riktig höstmyskväll blev det hemma med tända ljus och middag. Vi såg på TV kristallen med och jag blev helt chockad över mig själv men jag började grina typ hela tiden när många fick priser. Robert Aschberg är en av dom. För att inte prata på Linda Hammar från en annan del av köping, hon är ju bara för härlig! Vilken glädjespridare och energiknippe. Tror det svämmar över lite med känslor nu efter allt som varit. Någon gång måste man bara få grina och jag passade på att grina igår men mer av glädje för dom som fick pris.

Idag är det lite finare väder hemma, solen tittar faktikt fram ibland. Jag ska ta en sväng på stan med min sköna Martina. Tänkte kika runt lite på höstnyheter. Är så sugen på att shoppa, men måste hålla i pengarna om det blir fler veterinär besök. En fika blir det iaf! Hoppas ni får en skön lördag!

Hörs senare!


Gårdagens kristallen vinnare i kategorin Hederspris

Piggelin

Nu känns det faktiskt bättre med Atlas. Han har redan efter en dags behandling slutat klia sig! Helt sjukt vad effektiv medicin han fick. Kortisonen gör så han dricker mycket mer vatten detta genererar ju i en hel det kissande. Han brukar inte vara uppe på nätterna och dricka inte heller kissa. Men i natt läckte det i sängen, stackarn som inte kunde hålla dig. Nu blir det till att gå upp på nätterna och kissa honom i en månad. Vad gör man inte för sin älskade? Fodertestet går oxå bra, men han står vid matskålen typ hela tiden för han är säkerligen hungrig. Jag tror det är mest jobbigt för mig att inte få ge honom några tuggben eller märgben inte heller kunna träna och belöna honom om han gör något bra. Vet ni vart man kan köpa Dextrosol druvsocker tabletter? Har kollat på coop och ica men inte hittat det i tablettform, bara i löst socker form.

Ikväll blir det en mysig kvällspromenad och sen någon bra film. Adde har precis åkt till kil för att träna. Idag skulle dom gå på is, han vandrade ut genom dörren med två nya klubbor som han fått av Pierre och med ett leende på läpparna, kul för han att komma igång.

Igår tog jag tag i lite organisering här hemma. Rensade och fixade i en massa papper, som ni förstår har det varit en hel del besök hos veterinären den senaste tiden och jag har inte haft en pärm till atlas papper utan jag har lagt allt i samma plastficka. Igår åke jag och köpte en ny pärm och ett register. Det blev kanon och det är ju väldigt mycket lättare att hålla ordning.

Hoppas ni mår bra!


En mycket piggare hund! Så skönt : )


Äntligen ordning bland alla papper


Känslosamt

Hur snälla är ni inte alla som bryr er!? Känns så oerhört bra att veta att ni finns där. Tack för alla sms och kommentarer!
I morse ringde Stig från kliniken, jag hade suttit uppe sen tidig tidig morgon och varit sjukt nervös inför samtalet. Han gjorde lidandet kort och berättade att dom inte hade hittat någon demodex eller svamp. Hur skönt som helst eftersom demodexen var svår att få bort. Han bad mig att komma in till kliniken för att hämta lite papper och recept på behandling för hans klåda. Väl på kliniken förklarar han att han nu misstänker Atopi (luftburen allergi) Därför fick jag gå in med Atlas i ett rum och en söt tjej kom i och skulle ta mer blodprov på honom. Jag fick ha han i mitt knä och tyvärr sitter han ju inte gärna stilla så när hon skulle ta ur kanylen så sprätter han till och välter ut hela röret med blod (som hon dock ställt på golvet utan lock) det va blod överallt, på henne på mig och på hunden. Så det va bara att börja om och tappa honom på mer blod. 4 rör blev det totalt. Jag svettades som galenpanna då jag är anigen känslig för blod.



Nu kommer vi byta foder helt på Atlas för han ska genomgå ett allergitest för att se om det är foderallergi eller om allergin är luftburen. Fick med oss en säck av Hills allergi foder som inte innehåller några proteiner (tydligen det som orsakar klåda hos vissa hundar) sen får han inte äta någonting annat på åtta veckor!! inte en enda godisbit eller tuggben. Det jag får ge honom är vanliga dextrosol tabletter (druvsocker) som är ren energi. I samband med detta alergitestet ska han få en kortisonkur mot klådan och en antibiotikakur mot klådan. Hur lätt tror ni det är att få i honom dom tabletterna utan en skinkbit? någon som har nått bra tips? blanda i maten funkar inte!

Det är en känslosam period just nu men bara dom hittar vad som orsakar klådan så vi kan hjälpa honom slippa lida. Jag vet ju själv att jag kan klia-ihjäl mig på ett myggbett eller efter en solbränna som börjar flagna. Det är ju inte så att han kommer att dö men det är ändå jobbigt att han inte mår bra. Hunden är lixom min ögonsten! Ni djurägare vet hur det känns.




Till alla som bryr sig!


Nu får det vara nog

orkar inte mer motgångar. Just nu är jag nere i en rätt så djup svacka. Idag var vi hos veterinären med Atlas för han har kliat sig och tappat hår på några ställen. Främst mellan tår, runt nosen, under hakan och på öronlappen. Dom gav honom lugnande så han slocknade av sen tog dom flera rör blod och olika skrapprover från hans utsatta ställen. Besöket tog lång tid och vi får svaren på proverna i morgon. Veterinären misstänkte Demodex som tydligen är en väldigt svår hudsjukdom. Det är ett kvalsterdjur som äter sönder hans hårsäckar. Jag skriver mer i morgon när jag fått svar. Jag vet att många har det värre men för mig har det varit sjukt mycket det senaste halvåret med sjukdommar hit och dit för andreas och Atlas som fått en hel del för att vara så ung och nu till Addes arbetslöshet.

Nu har jag gnällt av mig lite och blickar framåt! Adde är så söt, nu bakar han bullar för att muntra upp mig. Atlas den stackarn vinglar runt här hemma som en avdankad alkis. Ska försöka käka lite nu, aptiten är ej på topp.

Hoppas ni mår bra!

Kalas för Jossan och Jobb

Igår hade Mamma & Kent fixat en super fest hemma i villan på Hammarö. Allt detta kalas för min syster som fyllt 20. Det stog grillad lax, färskpotatis och hjortronsås på menyn med massa gott till såklart. Tårtan var super smarrig och alla presenter hon fick var såå fina. Vilka fina vänner hon har alla är dom lika gulliga och trevliga! Släkten från mammas sida va oxå där jättekul för det är inte ofta man träffar dom.

Den här helgen är det min jobbhelg så det händer faktiskt inte så mycket just dom här dagarna. Jag slutade klockan 18 och efter det tog jag och Adde en promenad på fem kilometer runt kroppkärrssjön med Atlas. Nu ska Adde laga lite natchos för ikväll blir det myskväll, jag känner mig helt slut efter en fullspäckad jobbvecka. Ha en bra kväll!


Nöjdaste födelsedagsbarnet jag sett!





 
Lika som bär, gör exakt samma miner på korten

  Lilla Albin höll låda
 
Jag med två av mina älskade syskon

Är sommaren bara tillbaka på en snabbvisit?

Vilket väder! Vad lycklig man blir när både solen och värmen kikade förbi. Har jobbat mellan 7 - 16 och efter jobbet åkte jag hem en sväng och bytte om sen iväg en sväng igen och fixade liten pressy till syster som ju fyller år tänk att hon klarade teoriprovet idag oxå på sin födelsedag riktigt bra jobbat.

I morgon är det kalas på Hammarö det ska bli mysigt. Nu har jag precis kommit in från en väldigt låång promenad på 1, 5 timme verkligen hus skönt som helst när solen värmde så. Atlas är helt slut nu och ligger utsträckt på det svala golvet. Vi hade sällskap av min underbara Martina, så mycket roligare att gå långt när man har någon att prata med. Adde är och kollar hockeymatch Färjestad V.S Linköping fast matchen spelas tydligen i forshaga, det innebär iaf att jag och Atlas får myskväll i soffan. Tänke passa på att fixa lite kloklippning oxå. Hoppas ni haft en bra dag! Puss & Kram


Martina med Atlas på promenad



Grattis Älskade Josefine på 20 års dagen!

Här kommer ett inlägg till min fina syster som idag fyller 20 år! Grattis grattis grattis jag ringer och sjunger för dig sen! Älskar dig! Puss & Kram nu vänter jobb


Trötter

Dagen har spenderats med en massa fix. Vi åkte till Kristinehamn efter att Adde hade målat klart i skåre. Vi hjälpte vår tränare Malin att sätta staket runt sin nya gård på ett urmysigt torp som hon precis ska flytta in i. Nu på kvällen har jag gått en promenad med söta Malin från min gymnasieklass. Och snart är det dax för bingen, jag är helt slut efter dagen. Adde har Jocke och Henrik här och dom ser på Zlatan och hans premiär match. Är så stolt över Adde oxå han tvättar all tvätt ikväll och jag behöver inte göra ett dugg! Vilken man jag har!! Hörs i morgon!


Älskar att ta bilder med min hund, märks det? ;-)





Idag åkte Elin hem och jag saknar henne något så enormt redan!!


Fixardag

Idag är det en riktig fixardag! Vi ska åka till Andreas föräldrar och hjälpa dom att måla fönstren. Sen efter lunch bär det av till hundtränare Malin som har köpt sig ett torp. Vi ska hjälpa till att fixa lite med flyttkartonger och snickra ett staket, självklart får Atlas följa med. Han kommer väl inte göra så mycket nytta men med ska han iaf. Idag åker min älskade Elin hem till Halmstad och tanken va att vi skulle ha setts nu på förmiddagen men jag hinner inte riktigt med idag när det är full rulle på schemat. Som tur är fick vi en kanon mysig promenad igår som jag kan leva länge på. Sen släppte hon en överraskning igår oxå som hon tänkt hålla hemlig.. Hon kommer hem på min födelsedag! Hur glad blir man inte av sånna vänner?! Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare ikväll!


Älskade vän!


Hon är kärlek!


Atlas busade glatt i vattnet igår


Myspys


stressig jobbdag med mysigt avslut

Efter en dag med fullt upp åkte jag till Elin "redhot" Dahlström på Hammarö, vi tog en skön kvällspromenad i solen. Det va helt perfekt väder, hur skönt som helst. Atlas badade och flög runt som en dåre. Han får ibland sånna lyckorus där ingenting kan stoppa honom. Det är som en slags urladdning, ett frihetsryck! Det var väldigt kul att se på, han sprang upp och ner ur vattnet och grävde i sanden och ner i vattnet igen, någon som känner igen sin hund kanske? Det var ialafall en jättefin kvällspromenix. Tyvärr dog kameran men Elin tog lite bilder så kolla in hennes blogg vettja : - ) (se länk)
om ni undrar varför jag aldrig skriver om hundkursen så är det för att jag gjorde ett inlägg som va jättelångt där jag skrev om lite tips på övningar som jag fick med mig. Sen råkade jag radera inlägget och jag är alldeles för trött för att skriva ett nytt! I Morgon är jag ledig får se vad som hinns med då...


Elin "redhot" Dahlström i sin nya sjukt fina
Hårfärg! Jag kan säga er att den här bruden
är het i vanliga fall, så nu får ni se upp!

Kräftkalas

Idag på en helt vanlig måndag ska vi ha kräftkalas. Jag Elin Andreas och Joakim ska trotsa kylan och myggen på vår uteplats förhoppningsvis under varma filtar och tända mysiga ljus. Jag hade ju lovat att skriva lite om kursen också men jag har inte riktigt hunnit med. Ska fixa ett hundinlägg i morgon för er som vill ha några tips på bra övningar. Det är mycket att fixa den här veckan både på jobbet och hemma. Älskade syster fyller år på torsdag oxå det ska bli kul, tänk så stor!

Nu ska jag duka lite och fixa inför käket. Hoppas ni mår bra!


Charlie & Atlas

vilken mysig förmiddag! Åkte hem till Elin på Hammrö och där var Linda och Charlie ute i trädgården med Elin och hennes familj. Atlas betedde sig som en påse nötter och allt vi tränat på igår var som bortblåst. Jag vet att det är jag som måste vara tydlig och läsa hans signaler men idag var det inte lätt. Han gjorde verkligen allt för att försöka komma loss och ta sig fram till Charlie. Efter lite duster och lilla beteende så lugnade han sig och vi kunde släppa hundarna för bus.


Linda med världens sötaste Charlie

och gissa om det gick undan, stackars Charlie flög som en vante titt som tätt. Som tur va är han ju väldigt flexibel och smidig så han landade lixom rätt. Atlas hade hur mys som helst med Chalie och det var jättenyttigt för dom att få träffas och leka av sig.

Här kommer lite bilder:

Under plommonträdet






haha kolla in pirayan Charlie, bäst att akta sig Atlas....


Stor & liten




Törstiga..

Nu ligger Atlas helt slut och utslagen på golvet. Förhoppningsvis hinner han vila upp sig lite innan träningen börjar klockan fyra. Hörs sen!


Träning och Elin mys

Igår gick träniningen hur bra som helst! Jag är så stolt över Atlas och framgångarna. Vi ska ju iväg och träna idag igen fast då ska vi anancera uppgifterna. Jag skriver en resumé ikväll av kursen.

Vid 20.05 rullade Elins (se länk) tåg in på stationen, jag hämtade upp henne och vi åkte till lövhöjden. Där bjöds det på mat och lite tjöt med Kristina & Niklas. Vi bytte om och fixade lite sen åkte vi in till Adam där Erik och Jacob oxå va. Dom skulle ut men vi tog det lugnt och när det va dax för krogen åkte jag och Elin till donken och köpte en varsin glass. Det va rätt skönt att inte gå ut igåe, nu har jag ju ork hela dagen idag till en massa trevligheter. Idag ska jag träffa Linda och Charlie (se länk) hemma hos Elin. Ska bli spännande och se hur hundarna beter sig. Förhoppningsvis kan dom leka lite, vi kan ju passa på att träna hundarna och så det är helt perfekt.

Nu blir det en morgonrunda med doggy. Hörs senare!


Bäst!


Lediga sköna helg

Idag började jag morgonen med en timmas promenad längst älven. Det är min och Atlas favorit runda. Mot slutet kommer jag till den stora gräsplanen bakom sundstatjärn där släpper jag slltid Atlas för lek, har oftast med mig en boll. Han bara älskar att få vara lös. Det ger så mycket tillbaka när han känner att jag har förtroende för att han inte sticker iväg. Det går jättebra med vår träning med honom. Jag känner att vi har ett underbart samspel jag och han och att vi verkligen fungerar tillsammans jag har honom med mig på allt jag begär av honom och deremellan får han frihet och lek. Det är ganska häftigt när man känner hur det funkar.

Idag är Andreas på STCC med papi och farbror i Karlskoga. Jag ska iväg på en gå fint & hundmötes intensivkurs idag och imorgon hos Malin i Kristinehamn. Det gav jättemycket sist på vår träning och jag hoppas på att vi kan få lite mer träningsmöljigheter idag med andra hundar som Atlas tycker är såååååå intressant. Inte konstigt heller såklart nu när han är i könsmognadsfasen. Sen ikväll kommer sköna Elin hem till skogarna, känns sjukt nice! Vi får se vad kvällen bjuder på! Vad ska ni göra i helgen? Lämna gärna en kommentar! Hörs senare : )




Mattes älskling har blivit så stor, se så liten, söt och oskyldig han var

Nackspärr

I morse vaknade jag med en galen nackspärr följt av en kraftig huvudvärk. Igårkväll var jag ute med Atlas och hade en boll med mig. Jag kastade bollen och tänkte att han skulle vänta tills jag sagt varsågod. Jag höll fortfarande i kopplet absolut inte beredd på att han skulle sticka efter bollen, men det gjorde han och det knixar till i nacken. Idag fick jag sjukanmäla mig från jobbet och jag har mest bara legat med en varm vete-kudde och tagit tabletter mot värken. Sicken otur alltså! I helgen är jag ledig och min älskade Elin kommer hem! Ska bli så kul att träffa henne. Förhoppningsvis har spärren släppt så vi kan hitta på något kul! Andreas ska med min papi imorgon till Karlskoga och se på STCC jag ska vara hemma och mysa med Atlas, passa på att träna lite med honom och så.


Längtar efter den här drömtårtan




Från promenaden runt borgmästarholmen idag

"Vi lever alla lika olika" IKEA katalogsläpp

Idag hade jag en väldigt annorlunda dag på jobbet. Idag släpptes nämligen IKEA katalogen för 2010. Den är i ett litet mindre behändigare format och full av inspiration. Idag var vi ute på turné runt om i Karlstad och delade ut massa kataloger till inspirationssugna människor. En väldigt tacksam och rolig dag! Jag älskar mitt jobb!


foto: IKEA

Efter jobbet tog jag en lång powernap på över en timme. Nu har jag varit ute med Atlas på promenad och bus på fältet. Andreas kom precis in från säsongens första barmarksträning och han är helt slut. Han hade med sig sina nya skrillor hem som han glatt ville posera med. Tydligen ska dom läggas i ugnen och sen ska han sitta med dom i femton minuter för att dom ska forma sig runt foten. Tränaren ville att han skulle bära C (kapten) på bröstet i år oxå, det är ett ärofyllt uppdrag som han kommer klara galant!  Ser verkligen fram emot att gå på matcher i höst, alltid lika spännande även om det inte är på elitnivå. Hejja KAIK


Adde med sina nya BAUER VAPOR X:60

Nu ska jag bada Atlas i sitt bakteriedödande schampo, en procedur vi gör två gånger i vackan mot hans hudbesvär sen blir det sängen. Hoppas ni haft en bra dag!

Duvhök och kantarellmacka

Vid fyratiden skulle jag ut på en promenad med Atlas. Jag kom inte långt förrens det flaxade till ur en syrenbuske och ut studsar en sjukt stor fågel. Ni som känner mig sitter säkert med ett stort leende på läpparna nu, ni vet ju vilken fruktansvärd fågelfobi jag har! Jag skrek rakt ut och fick rysningar i hela kroppen. Jag sprang hem totalt panikslagen och fick med mig Andreas ut den va ju skadad, ena vingen va bruten så den kunde inte flyga stackarn. Kände att vi va tvungna att hjälpa den på något sätt. Andreas ringde kommunjägaren som kom vid femtiden då hade vi tappat bort fågeln som skuttat iväg bland husen. Nu på kvällen ringer jägaren och berättar att han skjutit fågeln vid skolan där den tydligen kraschat i ett fönster. Jägaren frågade om vi ville ha den och stoppa upp den? No way! fy så äckligt.. Må den vila i frid


fatta vad äckligt att möta den utflaxande ur en buske, skit nära att den hoppa på mig!

Efter fågeljackten åkte vi till mysiga mami som bjöd på varma mackor med kantarellstuvning. Hur gott som helst. Albin va i sitt esse. Vi hoppade studsmatta dansade och letade efter pappalångben (hästflugor) hur mysigt som helst. Albin håller verkligen låda nu, han pratar jättelånga meningar och han uttrycker sig så gulligt. Nu blir det bingen för i morgon börjar jag redan klockan 6 Nattipuss


Atlas tittar skeptiskt på lillebror haha ser rätt kul ut


Dom här godingarna är det bästa jag vet!

Skön förmiddag

Vi tog oss en regäl sovmorgon i morse, till och med Atlas sov till tio, helt underbart att ha en hund som inte vaknar vid sju och vill gå ut. Hade Atlas varit så hade vi ju självklart anpassat oss efter det men nu har vi det grymt skönt. Vi har nästan precis kommit in från en liten utflykt till udden. Verkligen jätteskönt för solen tittade faktikst fram mellan molnen stundtals. Atlas har busat på klipporna och idag testade han även på att dyka... Han skulle gå ner och dricka vatten och så va det jättehalkigt och han gled i, plums sa det så va hela hunden under vatten, det gick ju bra för han simmade upp igen. Snart ska vi ta lite lunch sen ska jag försöka olja in utemöblerna som jag skjutit på hela sommaren. Hörs ikväll! Puss & Kram

här kommer ett bildmaraton på vår ögonsten Atlas








Kvällspromenad med Jackie

Har precis kommit in från kvällens promenad, gick till Jacob och kollade om han va hemma. Han följde med oss runt en sväng till snadgrundsudden, jättemysigt att prata lite och njuta av kvällen. Imorgon är jag ledig och jag har faktikst inget speciellt planerat. Jag och Andreas ska nog ta en skön morgonpromenad med Atlas och sen kanske vi tar en picknik eller något mys. Nu när Andreas inte har något jobb så har ju jag en hemmaman. Idag hade han tvättat dammsugit och han lagade tillochmed lasagnen vilken man jag har. Nu blir det snart bingen, ska försöka klippa lite klor innan sängdax. Natti på er!






Snällaste vännen ever!

Back in B!

I helgen var vi i stugan och på kvällen va jag alldeles för seg för att uppdatera här. I går gjorde jag min första dag efter semestern och jag måste säga att det känns jättebra. Super kul att träffa alla härliga ikeaner igen och se alla nyheter som kommit till varuhuset. Det va både tilltalande och inspirerande att gå in på min arbetsplats igår. Behövde gårdagen på mig att sätta mig in i allt men idag har det gått på räls. Andreas har tyvärr blivit arbetslös nu för han sa upp sig från sitt nya jobb efter en vecka då han blivit lurad på arbetsuppgift och lön, när sånt händer är det aldrig roligt. Nu gäller det att söka jobb! Så är det någon som har något tips på ledigt jobb eller extra så tveka inte att lägga ett inlägg många bäckar små! Tror iof att det fixar sig med jobb för hans del inom snar framtid. Ni som känner honom vet ju att han har talets och charmens förmåga. Nu ska jag snart laga lasagne med skogssvamp i ska bli tokgott och ikväll blir det en långpromenad med vår lilla flock. I morgon är jag ledig och jag har precis insett att jag verkligen får mjukstarta första veckan. Jobbar bara fyra arbetsdagar och i helgen är jag ledig. Hur bra är inte det? Hörs i morgon!


Atlas i sommarstugan


skulle lägga i några slingor men det blev visst lite väl ljust! nu
får jag leva med detta. tror det får bli mörkare till hösten


Hårdträning

(Hundsnack) Nu ligger vi i hårdträning efter gårdagens pass hos Malin. Hur nyttigt som helst och husse körde dom flesta övningarna. För er som inte känner till det så är Atlas väldigt dominant och envis, väldigt rastypisk. Vårt största problem just nu är att kunna släcka honom när han blir uppspelt, det kan vara i en situation när vi möter en annan hund, när vi går tillsammans med honom och jag och andreas delar på oss, han visar frustration genom att hoppa upp och försöka bita efter oss inte på ett agristivt sätt utan ett frustrerat förök att komma loss. Igår fick vi se precis hur vi skulle göra då Malin visade, det är svårt att beskriva här. Atlas testar oss hela tiden och det har med att göra att vi inte varit tillräckligt konsekventa med honom från det att han var valp.

En bra ledare är konsekvent, säger jag sitt så är det sitt tills jag gett ett frikommando. Vi har också haft en tendens att vara alldeles för tjatiga på honom och han har stängt av totalt. Nu är det mindre snack och mer verkstad! Man märker så tydligt på Atlas om jag har honom med mig eller om han är fokuserad på annat. Det viktigaste för oss att jobba på nu är att han ska ha öronen nerår bakåt, han får gärna titta på t.ex. en annan hund men inte med öronen frammåt. Malin är helt suverän att träna för, hon är lugnet själv och oerhört kompetent. Besök gärna hennes hemsida på www.malinshundtjanst.se

Nu har jag precis lämnat husse på jobbet och hunden på dagis. Idag vänter ytterligare en soldag med syster och ikväll ska vi åka till sommarstugan och stanna där tills helgen. Det blir nog ganska lugnt här då så hoppas ni får en underbar helg!


Atlas är lydig bland barnen, men det behöver vi träna ännu mer på

Bilder från hunddagiset på Önnerud, det finns en till RR som heter Affe, han och Atlas leker alltid ihop!



Ännu en soldag är det inte fantastiskt?

idag har jag Jossan och Martina parkerat våra halvt bleka kroppar på vårt urmysiga smultronställe för lite sol och bad. Hur skönt som helst förutom ormen som tittade förbi lika fort som den försvann och min halvklumpiga vurpa på den hala klippan. Dagen har bjudit på en massa god fika och kortspel i olika varianter. Plump är undersakttat och sjukt kul. Nu har jag precis lagat lite fullkornspasta med egen fixad skinksås, parmesanosten räddade upp hela rätten. Atlas har varit på dagis och lekt nu ligger han utslagen med husse som är trött han med efter tredje dagen på nya jobbet. Vi ska vara med Atlas på privatträning klockan åtta. Därför blir det en dusch för mig nu, hoppas att ni också har njutit av solen idag med! I morgon blir det en likadan dag med syster på udden lovely!


SOLAT

hur glad blev jag inte idag när det va sol ute när jag vaknade! Helt underbart tänk att jag haft fyra veckors semester och detta är min första riktiga soldag! Jag har spenderat den med underbara människor Martina & bästa syster Jossan. Vi åkte till bergviksudden som är mitt smultronställe! Sjukt nice med klippor och bra bad möjligheter. Vi hade med lite frukt ock mariekex väldigt gott. Har desperat pressat hela dagen och kom precis hem. Adde har jobbat och Atlas har varit på dagis. Jag intog ryggläge när vi spelade poker och tänkte nog inte på att smörja mig, den svedan får jag ta nu. Lite after sun kan nog rädda mig för stunden. Nu är familjen hämtad och syster hemkörd. Ska ta en promenix med doggy och sen ska vi på middag hos kära farbror med familj hörde att det stod oxfilé på menyn ska bli jättegott! Hoppas ni har njutit av solen idag. Imorgon väntar en exakt likadan dag med exakt samma goa tjejer. Kanske till och med får tillökning av Sandra. Hörs imorgon! 


Picknick!


Fina sis






Vingåker factory outlet

igår gick min dag såå sjukt fort. Jag hämtade upp finaste syster på herrhagen vid ett. Vi hade planerat en utflykt till vingåker, eller ja jag hade och jossan va så söt och följde med! Vi gick in i butiken och kikade runt, jag hann stoppa i två höst jackor i korgen och vips så går brandlarmet där inne. Folk fattade ingenting och inte ens personalen verkade ta det på riktigt. Vi fick iaf köa för att komma ut, fattar inte hur man kan låta kunderna köa, tänk om det brann på riktigt. Det va jättemycket folk därinne och ingen i personalen hjälpte till och visade vart vi skulle ta vägen. Jag är kanske extra nojjig eftersom vi har en väldigt välorganiserad utrymmningsplan på IKEA där vi alltid måste ta det på allvar och se till så kunder och medarbetare fort kommer ut. det kom en brandbil med blåljus men sen var det tydligen inget mer med det. Efter 15 minuter fick vi gå in igen. Jag shoppade loss igår, på bra saker för en gångs skull. Annars brukar man handla någon klänning och några skor bara för det är billigt. Jag ville dit för att hitta träningskläder och någon höst jacka. Är väldigt nöjd med min spendering
Här ser ni vad jag köpte och vad det kostade


Trenchcoat från SOAKED IN LUXURY butikspris: 1195 Outletpris: 750:-


regn/seglarjacka från HELLY HANSEN butikspris: 2195:- Outletpris: 1399:-


Jacka running från CRAFT butikspris 700:- outletpris: 399:-
Running tights från ADIDAS butikspris 450:- outletpris 269:-



Jag & Syster i provhytten                        Utrymmning

Halv tio på kvällen gick vi på bio som vi spontan bestämde på förmiddagen. Vi såg sommaren med Göran, sjukt bra film! Ni måste se den!! Jag kanske överdriver men det var verkligen min typ av film! Den smittade av sig och man blev glad av den samtidigt som den va lättsam och väldigt naturlig för att vara dom skådespelarna. skrattade så jag tjöt under delar av filmen. Älska GÖRAN!

Vidriga kryp och sista semesterveckan

tänk att det har regnat hela min semester, tre veckor med piss väder. Tycker verkligen att jag förtjänar lite sol den här veckan! Igår åkte vi ut i skogen med Atlas, Lena och Mats passade på att följa med för att leta efter kantareller. Vi hittade en del. Dessa är numera i våra magar då vi tillredde och fixade varma mackor med kantarellsruvning på skit gott! På erftermiddage tog jag mig en sväng till hammarö för att hälsa på lilla Albin. Passade på att handla på coop med tyvärr var märgbenen slut så idag har jag köpt andra ben till Atlas. På kvällen va jag barnvakt åt mina fina kusiner, jättemys att träffa dom, det blir ju inte av så ofta.

I morse vaknade jag helt förskräkt då jag upptäckte något fasansfullt vidrigt! Jag hade en fästing på magen!!! fick sån panik och illamående känsla, skrek bara rakt ut, stackars Andreas och Atlas som flög upp ur sängen av mitt skrik. Det va iallafall bara att ta sig i kragen och försöka få bort den. Har aldrig haft en fästing och vet ju inte om de skulle göra ont. Höll seriöst på att spy när jag slet loss den, och ont gjorde det inte direkt, bara obehagligt när huden följde med upp. Usch och fy färdigskrivet om det. Idag har jag varit riktigt duktig och tvättat bilen och dammsugit den. Putsade tilloch med fälgarna med en speciell fälg tvätt. Nu är vi precis hemkommna från skåre, Andreas har lirat golf med sin papi och jag har tränat med Atlas på hans föräldrars tomt. Vi åkte till PETS på ilanda oxå där fick vi väldigt bra träning. Jag köpte lite tuggben och två nya leksaker. ikväll blir den en mysig kvällspromenad och film. Hoppas ni mår bra!


Bus med nya bollen


mattes stolthet!



ren och fin vår underbara bil!

 
Busigaste lillebror hjälper pappa att tvätta bilen

Halmstad fortsättning del 2

Efter den goda glassen, begav vi oss till Västra stranden dit man fick ta med sig hund. Det va sjukt lyxigt, det va ingen dålig strand heller. Jättefin sandbotten och långgrundt. Atlas gillade det skarpt, han ville gärna bada men eftersom han behandlas med ett speciellt schampo så fick han bara gå i med benen. Han gjorde som vanligt och började dricka av vattnet när han kom i. och vilken syn, han fick nog en chock när vattnet va så salt stackarn. Vi va inte på stranden så länge för molnen blev allt tjockare och tjockare. När vi skulle åla därifrån kom det ambulans polis och räddningsfordon. En fiskare hade hittat en död kvinna i vattnet jätte obehagligt, vi va ju så nyfikna fast det är samtidigt pinsamt att vara så nyfiken så vi åkte hem och fixade oss lite innan vi skulle ner på stan och käka. Det blev Harrys, himla god mat och kul att sitta och titta på folk. Vi gick och hyrde film på hemmakväll och köpte med lite godis. Vi såg Allt flyter, sjukt bra film rekomenderas skarpt!


  
Atlas lydde faktiskt Elin jättebra!



Halmstad del 2

 





Onsdag - Vi åkte ut och mötte upp Elin i stallet, hon hade precis ridit och fixat klart när vi kom. Vi hade planerat att gå till möllegård där dom säljer äkta Italiensk hemmagjord glass. Vi gick och gick på den berömda prinsens stig men vi lyckades aldrig hitta fram till själva gården som glassen såldes på. när vi trasslat in oss tillräckligt i vassa taggiga hallonbuskar bestämde vi oss för att gå tillbaka och ta bilen. Det gjorde ingenting alls för jisses vilken natur vi fick uppleva, jag vet jag låter som 50 år när jag skriver det, men det va en speciell känsla, inte direkt som skogarna här hemma i Värmland. Träden var enorma och grenarna växte åt alla möjliga krokiga håll.

RSS 2.0