Kan vi dela på din mormor?

Idag har vi varit på födelsedagskalas hos Andreas mormor som fyller år. Vi fick jättegod mat som vanligt och massvis av goda bakverk som vanligt. Jag tycker så otroligt mycket om dessa männsikor. Så lättsamma, ödmjuka och glada. Älskar att omge mig av positiva personer som inte är energisugare.

Eftersom jag inte har någon egen mormor och morfar i livet så lånar jag den känslan från Andreas morföräldrar, det är en jättefin och mysig relation. Visst kan man gör det? bara liite lånar jag dom.. Det är tur att dom bor så nära och är så pigga så man kan umgås mycket med dom.

Fina underbara människor!


Eldstad

Hos frisören idag läste jag några inredningstidningar och fick syn på denna eldstad som jag genast blev förtjust i tror den skulle göra sig jättebra i vår fina lägenhet sen när vi flyttat in, den skapar en hemtrevlig och mysig känsla samtidigt som den är en riktigt fin detalj. Finns hos ellos.se


Fixar Lördag

Idag är det full rulle här "hemma" dagen började med ett besök av Atlas flickvän Diva sen tog vi en morgonpromenad alla tillsammans för att köpa nybakat bröd till frukosten. Det blev en stunds bus för hundarna oxå. Nu ska jag strax hoppa in i duschen för om en timme ska jag vara hos bästa pia på clipodrom för att fixa mitt höst trötta hår. Ska bli jätteskönt och välbehövligt!

På eftermiddagen ska vi åka och bestämma tapeter och köpa färg till lägenheten. Hoppas att ni får en skön lördag!

Favvo tjejen Diva och Atlas

Tonvis av inspiration av golv, tapeter och färg varför är det så svårt att välja?


En snabb uppdatering

- bankmöte
- äger halva lägenheten
- lunch hos Andreas mormor & morfar
- jobb
- hundpromenad
- köpt vinterjacka

Nu thaimat och bonde söker fru


Min nya varma bästis Eskimo W jacka by Fjällräven


Skogsbus

Direkt efter jobbet åkte jag ut till östra fågelvik och träffade Karin och hundarna för en tur innan mörkret föll på. Det blev väldigt fort mörkt men ci hade det mysigt ändå. Snart kommer hon hit för ett avsnitt DH.

Bilden är lånad från en Ridgebackträff,  Atlas är blekfisen på bilden :)


Salt.Och.Peppar

Tror vi har bestämt oss för dessa tepeter till vardagsrummet, de är från Mr Perswall som står för personliga tapeter och intryck mest i form av fototapeter. Dessa kostar 299:-/m2 och de kommer att pryda en varsin mindre vägg.

Det blir en lägenhet med mycket svart och vitt vilket känns helrätt för oss just nu. När vi flyttar till hus kanske vi gillar en helt annan stil. Det dröjer några år till dess. Jag tycker svart och vit inredning ger en rent och modernt intryck. Svart och vitt går utmärkt att mixa med olika färger som vi såklart kommer att lyfta in i textilier, förvaring och annan dekoration. Helst vill vi inte blanda in allt för mycket grejer, jag gillar hellre färre men värre så det inte känns plottrigt och duttigt hemma.


Under helgen har vi blivit två svart/vita inredningsföremål rikare... Alla möbler i inlägget är från IKEA



Ge mig en rejäl dos av lillebror

Jag längtar så sjukt mycket efter min söta lillebror! Ikväll ska jag äntligen ta mig tid att träffa honom och goa familjen på Hammarö. Det blir helt klart rikligt med fredagsmys!

Dena goding är en av mina absolut bästa och finaste lyckopiller!

 

 


Fina underbara dag

Solen har hjälpt till att hålla en hyfsad skön temperatur idag, Andreas och jag packade ner lite picknick och tog med Atlas och cyklade bort mot starten av frödingsleden. Vi toknjöt av solen och dagen och det blev en jätteskön tur på både cylek och till fots på lite mer än milen. Eftermiddagen har spenderats på Karlstad spa och hudklinik där jag fyllde på några ögonfransar och sen på olika byggvaruhus med Andreas för att försöka bestämma tapet/färger och kakel till köket. Än är vi inte riktigt hundra överens men så fort vi blir det så kommer jag visa er våra val.

Ha det fint!





Grattis Jackie!

Detta är min fina bästa gamla vän Jackie, idag fyller han år och jag hoppas att han får en kanon dag!


Tapeter - hot or not?

Det här med tapeter är inte det lättaste. I morgon ska jag och min andra hälft ut på massa ärenden och bestämma oss för om vi ska ha sätta några tapeter/fondväggar eller bara måla allting. Vi ska oxå välja kakel till köket och klinkers till hallen. Det blir en heldag i morgon med massa uppdrag som måste fixas. Annars kommer morgondagen bjuda på skogspromenad, besök på KASKH och en tur på stan för att prova vinterjackor...

Garden # 12957 från Boråstapeter, kanske på en vägg i sovrummet?


ChillNorway






ChillNorway har en hel del söta och framförallt mysiga plagg i sin kollektion. Passar extra bra nu till hösten för er som gillar den stilen, finns hos paviljongen i Karlstad


Pryda hyllan i badrummet?

Dessa ska få pryda nya badrumms hyllan sen när vi flyttar tillbaka hem dessa tokfina flaskor är från IKEA, och kostar endast nitionio silvermynt!


Mindfulness

Om några timmar ska jag iväg på en Mindfulness föreläsning som jobbet annordnar i deras personalklubb. Det är i samarbete med medborgarskolan och den är i deras lokaler här i stan. Innan föreläsningen ska jag baka en kladdkaka till DH ikväll och ta en timmes powerwalk med Atlas.

Hoppas ni mår bra!

Lever i nuet...




Vinterjacka

Jag är så sjukt sugen på den här fina vinterjackan. Jag har sålt min förra jacka och kylan närmar sig med stormsteg. Men tyvärr är denna jacka några tusenlappar för dyr för min budget men den som spar han har, eller...?

 

 

 

 


vandra.busa.oboy.sol.skog.svamp.barr.mys

Jag och frun har haft en superhärlig dag med en lång vandring i skogen med alla tre dogs. Vi tog vandringsleden längst frödingsleden från Örsholmen och hamnade sedan i Alster där vi parkerat en bil. Längst vägen som betog av mest lummig trollskog stannade vi och fikade varm oboy och åt kall ugnspannkaka, bullar och frukt, gott och mysigt. Efter ca tre timmars promenad var vi tillbaka till bilen med skönt bitna kinder och ny energi i form av naturen med sin friska luft sitt lugn och sina vackra färger, jag känner mig som en helt ny männsika.
Ikväll ska vi baka pizza och se på twilight filmerna som Karin inte har sett!

Har ni en bra helg?

Alla kort är tagna av Karin Karlsson


 





Betsälla kök - check

idag har jag beställt ett nytt kök på Ikea, trots att tryggheten i Adde inte finns hemma just nu så klarade jag det tack vare underbara duktiga kollegor! Fick även med mig en frys in i bilen som stog på fyndavdelningen så det tackar vi för, sparar ju in någon tusenlapp där.

Nu ska vi fortsätta att äta på vår nygräddade ugnspannkaka och mysa framför tv.n och se på lyxfällan.

Så här är tanken att köket kommer att bli, vad tycker ni?


Sambos

Jag har fått en fru, har turen att Karin ville hålla mig sällis i en vecka nu när jag är änka. Andreas är med sin familj i Turkiet på golfresa och har det skönt. Vi har det oxå bra, men det är aningen kallare här än i Turkiet. Vi spenderar dagarna med jobb och hundpromenader/träning/bus och sen lagar vi goda middagar och styr upp lådor till jobbet. Kvällarna är riktiga tv mys kvällar, känns som vi varit gifta i några år hehe.

Atlas är helnöjd över att ha sina bästisar nära!


Slå klackarna i taket

Igår kväll bjöds det på galafest på plaza med jobbet. Det serverades en riktigt god trerätters supé, det bjöds på underhållning, liveband, dans och drinkar. En riktigt trevlig kväll där alla vanligt vis blå-gula ikeaner var uppklädda och sjukt snygga. Eftre tolvslaget började folk vandra vidare och vi var ett skönt gäng som gick till tempel och slog klackarna i taket till stängning. Jag lyckades knäppa några bilder från kvällen, här är dom:


Jag & favorit Tinis!


glada kollegor



Bugg och salsa moves



Några av tjejerna på Saluhallen


Jag och gulle Elin mitt lilla fadderbarn :)


Mer avdelningskollegor


Karlstad - Stockholm - Uppsala - Karlstad

Ja det var vår onsdag det. Vi hade nämligen ett besök inbokat med Atlas hos vår hudspecialist Susanne Åhman på djurakuten i stockholm. Vi har märkt att han kliat sig mycket under en viss period och väldigt rejält svullnat upp kring läppar och mun. När Susanne kollade igenom honom konstterade hon att han Atlas nog aldrig sett så fin ut i huden som han gör nu. Det känns så himla skönt att höra att han faktiskt verkar svara på veccinet och att han kliar sig och får lokala hudinfektioner är inget vi kan komma ifrån än. Det är för tidigt i vaccin processen att säga men förhoppningsvis kommer han att klara sig utan klåda med bara vaccin framöver vilket såklart är vårt mål. Nu när vi flyttat ut ur lägenheten märker vi stor skillnad på honom oxå i kliandet som är mycket mindre.

Så ovetande om framtiden, så liten, underbar och föralltid älskad!


Vi fick ordinerat att fortsätta med ceterizin som är ett antihistamin mot klåda, sen har vi även kortison i örondroppar och ögondroppar som han får. Sen har vi konstaterat att vaccinet verkar räcka ca 3 veckor på Atlas så det kommer gå åt mer vaccin nu när vi ska testa att ge honom var tredje vecka ist för var fjärde. Vi bad Susanne att kolla på en knöl som han har under halsen, den är formad som en liten ärta och är väldigt hård. Ibland har han kliat på den men för det mesta har han låtit den vara. Hon stack in en spruta för att fånga några celler som skickades till labb och det visade sig vara en tumör. Den är än så länge väldigt snäll och vi behöver inte skynda att ta bort den utan hon tyckte att vi ska ta den om han ändå sövs för något annat. Det var rätt jobbigt att höra ordet tumör, det låter så definitivt och hårt, det finns ju faktiskt snälla varianter oxå, vi kommer hålla extra koll på den nu så den inte växer eller om fler små ärtor dyker upp.

På hemvägen stannade vi till i Uppsala för att träffa Jocke, Andreas bror som bor och jobbar där. Vi blev bjudna på Tacos och vi hade en mysig kväll och såg hans nya lya innan vi satte oss i bilen några timmar hem. En fullspäckad dag helt enkelt...

Snygga bröderna Hedström med Jocke från vänster


Födelsedagspresenter

Här är lite bilder på några av mina fina födelsedagspresenter. Förutom detta fick jag prseentkort på en valfri fotvårds behandling vilket mina trötta fötter verkligen behöver och så fick jag nya påslakan och underkakan till sängen som vi ska inviga när vi får flytta tillbaka. Tack så hemsk mycket för alla fina grejer!


Dagarna som varit

Lördag - jag fyllde 23 år och spenderade dagen tillsammans med familjen i Arvika på marten - Mysigt! Atlas var så klart med bland allt folk och det fanns delade meningar kring detta.. så länge inte Atlas blir stressad och mår dåligt av att vara med så kommer han fortsätta att vara med. Atlas mår ju mer dåligt av att vara hemma själv men det kan ju omöjligt för alla att veta. På marten inhandlades det mest brända mandlar och tre par overknee strumpor att ha under mina stövlar.

Brända varma madlar var super gott!

 

Söndag - Ridgebackträff på eftermiddagen i skogen i Östra Fågelvik totalt tror jag att nio hundar jionade och hoppade runt bland stockar och stenar i den fina friska skogen. Vi fick snabbt rusa ifrån för att hinna till klockan fem då det var lite födelsedagsmiddag hemma hos mamma på ön tillsammans med Andreas familj. Jag fick massa fina presenter och vi diskuterade mycket renovering, fick många bra att tänka på tips.

RR-träff Östra Fågelvik 2010

 

Måndag - Jag spenderade min måndag i vanlig takt på jobbet och får plötsligt ett samtal på jobbtelen att jag har en kund på julytan som behöver hjälp med något så jag var tvungen att skynda ner ifrån kontoret. Väl nere i julbutiken finner jag ingen annan än min bästa vän Elin lurandes bland julkulorna, det var hon som var kunden som behövde hjälp. Det gjorde hela min dag oj vad glad jag blev. Jag slutade inte bli glad där heller för hon berättade att vi på kvällen skulle ut och äta som en födelsedagsmiddag - så gulligt!! På kvällen träffades vi på Tempel och där satt inte bara Elin utan även våra bästa grabbar Jacob & Adam mysigt! Jag fick öppna fina presenter från gänget och vi snackade ikapp en hel del sen sist vi sågs. Tack för en oerhört mysig kväll!


Från middagen på Tempel med bästa vänner! Bilder lånade av Elin




RSS 2.0