Kunde inte hålla mig borta länge

hej på er alla ni gulliga läsare som varit inne och besökt mig trots min lilla paus. Den varade inte så länge känner att jag faktiskt saknade att uppdatera här och dela med mig av min vardag. Vi har det rätt hett om öronen nu jag och Andreas då vi paralellt med jobb och skola och hundaktivering har en hel del tidkrävende beslut att fatta. Vi ska välja golv till hela lägenheten, vi ska planera och beställa ett helt nytt kök och sen ska vi sätta väv och bestämma nya färger i vårt sovrum, vardagsum, datarum och hall?! Hur i hela friden vet man vilket golv man ska välja? Vilket är bäst och mest hållbart i längden? ska man ha ett mörkt eller ljust golv? Både jag och Andreas var sugna på ett högglans vitt golv i ett av rummen men insåg efter lite rådfrågningar med diverse säljare att detta inte var att rekomendera när vi har hund då det lätt blir revor..

Idag har vi suttit på IKEA i några timmar och fått hjälp av min finfina och duktiga vän Sandra att planera och rita på köket. Det lutar nog mot antingen hel vitt högglans eller svarta underskåp med vita överskåp? Ännu är vi långt från klara med planering och så men tack vara Sandra och hennes ideér och kompetens så kommer det att påskynda processen enormt. Tack vännen du är grym!!

Efter timmarna på köksavdelnigen tog vi en välbehövlig långpromenad i den bitande höstsolen. Det var helt fantastiskt och jag samlade på mig jätte mycket energi och glädje. Jag älskar dagar som den här!

Tack för alla gulliga kommentarer angående min paus , ni är så söta så jag blir alldeles rörd!



Bloggpaus

Hej mina vänner!

Jag kommer att göra en bloggpaus i samband med att vi tillfälligt flyttar ut. Jag vet inte hur länge, kanske återvänder jag inte alls, kanske ätervänder jag om någon vecka?  vi får se. jag har just nu så mycket annat att stå i så tiden finns inte och inte motivationen heller. Vill passa på att tacka er trogna läsare som kikar in trots tråkiga inlägg och dålig uppdatering. Det är ju tack vare er som det är roligt att skriva!

Vi bor just nu hos en underbar vän som har flyttat hem,till sina föräldrar tillfälligt för att vi ska ha någonstans att bo när vår lägenhet ska totalrenoveras - allt detta för vår skull...  kan ni förstå?
Varken jag eller Andreas kan beskriva vår tacksamhet i ord. Det är så oerhört fint att göra en sån uppoffring och omorganisering på sig själv och sitt liv för att hjälpa någon annan. Karin om jag kunde skulle jag plocka ner månen till dig! Det du gör för oss är så fantastiskt och jag önskar att fler fick uppleva vänner som du!

Ha det så bra allihopa, vi får se om vi hörs igen?!






Sjuk och trött

Jag är trött och hängig med en enormt svullen hals. Jag hatar att vara hemma och sjuk. Idag är dessutom min lediga dag och spendera den i vila är heller inte en favorit syssla!

Det finns lite att plocka med här hemma så sysslolös är jag inte. Men jag blir svettig och trött av ingenting så jag hoppas att det här viruset bryter ut på riktigt den här vackan för nästa vecka kan jag inte vara sjuk! Då bygger vi julbutiken på jobbet! Yippie :)

 

En bild från vårt bostadsområde en höstig dag förra året. Än är löven inte riktigt så gula..


 

 


Förändring

Idag är jag super hängig och min förmiddag har spenderats i soffan framför tvn. Jag har smått börjat pack in lite porslin i en massa banankartonger. Min söta mamma och lillebror kom över för en fika och så fick jag massa hjälp med att packa i lite saker. Mina tankar snurrar förfullt i huvudet om hur vi vill ha det när vi renoverat klart. Vi kommer att få nytt golv i hela lägenheten och när allt ändå måste blåsas ut så har vi bestämt oss för att renovera allt, badrumet får nya interiörer men golvet och väggarna är det enda i lägenheten som vi inte kommer göra om.

Idag har jag funderat en del på vardagsrummet jag vill så gärna ha en vit soffa samtidigt som jag vet att det är väldigt opraktiskt! Men ikeas Kivik är faktiskt riktigt nice och den har ju avtagbar klädsel så det kanske skulle fungera. Det som redan nu är bestämt är att vi inte kommer låta Atlas fortsätta få vara i soffan om vi skaffar en ny. Det håller inte, den blir så ful så fort..

I brist på annat satte jag ihop ett litet kollage med produkter som inspirerar mig. Det vore kul att göra något typ i den här stilen..
Vad tycker ni?

till vårt nya vardagsrum?


Frukostbuffé på Kaviar

Jag och Andreas gick och röstade i förmiddags. Nu har vi precis kommit in från vår tur till Kaviar ett ställe med frukostbuffé här i karlstad. Jag hade kanske lite större förväntningar på stället i form av mer utbud mer likande en rejäl och lyxig hotellfrukost. Men det fanns ju helt klart det vanliga som ägg, smörgås, olika pålägg, fil, flingor, äggröra, bacon och korv. Vi satte oss ute och njöt av solen, med oss hade vi såklart Atlas som låg på en pläd och tiggde i många långa minuter...

Idag skulle vi egentligen åkt till nyköping för det det testet som jag har berättat om tidigare, det var Atlas som skulle ingå i en studie och forskning kring rasen och dess beteende. Tvärrr har Atlas fått hosta och han nyser ganska ofta, mest vi ansträngning, jag misstänker kennelhosta för det liknar de som han haft tidigare. Därför får vi snällt stanna hemma då detta smittar jättemycket och han är lite allmänt slö. Det får bli en rejäl vila och en förhoppning på att han tillfrisknar tills på lördag då det är dax för syskonträff med uppfödarna.

Nu ska vi ut på golfbanan i några timmar!

Ha en bra söndag!!


Så här ska en frukostbuffé vara!

 


Spara eller slänga? - Sälja eller skänka?

ojojoj denna helg går i ett, vi röjer för fullt här hemma. En av oss river ner grejer ur skåp och sorterar medan den andre lägger upp annonser med saker som är av värde.. Vi har helt klart olika åsikter och olika inredningsstilar. Jag vill ha mycket vitt och min älskade andreas vill ha mycket svart - löser vi det? absolut vi får kompromissa helt enkelt. Det där med vad man ska sälja eller slänga är heller inte så lätt, man får försöka sortera vad som är värdefullt. Just nu dividerar vi om en tavla från ikea en med gula taxibilar på som Andreas älskar och som jag hatar, här är vår kärlek till tavlan av helt olika värdar. Jag får sälja den men bara om vi får 900:- för den, nypris är 600?! haha min enda räddning är väl kanske att den har utgått och inte längre finns att få tag på, någon är kanske desperat och har letat efter den? Vet ni någon som vill ha en sånhär tavla? Släng in en kommentar!

dagen i övrigt kommer bjuda på middag med andreas föräldrar och bror som är hemma på en snabbvisit. Det ska blir mysigt. annars är det fullt röj här hemma. Det blir nog några varv till tippen oxå! huga vad jobbigt men ändå kul!

Nu är vi på gång!

Kram på er!

Någon intresserad?

 


Renovera

Jag sitter uppkrupen i soffan under en filt med några tidningar en kopp thé och tända ljus runt om mig. Jag älskar faktiskt hösten. Det känns som om det är lite mer okej att vara inne då. Fast ikväll har jag och atlas hunnit med en sväng på brukshundsklubben och kört lite agility i leran..

Just nu är jag väldigt sugen på att klicka hem några sköna höstkoftor, sitter och kikar lite på ellos om dom kan ha något, till min förvåning har dom visst mer än bara kläder hör och häpna dom säljer inredning från Zara home som tilltalar mig till viss del. Det här var farligt jag hade inte tänkt att jag skulle bli så sugen på att köpa inredning nu.

Det jag skulle berätta från förra inlägget är att vi ska renovera i vår lägenhet, dom har hittat en gammal fuktskada som kan vara orsaken till atlas allergi och andreas nyutvecklade astma.. Detta är såklart både på gott och ont, alla vet vi ju att fukt innebär mögel och det är ju väldigt ohälsosamt att bo i. Detta är en torkad skada som inte luktar hemma men som visar sig hos allergiska individer.. Så nu ska vi snart ta tag i det här, vi kommer att tillfälligt hitta ett annat boende och flytta ut allting då det måste totalrenoveras och fuktsäkras på rätt sätt. Det här är såklart både positivt att vi får bort det och tummen ur när det gäller renovering men samtidigt blir jag jätteledsen om det är så att vårt boende har påverkat att Atlas blivit sämre och dessutom Andreas astma.. Det kommer bli en period på några månader då vi inte kommer kunna bo här, alltså ganska rörigt men till slut när vi vet hur vi vill ha det så tror jag det kommer bli kanon!

Sov gott!!

Här är lite inspiration från IKEA, det blir såklart ett kök därifrån som finaste Sandra ska hjälpa oss att rita på!

 






Höstmys

Det känns som om alla gula löv kom väldigt fort, tillsammans med piskande regn och ruskiga vindar har detta helt klart varit den höstigaste dagen hittills. Efter jobbet åkte jag och Atlas ut till Skåre skogen och släppte loss våra höstkänslor på öppna stora fält. Atlas hade fint sällskap med sig i form av Diva som fick följa med oss ut för hennes ligger hemma i en rejäl förkyldning. Solen tittade fram under promenaden och jag fick sjukt mycket energi! Hur skönt som helst att komma iväg och röra på sig ordentligt.

Imorgon ska jag avslöja en sak som händer framöver det är både med bra och lite dåligt..
ha en bra kväll!


 

 


Agility och "lite sällskap"

Dagen har innehållit massa jobb och direk efter jobbet bar det iväg till karlstad brukshundklubb för andra gången på vår intro kurs i agility. Atlas flyger fram över hindren och jag märker att han fullkomligt älskar det men bara när han själv vill... Det är lite så en ridgeback fungerar den kräver hela tiden motivation och är du fär en sekund tråkig eller om hunden inte känner mening med att utföra ett moment så hittar den på något annat. Jag har en jätteutmaning i att motivera honom men äntligen känns det som om vi har hittat en grej som båda tycker är riktigt kul! Idag fick vi testa på vippbrädan och A-hindret, nästa gång blir det balanshindret och däcket och nästa gång är redan på onsdag sen hoppas vi komma med på nästa steg som är en grundkurs.

Nu ska vi äta äggmackor och dricka kvälls thé i soffan och se på Lite sällskap på femman!

Ha det så bra!


Bloggpris

Jag har fått ett litet pris idag! Blog Award hette det och jag fick det av Linda! Tack så mycket :)



I priset ingick det att dela med sig av 7 saker som ni kanske inte vet om mig - let´s go:

1. Januari 2008 körde jag "lite" för fort på en 30-sträcka det kostade mig flera tusen i böter och dessutom rök körkortet - inte nog med det så hade jag prövotid och fick efter en spärrtid på två månader ta om körkortet med ny teori och uppkörning...

2. Jag har en sjuklig fågelfobi!

3. Jag kan inte rensa en grillad kyckling, tycker det är vidrigt

4. Jag är en riktig tidsoptimist

5. Jag är brutalt rädd för döden

6. Mina föräldrar är skilda och jag har två sladdsyskon. En lillebror fyller fyra nästa år och en lillasyster på pappas sida fyller tre nästa år jag älskar dom mer än allt. Tillsammans är vi en syskonskara på fyra...

7. Jag skrattar hysteriskt varje gång jag ser comhem reklamen med katten.. Se video:


Nu ska jag skicka vidare detta pris till dom 7 bloggar jag tycker är bäst och som jag följer dagligen:

- Martina J

- Sandra W
- Syster Jossan
- Karin
- Weronika
- Sara W
- Anna S



Kräftskiva

är precis hemkommen från jobbet, just nu multitaskar jag, fönar håret sminkar mig och slänger in ett inlägg samtidigt... ska nämligen iväg på kräftskiva till en tjej på jobbet. vi blir ett stort härligt gäng, ska bli kul vi får se vart kvällen slutar!

gott!!

 


Smulpaj

Det doftar sjukt gott här hemma, nytvättade sängkläder som blandas med doften av en äppel/kanel paj som gräddas i ugnen. Jag inväntar min sambo för vi ska åka till hans föräldrar i Skåre och hjälpa dom göra det sista på sitt hus som dom byter träpanel på och målar till vitt. Huset blir kanonfint och medans männen snickrar ska jag nog försöka få med mig svärmor på en skogspromenad med Atlas. Kvällen bjuder såklart på idol och soffmys ska bli skönt att varva ner efter en fullspäckad dag. I morgon är jag ledig och om det inte regnar kommer jag spendera så mycket tid som möjligt ute med Atlas, lydnad, motion och lek.




Gåshud i flera minuter

Jag trodde att jag skulle trilla ut soffan förut när jag såg på Idol. Anders Bagge gav sig ut på talangjakt efter ett tips och stötte på denna fantastisk vackra och oerhört duktiga tjej Alice! Jag gillade gotlänningen Oscar (han hette visst Olle haha tack sis) oxå men Alice kommer att ta hem det här, känns som idol redan är klart!

Ni som inte sett det se det här!

 


Ridgebackträff

Sorry, jag märker att den här bloggen mer och mer blir en hundblogg och vet ni vad det är ju lite av mitt liv, inte så lite heller utan ganska mycket. Det är ju mitt största intresse och jag är så tacksam och glad över att det är fler hundägare som börjat kommentera och kika in här ibland. Jättekul att byta erfarenheter och se vad ni pysslar med, alltid får man inspiration och tips hos någon. Jag är såklart väldigt glad över er som inte gillar hundar men som kikar in här ändå, visa er gärna genom att lägga en kommentar

Vi har i eftermiddag varit iväg och träffat fyra andra ridgebacks på en ridgebackträff. (min underbara Jacob tyckte att jag sa att jag skulle på ridgebackfest och han hånade mig rejält över mitt hundliv haha inte riktigt så illa att vi har hundfester tillsammans men vem vet kanske någon som annordnar det snart oxå?!) Det var lite få mot vad det brukar vara men det var kanon bra träning med en gemensam promenad, ivriga hundar och chans till bra störningsträning. Efter promenadslingan blev det hundbus i sandgropen. Jag har en väldigt trött och utslagen hund nu här hemma i soffan. Ikväll ska han få sin spruta och så ska vi smörja tassar och klippa klor riktigt mysig kvalitetstid i väntan på älskade husse som jobbar sent.

Ha en toppenkväll nu blir det idol!

Atlas och Danso bästa vänner










Agility kurs

Åh ni ska bara veta vilken gädje min kära hund visade igår kväll? vadå undrar ni - Vi kom nämligen med på Karlstads brukshundsklubbs intro kurs i Agility! :) som vi har väntat på att få komma med på en kurs. Igår var det bara så kul, Atlas hade "nästan" fullt fokus, det va ju trots allt nästan 15 lösa hundar på planen. Jag är supernöjd med honom och så glad över att vi har hittat ett gemensamt intresse. Vi fick mest testa på några hinder --> Slalom, tunneln långhoppet och vanliga hopphinder. Sen fick vi köra två och två för att hjälpa varandra lite. Det var en toktrött Atlas som kom hem igår, det är ju såklart mycket ansträngande för hjärnan speciellt med all störning. Jag lärde mig att jag hela tiden måste fokusera på honom så att han känner det annars är han och hälsar på en annan hund, vilket hände en gång utan större fara såklart.

Nu ska jag iväg till jobbet, Atlas ska till dagmatte och i eftermiddag ska vi ses på Sörmon med fler goa Ridgebacks och deras ägare för en Ridgebackträff. Ni som har RR och inte anmält er kom gärna dit 16.30 samling på parkeringen det blir en gemensam promenad och såklart lite hundbus. 

Ha en härlig dag allihopa!


Utslagna hjältar

Vi har nyss kommit hem från Alsterskogen och gått på vandringsleden som heter Bäverdalen. Vincent Atlas och Diva för vi mötte nämligen upp Karin på parkeringen. Vi hade bestämt oss för en picknick i solen. Det var riktigt varmt och fint väder, vi år bullar drack saft och försökte koppla av, det var inte det lättaste då vi faktiskt slagit läger i en kohage där knott och flygfän älskar att befinna sig. Även en del envisa getingar bråkade med oss om vårat fika. Förutom knott och surrande varelser så har vi haft en underbar förmiddag. Hundarna har sprungit och lekt och fått diverse tokrus runt runt runt.

Nu ligger hundarna skönt utslagna i soffan efter tasstvätt och lite lunch. Har konstaterat hur jobbigt det faktiskt är att ha två hundar, jag menar en hund märker man inte på samma sätt som med två. det blir verkligen dubbelt så mycket av allt åtta tassar som ska spolas och torkas, två hundar som ska knö på en i sängen och vara varma som kaminer, en hund som drar åt ena hållet på promenad och en hund åt det andra. Dom kan ju verkligen konsten att trigga varandra oxå. Jag har bestämt mig efter denna helg att jag åtminstone nöjer mig med en hund så länge som vi bor i lägenhet i stan, jag tror att Adde är väldigt nöjd över det beslutet också.. haha

Trötta lejonjagare

 



Vackraste dagen på länge

Solen skiner idag på en klarblå himmel, det har varit en riktig toppen dag som började med att jag ångrade mig och tog bilen med hundarna i ut till ikea och loppisen. Där gick vi runt och jag fundade tre krokar en kakburk och en tändsticksask. Lägger upp lite bilder senare på de. Efter loppisen som för övrigt var knökad med människor tog jag med hundarna till femman på skutberget. Jag har spenderat denna sköna lediga dag med ett leende på läpparna kan inte fatta att solen och naturen ger mig sån energi!? Efter skutbergsturen åkte jag hem och svidade om för en lunch med min bästa Jacob. Vi köpte stans godaste sallad på Mache och avnjöt den i solväggen på hans uteplats. Hundarna njöt av solen dom oxå. Timmarna sprang iväg när vi pratade ikapp om allt möjligt och jag insåg att det var kvällsmatdax för doggsen så det var bäst att ge sig hem.

Kvällen bjuder på soffhäng, lösgodis och en bra film!












Sveriges största loppis

Nu ska jag byta om oct ta med mig hundarna på en rejäl promenad till Ikea. På parkeringen utanför har dom nämligen annordnat sveriegs största loppis. Det är ikea-family medlemmar som fått anmäla sig för att få ett bord. totlat är det 75 st stånd, någon bör ju ha något som passar mig? om inte så får vi i vilket fall som helst en kanon promenad.

Hoppas ni får en kanon dag!!

Bild från ikea.se

 


Två gånger Rhodesian Ridgeback

Om några minuter kommer vår helg gäst Vincent på besök. Hans matte ska på Bröllop i Stockholm så han ska få vara hos oss under helgen. Det blir mysigt och helt klart bra träning. Atlas och han har träffat varandra förut och dom fungerar jättebra tillsammans. Vincent är nästan lika gammal som Atlas och även han är lugn och snäll inomhus. Annars kan det bli lite trångt här hemma. Vi får se hur vi ska lösa fodringar och sovstunder utan att det blir konflikter. Jag tror att det kommer gå jättebra, jag får bara se till att använda mitt ledarskap lite skarpare när det är två stora bjässar att hålla koll på.

CaineAbels Red Cliff "Vincent"

 


 


Välkommen Höst!

I morse när jag cyklade med Atlas till dagmatte Eva låg älven alldeles stilla, det var tidigt, tyst och vackert. Dimman låg som ett täcke över gräset, mina utandningar förvandlades till rök i den bitande morgonen. Solen som precis gått upp värmde mina bitna rosiga kinder. En helt ljuvlig dag med andra ord!

Kvällen har bjudit på en superhärlig promenad och så har jag tränat lite lydnat med Atlas. Han är väldigt mottaglig och motiverad tror och hoppas att det är en början på något riktigt kul..

Nu blir det fortsatt mys i soffan för att invänta vår älskade husse!

Min fina vapendragare!


Hammarsudde & Agility

Nu har jag och Karin precis kommit hem från Hammarö och vår kanonfina kväll på Hammarsudde. Atlas och Diva fick busa rejält i den fina naturen. Vi hade med några agility hinder för att testa lite så vi byggde upp en liten bana och körde. Atlas tycker att det är så oerhört kul och det var kanon bra träning att ha med Diva som helst av allt ville vara med mig och Atlas, tror det kan ha varit de goda korvbitarna som lockade. Men även Diva testade och dom var jätteduktiga för att vara första gången!

Det blev en helfinkväll med härligt sällskap. Nu ska vi ha lite kantarellsmörgås mys som avslutas med ben&jerrys och en film.

Hoppas ni har en mysig kväll


Frisörtid

Ska strax bege mig iväg till frisören. Måste fixa färgen efter sommaren! Annars idag blir det städning för hela slanten. Varför lägger man alltid sina städdagar på sina lediga dagar för. Det ska man ju egentligen fixa på vardagarna efter jobbet.. Hur brukar ni göra?

Annars i eftermiddag blir det till att träna lite lydnad med Atlas. Jag har ju skickat iväg några intresse anmälningar till olika agility och spårkurser och vi måste slipa lite på vår allmänlydnad. Lite inkallning och andra bra övningar som behöver friskas upp. Jag hoppas att vi får plats på någon av de kurser jag visat intresse för, vi är verkligen tokladdade och träningssugna.

Måste fixa utväxt och en lite höstigare nyans

 


RSS 2.0