Hunddagis vs Dagmatte

Atlas är ju på dagis på dagarna då vi jobbar men vi har märkt att han gärna håller sig till en av tjejerna där på dagiset. Han är ju en ridgeback och de är i sin natur reserverade mot främlingar och Atlas är verkligen så att han viftar inte i svansen om inte någon verkligen förtjänar det.. Han vill skapa ett förtroende och en relation till människor och detta går inte på några minuter. Det är inte alltid som denna tjejen jobbar på hunddagiset där vi lämnar Atlas och det är både hjärtskärande och frustrerande att han inte vill släppa in någon av de andra anställda till sig utan det första han gör är att lukta / leta efter henne. Oftast vill han med mig ut igen och detta känns mest jobbigt för oss som lämnar honom varje morgon. Därför har jag satt ut en annons om att vi söker en dagmatte/husse till Atlas. Personen vi söker ska vara aktiv och ha erfarenhet av stora hundar. Den ska vara mjuk men med en bestämd hand.

Vi har fått oväntat många svar och faktiskt redan träffat en kvinna som jobbar hemifrån och som är väldigt aktiv och duktig med djur. Det bästa med henne är att vi har samma syn på hund fostran/ hundhållning och hon är oerhört ödmjuk samtidigt som hon är bestämt och respektingivande. Imorgon ska jag och Atlas ta en lång promenad med henne igen för att prata lite mer och sen ska han få vara hos henne några timmar medans jag ska fixa lite ärenden på stan. Jag har så stora förhoppningar på att det ska klaffa mellan dom och vad det verkar så är hon redan väldigt förtjust i vårt charmtroll. Hoppas hoppas hoppas att detta kan bli början på något riktigt bra!

Nu blir det en promenix med Karin och Atlas fyrbenta bästisar Danso & Diva.

En Atlas puss av en hund som då hade tappat sina pigment runt ögonen, har med hans allergi att göra!


Kommentarer
Postat av: Malin

Ni vet vem som gärna vill vara hundvakt :)

// Hundtrixmallan <3

2010-07-20 @ 18:46:27
Postat av: Sara

Hoppas att det löser sig gumman! Håller tummarna!



Puss!

2010-07-20 @ 21:09:06
URL: http://wahlstedt-wahlstedt.blogspot.com/
Postat av: Elin

Ååå men det låter ju kalasbra! Hoppas det går bra! Håller tummanra! Tänker mycket på dej hjärtat mitt

2010-07-20 @ 23:55:11
URL: http://frokendahlstroms.webblogg.se/
Postat av: Linnea

Såg dig på ikea igår du fixade med några blommor. Jag frågade vart värmeljusen fanns oxå du var så proffsig och vänlig. Du är vacker oxå



Linnea

2010-07-21 @ 15:08:09
Postat av: Tess

Linnéa: Tack söta du för din kommentar!

2010-07-26 @ 12:54:54
URL: http://lindathereseandersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0