Hundens hud

Skrev i ett tidigare inlägg att vi skulle till Stockholm den 12/2. Jag är så lättad och så glad över att vi har fått en tid hos en av Sveriges bästa veterinärer inom dermatologi. Susanne Åhman heter hon och hon har släppt en bok om just hundens hud och dess problem med allergi osv. Henne ska vi alltså besöka för en hunutredning av Atlas. Jag har så stora förväntningar och förhoppningar till att man ska kunna hitta orsaken till problemet med hans återkommande klåda. Alla tester vi tagit på vår lokala klinik har ju inte visat någonting utan man har istället bara fortsatt att ordinera med cortison utan att försöka ta reda på den ursprungliga anledningen till vår hunds problem. Varför det inte gjorts en hudutredning på Atlas här i Karlstad tror jag har att göra med kunskapen om problemet. Många av våra lokala veterinärer har ju en väldigt bred kunskap som är nödvändig om flera olika problem som kan uppstå hos ett djur. Men Susanne är alltså specialist i just det som vi behöver hjälp med och det är att få bukt på denna klådan som uppstår främst under hakan i form av små bölder och mellan tassar och på öronlappen.

Så här står det på hennes sida om sin bok:

“Nyckeln till en lycklig och klådfri allergisk hund är en korrekt diagnos och en strukturerad långtidsplan anpassad till varje individ. Ingen hund eller ägare ska behöva leva med den frustration det innebär att ha en hund med okontrollerad allergi, ofta med åtföljande infektioner, akuta veterinärbesök och öronsmärta.”

Jag blir alldeles varm och förväntansfull! Precis som det står ovan så känner vi oss. Just den frustrationen när vi vet vad felet är!

Kolla in Susannes sida där du kan läsa mer om hennes bok HÄR




Kommentarer
Postat av: Linda

Gud vad skönt att du fått tid hos en specialist!! Förstår att du vill veta vad han har för allergi :) Hoppas hon reder ut det! Kram

2010-01-11 @ 17:51:23
URL: http://lindajonssons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0