HUND SAKNAS - NU ÅTERFUNNEN

En kille stoppade mig igår eftermiddag och frågade om jag sett någon lösspringande hund. Det hade jag inte men jag skulle hålla ögonen öppna. Jag och Andreas gick i området Norrstrand där hunden försvunnit och letade i nästan tre timmar. Hunden är av rasen shetland sheepdog 1år och tre månader. Han är reserverad mot människor och håller sig gärna undan. Om någon läsare bor i karlstad och ser en ensam hund så ring polisen på 114 14 så han får komma hem till sin familj som letar febrilt efter honom.

Det gör så oerhört ont i mamma hjärtat jag kan bara tänka mig att det var Atlas det handlade om. Det är en så fruktansvärd känsla. Teo som hunden heter är fortfarande borta och dom är tacksamma över all hjälp dom kan få om det är någon som sett något så skriv en kommentar här så kan jag ringa dom..

En Shetland sheepdog ser ut såhär.

Detta är inte den saknade hunden men han ser ut ungefär såhär i färgerna.

Teo är återfunnen och mår efter omständiheterna bra!


Nytt vitrinskåp

Vi har fyndat ett vitrinskåp idag på IKEA. Det blev ett vitt Hemnes skåp det kommer bli så bra allting när det är klart. Vi har små projekt på gång hemma och vi får se vart det landar. Nu känns allt mest intryckt och trångt men långsiktigt så har vi lite idéer på hur vi vill ha det :)

Nu bär det av till familjen på Hammarö för en mysig Lördagskväll med mat och umgänge. Det var längesen jag snosade på Albin nu.. Saknar han så mycket!

Hoppas ni får en skön Lördag!


Fredagsmyyys

Kycklingfilé med svampsås och egengjoda klyftpotatis med en god tomat/basilika salsa blandad med rödlök olivolja och mozarella.







Hurtta

Efter promenaden med Mallan åkte vi direkt till hund & katt specialistens nya butik på våxnäs och provade regntäcke. Atlas har redan ett täcke men det har han växt ur, det sitter lite tajt rund bogen och så är det för kort i ryggen. Det blev ett nytt täcke men en större storlek och en annan färg fast av samma märke. Nu har jag hans gamla täcke till salu för 300:- sparsamt använt och i fint skick. Lämna en kommentar om ni är intresserade, jag kan skicka det eller om ni vill komma och prova det.

Hurtta collection säljes för 300:-

 

Det blå täcket köpte jag idag för 505:- på hund & kattspecialisten, resterande grejer står på min önskelista allt är från Hurtta

 



Hundträning

jag är precis hemkommen från vår träningsdate med Linda & Charlie. Min tanke var mest att vi skulle agera lite störning till dom vilket vi gjorde men vi fick samtidigt själva chansen att träna lite och speciellt testa några agility hinder. Atlas är totalt orädd och han tycker verkligen att det är roligt! Vi har ju inte testat så många gånger tidigare men idag är det konstaterat, vi måste börja med den här sporten det är hur kul som helst!! Det var oxå väldigt roligt att se Linda & Charlie in action de har så fin kontakt med varandra och samspelet är så mjukt och inspirerande! Det märks att dom har kul ihop :)

Nu ska jag kasta i mig en macka och sen blir det en powerwalk med Mallan..
Hörs senare



Duktiga!




Såå kul!


Kärt återseende

Igårkväll fick jag äntligen träffa kära Karin igen efter hennes två veckor i Florida USA. HOn var brun och fräsch och det strålade om henne sådär som det gör när man varit borta och man är sådär skönt nöjd över sin upplevelse och oxå den över att vara hemma. Hennes hundar var hur glada som helst och det va underbart att se dom och pussa på dom igen. Atlas var lika lycklig han över återseendet av våra vänner. Karin hade med sig en riktig goodiebag till mig och jag blev såå glad, så himla snällt! Jag fick se massa fina kort som hon tagit och så hann vi med en fika innan vi bagav oss ut i skogen så hundarna fick busa. En toppenkväll!

Massa härligheter!



Tror ni på ödet?

Jag tror på ödet efter att vi verkligen tycks ha träffat mitt i prick med dagmattehjälpen jag tidigare har nämt. Atlas spenderar sina dagar tillsammans med Eva. De bor i en lägenhet mitt i centrala Karlstad och det är nära till olika promenadstråk och skog om man vill, hon är väldigt aktiv och han får mycket promenader och lek med henne. Denna kvinna med flera hund och häst år på nacken är verkligen vår hjälte. Tillsammans med sin man så trixar och fixar hon med Atlas så han har det sjukt bra på dagarna då vi jobbar och det bästa av allt är att han älskar dom. Han är ju av den personligheten som inte gärna viftar på svansen eller visar uppskattning i onödan utan de kommer bara om någon verkligen förtjänar det och om han har ett förtroende för den. Jag är så fantastiskt lycklig och tacksam över att vi fått möjligheten att lära känna dom inte bara för Atlas skull såklart.

Idag på jobbet fick jag ett sms och en förfråga från Eva om hon och hennes man fick ta med Atlas till skutberget för att springa. Jag behöver inte ens åka och hämta honom sen utan dom kommer med honom, ny motionerad och klar?! Vardagslyx kan jag lova, även om jag kommer bege mig ut en sväng senare ändå så är det verkligen alldeles underbart att han får så mycket motion och inte bara sällskap och kärlek.

Tänk att denna bilden tillsammans med lite text kunde leda till något så bra som att få kontakt med dom underbara människorna som Eva & Anders är, förstår ni att jag tror på ödet?

 



Road trip och en riktig surprise!

Förlåt för helt kass uppdatering här på bloggen. I fredags var det nämligen så att jag packade in mig i en bil tillsammans med en riktigt skön grabbtrio i form av Jackie, Erik och Adam. Vi hade sedan länge planerat en riktig överraskningsresa till Halmstad för att hälsa på vår gemensamma underbara bästa Elin! Det var riktigt lyckat och helgen har minst sagt varit intensiv och härlig. Det har blivit lite äventyrsgolf på tylösand lite mys på stan lite fika och en hel del mat, jädrar vad killar äter mycket! I lördags testade vi på Halmstads uteliv andra gången för mig och det var helt klart hur kul som helst! Jag har även hängt med Elin till hennes vackra svarta springare Panther i stallet. Måste även slänga in en jättestor kram till Elins klasskompis Elin H som jag aldrig träffat men som ändå via FB lånade ut sin lägenhet så vi hade mer sovplatser under vår vistelse i staden!

Älskar dig gumman!

Fina vänner, H-berg, Dolly och Snaken

Klätterapor

Jacob, Erik & Adam i ett skutt

Alla bilder är lånade av Elin, klicka på namnet och besök hennes blogg. Det kommer mer bilder men de ligger i Jacobs kamera än.

 

 



Grattis min älskade ängel!

Idag fyller min underbara lillasyster år och jag vil säga ett stort stort GRATTIS från mig! Ha världens bästa födelsedag, jag är så stolt över att få vara din syster och jag är så tacksam för allt du gör för mig!

Kika gärna in på hennes blogg och säg grattis ni med, det skulle hon uppskatta!


Puss & kram från oss i massor!


Hachiko a dog story

Oj oj oj mina vänner nu kan vi snacka berörd familj här hemma. Vi har haft myskväll och sett på en hundfilm som heter Hachiko. Denna film var så oerhört vacker och fin så jag börjar gråta så fort jag tänker på den. Jag har gråtit floder och Andreas har smygit med tysta tårar under en timmas tid. Jag fick knappt luft på slutet det var den mest gripande film jag sett, kanske kan det bero på att jag är väldigt blödig när det gäller djur och att jag själv har hund eller så är det bara för att historien är så fantastisk? Och den är dessutom baserad på en verklig händelse. Jag måste rekomendera filmen och för er som vill se den så uppmanar jag er att ha mycket näsdukar till hands!

 




Första jobbdagen och veterinärbesök

Måste säga att det är skrämmande hur fort man kommer in i sitt jobb igen efter en lång ledighet. Dagen har gått som på räls det fanns massvis att göra och jag kände hur alla rutiner klaffade. Fick kila ifrån jobbet idag en stund för att åka med Atlas på den där kollen han kliar sig ju så enormt mycket och det är olidligt att se honom så. Jag fick träffa en sjukt gullig och engagerad veterinär på karlstads djursjukhus där jag inte varit tidigare med Atlas. Träffade även Malin där inne som gag oss ett fint stöd, tack! det konstaterades att han behöver en dos med kortison för att hjälpa till att stilla klådan och jag ska fortsätta att bada honom i sitt schampo och ge all annan behandling som tidigare. Den lilla hårda ärtan tyckte hon bara kändes som en infekterad knöl och inget allvarligt men jag tänker hålla koll på dess utveckling.

Om en vecka ska vi ha telefonkontakt och se om klåda har avstannat och hur vi upplever hans besvär. Jag önskar så himla mycket att det hjälper! Till hans spruckna öron fick jag testa som ett lim som droppades på såret och som skulle hjälpa och skydda det genom att en hinna bildades framför.

Nu ska jag faktiskt åka till apoteket och hämta ut hans recept och sen blir det en tur i löpspåret med Atlas, ska se om jag kanske kan få med mig Andreas oxå, men han har ju faktiskt spelat golf i fyra timmar så det är inte säkert... Ha en skön kväll och tack alla ni som kommenterat och engagerat er när det var strul med Atlas, det värmer!


Motiverad och på gång

Ja ni nu är min semster slut och i morgon börjar det igen de vanliga dagarna. Jag har faktiskt längtat lite efter mitt jobb, det har ändå bara varit regn de senaste veckorna och jag saknar mina fasta rutiner som att alltid gå upp vid halv sju och gå morgonpromenaden, äta en stabil frukost så jag står mig till tolv då det alltid är lunch på jobbet. Jag har haft tre veckors semester denna gång och sen hade jag ju en vacka i maj då vi var i spanien och en vacka efter midsommar så denna sommar har jag tagit ut all min ledighet och vet ni vad, jag känner mig oerhört utvilad.

Nu när hösten kommer känner jag för att återuppta det som jag aldrig riktigt haft självdiciplin till tidigare någon kanske känner igen sig i mig jag pratar om detta med att träna. Vad är grejen? hur svårt ska det egentligen vara att bara gå till sitt träningställe och göra den där förbaskade timmen som annars spenderas framför datorn eller i soffan.. jag vet ju att jag mår SÅ mycket bättre efter ett avklarat träningspass och jag vet att jag blir så glad över mig själv oxå!

Som en bra ny start har jag hittat en kanonbra hemsida som heter iform.se de har även en träningstidning som man kan prenumerera på om man vill. Här kan man gratis skapa en träningskalender och planera in egna träningspass eller använda färdiga som finns på hemsidan. Dessutom finns en jättebra funktion som heter mät din sträcka så man kan dela med sig av sina favorit rundor tilll andra men framförallt hitta ny roliga vägar och jag vill ju gärna att mina sträckor ska vara minst fem kilometer. Det kostar inget att registrera sig och man kan utnyttja olika träningstips gratis samt kostråd. Jag tycker det verkar kalas, nu ska jag snöra på mig löparskorna och ta med Atlas ut på Borgmästarrundan som jag älskar!

Klicka på kartan om du vill mäta din egen runda!


Återfå energi

När regnet avtog skyndade jag ut med Atlas i bilen för en utflykt till skogen för att hämta energi. Jag åkte ut till Bonäs och Getingberget ute på vackra Hammarö där jag spenderat mycket tid av min barndom. Fina minnen passerade när jag satte mig ner och bara andades och fann lugnet. Jag gick långt in i skogen och lyckades trassla in mig i olika sorters spindelväv, doften av blöt och fuktig skog blandades med doften från vilda övermogna skogshallon som sjöng på sista versen.  Skogen är fantastisk, vilken energi man faktiskt kan finna i den. Atlas gav mig energi han med då han efter en väldigt dämpad och låg profil under dagen plötsligt utbrister i ett totalt lyckorus bland svampar och bär. Det är så härligt att han plötsligt kan komma av sig från klådan och go bananas. Mullret från åskan kröp allt närmare och närmare så vi hittade tillbaka till bilen och åkte hem, fulla av nya krafter.

Bjuder på lite energi från skogen i form av några enkla bilder








 


Örontrubbel

Min lilla krake här hemma har problem med sina öron igen... De förbaskade örsnibbarna har spruckit på honom på grund av att han har så torr hud och att han skakat sig väldigt mycket under sina veckor av svampangrepp i öronen. Vi har några dagar kvar på behandligen och han får örondroppar i form av Canaural. Vi har testat allt mot dessa problemen och besökt en veterinär tidigare som bara gjorde såren värre men nu har bi faktiskt fått en tid hos Hege på Karlstad djursjukhus och hon är lite mer av en hudveterinär som förhoppningsvis kan hjälpa oss med dessa jobbiga problem. Vi har fått en hel timme med henne på måndag dels för att hon ska kika på öronen och dels för att jag har hittat en knöl på hans hals. Det är som en liten hård ärta i hans hud och jag misstänker att det är en Lipom, en slags fettknöl och det är ganska vanligt. Det kan oxå vara en hårsäck som blivit inflamerad på något sätt men det känns skönt att en kunnig veterinär ska kika på honom och jag hoppas att dom tar prover och i värsta fall en Biopsi.

Det känns som om du får lida så mycket min älskade hund men inget av det vi utsätter dig för är för att skada dig. Din matte och husse vill dig allt det bästa och vi vill ge dig det bästa tänkbara hundliv. Jag är så tacksam över att just du är vår livskamrat och oavsett dina kamper mot den eviga klåda som förföljer dig så gör vi verkligen allt vi kan för att du ska må bra. Det tar så oerhört hårt på mig att se dig såhär men de kunniga dermatolagerna säger till oss att vi måste ha tålamod och det är en kämpig tid vi har framför oss där du fort kan bli sämre ena dagen och den andra är det som bortblåst.

Jag vet att det är töntigt att skriva till sin hund sånt som han aldrig någonsin kommer att förstå eller kunna läsa men just nu är det rätt jobbigt med hans klåda och alla problem han har så jag behövde skriva av mig lite.

Lilla pyret, vi valde dig och vi skulle aldrig ångra oss, vi har ett ansvar emot dig och vi kommer göra allt för att du ska bli bättre och må bra. Du är vår ögonsten

 


Bland kräftor och ostar

Igår kväll fick vi fin besök i form av Elin & Jacob vi åt säsongens första kräftor och njöt av alla ostar och frukt som Elin hade med sig. Efter maten blev vi tok mätta så vi myste ner oss i soffan med godis, popcorn, bullar och polly det är konstigt att det oavsett hur mätt man är alltid finns ett extra fack för sötsaker och snacks?!

Tack för en kanonkväll käraste vänner!


Bullbak bullbak hela dan

Igår fick jag och Adde för oss att vi skulle baka bullar när regnet bara vräkte ner utanför. Vi gjorde en dubbel sats hälften kanel och hälften vanilj bullar. Dom blev sjukt goda och resultatet ser ni här...

En blandning av vanilj och kanelbullar

 


 

 


Hammarö

Min onsdag var kanon och jag hade fullt upp därav så kass uppdatering. Jag började dagen med en rejäl sovmorgon sen åkte jag ut till Hammarö för att ta en promenad i skogen med Atlas och Elin. En jättehärlig men klibbig promenad då det var alldeles kvavt i luften. Vi hann precis tillbaka till Elins hus innan regnet kom.

Hemma hos Elin är det så här vackert

 


Sjukt bra!

Ica har gjort det igen! Hahah så skön reklam!


Minigolf med dom bästa

Igårkväll spelade jag minigolf på skoghalls betongbanor med mina närmaste godingar Elin, Jacob och Adam. Det var väldigt svåra banor och ibland hade jag tur och ibland gick det väldigt dåligt! Det var i vilket fall som helst sjuk kul att träffa alla igen och att umgås med dom.

Snart ska jag ta med mig Atlas ut på en långtur och sen ska jag åka och köpa kräftor för ikväll ska vi ha en mini kräftskiva här hos oss. Mysigt och gott!

Vi hörs lite senare, ha en bra dag!

 



Frukost

Jag och min bättre halva har precis avnjutit en god frukost tillsammans. Det är som de tidigare två veckorna mulet ute och jag börjar inse att det inte blir mycket bättre väder än så här för mig på min semester. Det känns ändå helt okej jag är nöjd och utvilad ändå, vi har ju gjort så mycket saker tillsammans och verkligen utnyttjat dagarna.

om en liten stund ska vi ta en promenad bort mot Gustavsberg där Andreas underbara mormor och morfar bor. Vi ska bli bjudna på nybakad blåbärspaj lagom till elva kaffet. Resten av dagen är oplanerad men jag tror och hoppas att det blir en kväll med goda vänner?!

Nya snygga servetter från IKEA


Vingåkers factory outlet

När vi vaknade av regnets smattrande på sovrumsfönstret så bestämde vi oss för att vi ville göra en utflykt. Älskade Elin hakade på och efter några timmar i bilen så kom vi äntligen fram till vingåker och deras outlet. Det blev en del shopping även på denna outlet och denna gång handlade jag ett regnställ med jacka och byxor. Sen hittade jag ett träningset med en tjockare huvtröja och ett par sköna byxor till från casall. Jag tänker såklart på att köpa kläder som jag kan ha när jag är ute med Atlas. Det blev bara svarta saker för det praktiska tänket och för att man aldrig tröttnar på svart - tack för tipset Elin! Adde hittade en del grejer han oxå och Elin handlade mest inne på Iittala outleten som låg i byggnaden brevid. Där köpte jag åtta nya Höganäs koppar och en brödkorg.

Atlas har varit med och åkt bil idag så nu har vi svidat om här hemma och resten av kvällen kommer spenderas i hans anda, alltså mycket lek  lite träning och en rejäl promenad!! Men han är så oerhört snäll och duktig att ha med sig så det är en fröjd att äga hund just nu!

 

 


Ljuva ting

Vill tipsa er om en hemsida med mycket fina saker för ditt hem, för er som gillar den stilen vill säga. Min inredningsstil varierar väldigt då jag gillar att blanda moderna grejer med fynd från förr. Det får gärna gå i den lite mer lantliga stilen och gärna vara aningen romantiskt. Min kära sambo gillar inte det lantliga på samma sätt som jag så om han får välja så ska det gärna vara mycket svart och vitt och mer stilrent. Vi tycker lika till viss del..

Jag funderar på att klicka hem dessa fina saker, The burken har jag redan och jag älskar den!




Klicka på bilderna för att komma till butikens webbshop
Alla saker är från Nordljus Home


Söndag

Idag är det precis en vecka kvar på min semester, en vecka utan vidare planer. Jag kommer vad jag vet spendera den på hemmaplan. Det bästa med den här veckan är att min allra bästaste Elin kommer hem från sitt Halmstad. Det ska bli oerhört mysigt att få lite kvalitets tid med henne.

Idag ska jag faktisk plocka och fixa lite här hemma, jag ska rensa lite i gardeoroben och i mina underklädeslådor. Atlas hundskåp ska få sig en omgång oxå. Jag har redan slängt igång några tvättmaskiner och känner att det här kommer att bli en produktiv Söndag.. tyvärr utan sol som det ser ut...

Ha en bra dag!!


Välkommen hem min partyhoppa!

 




Nu åtta kilometers promenad till Skåre!

Jag får med mig bästa Mallan på en lång promenad till Skåre där jag ske hjälpa svärföräldrarna att fortsätta fixa på deras hus. Tror att det för min del blir att måla lite. Det är kanon för Atlas att få en så lång och skön promenad i högt tempo. De har nyligen lagt en ny cylekväg längst råtorp förbi bryngfjorden och sen till skåre. Man går längst med klarälven nästan hela tiden.

Hoppas ni får en bra dag!!

Jag tror att vi skippar stavarna, det blir svårt med hunden i ena handen

 




Tigerkaka och hundvakt

Nu ska jag ställa mig och baka en tigerkaka tills i morgon då jag och Andreas ska hjälpa hans föräldrar att måla och fixa på deras hus som dom rustar upp. Samtidigt som det bakas vräker regnet ner utanför fönstret och vi har tänt massa mysljus. I soffan ligger två nöjda ridgebacks då vi under några av kvällens timmar fått tillökning i form av Vincent. Hundarna fungerar väldigt bra tillsammans och efter en del tillrättavisning om att lägenheten inte är ett stort öppet fält och att man inte kan leka och brottas här inne så är det stillsamt och skönt. När kakan gräddas ska vi ta en liten promenix och kanske ska dom få leka lite till.

klicka på recept texten för att hitta det ursprungliga receptet från ICA kuriren

Ingredienser

1 kaka

Gör så här


Atlas hjärta Alpha

Träffade min fina Anna tidigare idag och hon var hundvakt åt hennes brors ridgeback/schäfer korsning Alpha på runt sex månader. Det var utan tvekan en av de trevligare hundar jag träffat på länge. Väldigt glad, social lyhörd och stabil. Det kommer bli en riktigt go tjej av henne. Atlas blev tok förtjust och de lekte och jagade varandra väldigt länge. Här kommer lite bilder från deras playdate


Vackert

När vi var i slottskogen i Göteborg så fastnade jag länge framför ett stort hav av olika blomster. Jag fascinerades av ett gäng nektar sugna humlor som så vackert arbetade på blommorna. Jag kom på mig själv av att stå och verkligen beundra denna mäktiga syn, det var så fina färger och det såg bara så härligt ut.


Karlstad-Uddevalla-Orust-Göteborg-Kungsbacka-

2010 08 29 - 2010 08 31
Kom vi till en väldigt blött och regnigt Uddevalla. Andreas kusin Julia och hennes Henrik var i full fart i deras ur mysiga sommarhus. Vi fikade och pratade ikapp lite om vad som hänt sen vi sist sågs vid påsk. De resterande dagarna i stugan hittade man Henrik och Andreas snickrandes på deras kommande terass.


Jag och Julia spenderade mest de regniga dagarna med att gå i affärer och jag har faktiskt blivit lite loppisbiten för gud vad mycket fina saker man kan hitta till nästan inga pengar alls. Julia hittade sig åtta sockersöta kaffekoppar med tillhörande fat för femtio silvermynt. jag hittade två sockerskålar och en toksöt liten mjölkkanna som jag ska visa er framöver(har inte diskat av dom än)


Vi läs Julia stog för allt fix med mat och fika under de regniga dagarna. Föutom att äta massa gott så gick vi många och långa promenader runt det härliga området i Ammenäs. Vi gjorde även en och annan utflykt där en gick till Göksäter som ligger utanför Orust detta var tydligen som ett mini Ullared, jag har då aldrig varit på Ullared och efter denna light version så vet jag faktiskt inte om jag vill?!



2010 08 01 - 2010 08 03

Vi lämnade Uddevalla och begav oss in till centrala Göteborg där vi fick låna Julia & Henriks mysiga lägenhet i Lunden, perfrekt gångavstånd till det mesta, ett lugnt område men ändå nära. I Göteborg umgicks vi mest med min kära syster och hennes Jonas. Vi hälsade på deras lilla bebis, en kattunge på tolv veckor som var hur söt som helst! Tyvärr gillar Atlas katter lite för mycket så vi blev inte så mycket hemma hos dom utan mest i Lunden. Igår åkte jag och Andreas till slottskogen som var en gigantiskt familjepark där man kunde göra allt möjligt. Här hade dom massa söta djur och vi fastnade länge vid Knubbsälarna och älgarna. Atlas kunde inte slita sig från knubbsälarnas staket så efter ett tag var många av parkens blickar riktade på han och hans iakktagelser.

På kvällen igår åkte vi till Liseberg där vi mötte upp Jossan & Jonas. Vi körde femkamp och spelade på massa chockladhjul och gick runt i parken och myste. Solen sken och det var en grymt bra kväll, vi lyssnade några minuster på Lotta på Liseberg och njöt mest av en kanon lyckad dag!

Imorse packade vi ihop oss i lägenheten i Lunden och åkte mot Freeport Outlet i Kungsbacka- här spenderade vi massvis av pengar på en salig blandning av grejer. Det blev en dörrskylt, nya dricksglas från Iittala, väggdekorationer, schampo och inpackning från Wella/Joico och så blev det lite hundprylar inhandlade i form av en reseskål och underlägg, sen lite mer småsaker och några presenter till nära som snart fyller år. Anderas var så stolt och nöjd över den stora Golf store outlet som dom hade, efter 45 minueters väntan av mig och Atlas kommer han ut med en ny klubba, regnställ, handska och nya bollar. Hur söt?!

Det är så kul att så många varit inne och kikat i bloggen trots min dåliga uppdatering, vore kul att veta vilka ni är!

 

 

 





RSS 2.0