På jakt efter solen

Känner mig nästintill hysterisk och får aningen lätt panik om jag missar några soltillfällen. Idag planerade jag och Karin att ta med våre soldyrkande fyrbenta vänner till Hammarö för sol och bad, vi satte klockan för att hinna köpa picknick och vi packade ner bikini och alla nödvändigheter redan kvällen innan. Men vad händer? jo vi vaknar till en väldigt grå himmel och lätt duggande regn som faller ner.

Vi passade på att ta en morgonrunda med hundarna och sen unnade vi oss toksmarrig hotell liknande frukost och runt ett tiden kikade solen faktiskt fram en aning så vi skyndade iväg till ön trots en hel del mörka moln. Men på hammarö skiner alltid solen mer än i Karlstad. Det blev några väl utnyttjade soltimmar för oss idag ändå. karin och hundarna badade och jag var i med halva kroppen. Molnen blev allt tjockare och tjockare och vi insåg att vi var tvugna att packa ihop oss innan regnet kom. Tack för en urmysig och lättsam dag vännen!

Nu ska jag ta hand om tvätten och disken och lite plock här hemma innan mitt hjärta kommer hem.

Vi hörs i morgon!!

Danso

Diva ville mer än gärna dela min solplats

De uppdragna axlarna talar för sig själva, det var kallt!

 


Solig sommardag i Göteborg

Här kommer bilderna från igår


Fina fina syster!

Färjan

Underbart lipgloss med solskyddsfaktor, ett måste i solen

Atlas njuter av solen vid klipporna vid utterviken på Styrsö

Finaste godingarna och Jonas föräldrars snygga båt


Att resa med hund

Vilken givande träningsdag vi fått idag jag och Atlas. Under en och samma dag har vi hunnit färdas med hela fem olika färdsätt, först åkte vi tåg sedan buss från trollhättan då dom la om tågspåren. Väl framme i gbg kom goa Jonas och hämtade upp i sin bil. Hemma på västra frölunda var det molnigt men vi möttes av en strålande och oförskämt solbränd och snygg syster. Vet inte riktigt vem av mig och Atlas som blev gladast av att se henne! Jonas åkte åter till sitt jobb och jossan slängde ihop lite god lunch till mig och henne. Sedan begav vi oss till fot till saltholmen där vi tog färjan till sommaridyllen Styrsö.

Jonas är uppväxt på Styrsö och vi gick raka spåret hem till hans föräldrar där vi sa hej ocj jag fick en rundvandring i deras stora fina hus sen vandrade vi vidare längst ön för att köpa picknick i den lilla lanthandelsbutiken i byn. Vi letade upp några riktigt sköna klippor, svidade om till bikini och njöt av sol, sällskapet, miljön och fikat. Vi blev tillsammans med Jonas bjudna på super god middag i form av grillad lax i det underbara huset på Styrsö. Middagen avslutades med hemmabakad rabarberpaj och jordgubbar och glass. Jag har haft en riktig kalas dag och jag har blivit rejält bortskämd! På hemvägen åkte vi spårvagn oxå som blev dagens sista nyprövade färdsätt med hund. Allt går bara man vill och Atlas är extremt underbar att ha med sig. Han gör inte ett ljud ifrån sig och det märks att han är väldigt väldigt nöjd bara över att han får vara med.

Jag har tagit massa bilder men bloggar just nu från Jonas dator så därför får ni se bilder från dessa dagar när jag kommer hem.

Godnatt pussar

 




Sommarkväll med hundbus

Karin och Diva kom och mötte mig och Atlas nu på kvällen. Vi tog oss tillsammans med en granne och hans hund Felix en promenad till örsholmen och badplatsen där hundarna fick busa och bada. Dom hade hur kul som helst och det var folktomt på den badplatsen så vi störde ingen. Nu har jag precis badat Atlas och spolat bort en miljon liter sand och några krypande fästingar. Andreas hittade en krypande kompis på sin arm oxå det var var inte så värst kul! Jag var såklart tvungen att visitera mig själv och det känns verkligen som om flera stycken kryper på mig!

Nu har jag precis bokat tågbiljett och tidgigt i morgon bitti anländer jag och Atlas i Göteborg för att hälsa på vår favorit syster/moster och hennes goa kille Jonas! Det ska bli helt underbart och jag tror det lutar åt att det blir en hel del solande och badande. Tur att Atlas älskar att ligga och steka i solen! Det ska bli spännande att åka tåg med honom, vi får se hur han handskas med det men om jag känner honom rätt så tror jag att det kommer att gå kanon, han är så duktig på att anpassa sig!

Nu blir det en mysig film här i soffan med mina älsklingar!
Hörs i Göteborg!



Sju dagar ledigthet!

I morgon börjar en kort semester, jag valde att ta veckan efter midsommar som en liten försmak på sommaren. Det verkar bli väldigt lyckat då det skrivs om kommande värmerekord till veckan. Det blir till att ständigt ha en kasse med bikini och solkräm framme för att vara redo att mig ut i det fina vädret. Jag har inte så mycket planerat mer än att jag förmodligen tar tåget i morgon bitti och åker till min älskade syster i Göteborg för att få lite kvalitetstid med henne några dagar. Annars ska jag bara se till att umgås och koppla av. Denna helgen har börjat perfekt då vi valde att fira Misommardagen i sommarstugan utanför Säffle med Andreas mormor och morfar i det jättefina men blåsiga vädret. Vi hörs lite senare!

massa bilder på vår ögonsten:

Blåsigt i stugan

Älsklingen med packningen och stugan i bakgrunden sett från skogen


Midsommar med fina vänner

Vi firade vår midsommar med Linda & Pierre och deras supersöta goding Douglas ute i deras hus vid Acksjön. Det var kanonhärligt och vi njöt av både mat och sällskap i form av, Tomas & Elin, Ulrika lindas syster och hennes man Anders med deras två barn och Marius och hans goa flickvän Sara. Vi hade tre hundar med på festen så Atlas fick två tjejer i form av Panini en cane corso och en söt liten pitbull tik cockie. Kvällen blev lång och det var längesen jag skrattade så mycket, det blev även lite kubbspelande och killarna körde ett avsvalkande midsommardopp. Jag och Andreas stannade kvar och bodde i deras gästhus. Tack allihopa för en riktigt lyckad Midsommar!

Tyvärr blev det inte så många kort tagna men här kommer några:

Några ur det härliga sällskapet och Midsommarbärtårtan som jag bakat till Pierre för han inte tål jordgubbar.

Atlas med sin Panini

Mysig utsikt från det uppdukade långbordet

Godingen Douglas höll koll på hundarna


Bland grodor och harsyra

Är precis inkommen från den härliga naturen i östrafågelvik där jag Karin och tre ridgebacks har spenderat några timmar. Klivandes och skuttandes i det nästintill meterhöga gräset så njöt vi alla av den fina kvällen. Det blev hundbus i massor och vi skvallrade såklart lite om allt mellan himmel och jord. Jag som trogen stadsbo stötte på väldigt mycket intressant och spännande under vandringen och Karin som är mer skogsvan var såklart tvungen att lära mig lite om naturen. Nu vet jag precis vilka små granskott jag kan koka te på och jag vet vilka växter som man kan äta, vilka växter som är fridlysta och hur älgspår ser ut och det bästa av allt hur man fångar grodor och hur man håller dom stilla! Tack gumman du är underbar!!

Här kommer bilder från min kväll:




Lovestory

Vilken helg det har varit och jag inte göra annat än att ryckas med i denna totala kärlekshysteri som råder i landet. Även om kronprinsessbröllopet är över så känns det som det har lyckats påverka många människor positivt, alla känns så mycket gladare och folk ler och är ödmjuka. Vilket vackert bröllop det var och vilket underbart tal Daniel höll till sin prinsessa, det var berörande och äkta.

Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Atlas på svärmor och svärfars privata hunddagis i skåre. Andreas var ute på bryngfjorden och spelade golf med patrik och sin kära far så jag tog en promenad och mötte upp dom på hål 15. Det var inte bara jag som mötte upp dom där utan även ca 2 biljoner blodtörstiga myggor som svärmade över oss så vi knappt kunde stå still. De tre sista hålen blev riktigt snabba men dock lika bra som de tidigare. Jag blir lite små sugen på att kanske ta grönt kort så jag oxå kan vara med och spela. Just nu är ju min uppgift att hålla Atlas och lära honom att vara stilla och passiv när spelarna slår ut och när de behöver fokusera. Det är en väldigt bra träning att gå med så länge för det blir fort tråkigt för en hund.

Nu ska jag och min andra hälft krypa ner under filten i soffan och se på Dear John som älskade Elin rekomenderade! Vad passar bättre än en riktig kärleksfilm nu i dessa kärlekstider?

Hoppas ni haft en bra Söndag!

Hjärtat och jag i Spanien maj 2010


Kronprinsessbröllop

Vissa gillar det andra inte men jag tillhör dom som verkligen gillar det här med det kungliga bröllopet och all uppmärksamhet runt det. Visst kan det bli lite för mycket uppmärksamhet runt vissa grejer och många tycker det här är tjatigt men vad tusan det här händer ju bara en gång och jag tycker att det är kul att följa media och speciellt att följa alla kläder som gästerna har på sig. Just nu är det dax för de inbjudna att gå på konsert i konserthuset. Jag kikade på några bilder från röda mattan och jag måste erkänna att jag är sjukligt avundsjuk på den yngsta sessan Madeleine för hujeda mig vad vacker hon är och vilken klänning hon hade idag! Ska bli oerhört spännande att se alla klänningar i morgon under själva bröllopsdagen. Jag jobbar ju imorgon och det ska faktiskt bli riktigt kul för IKEA satsar grymt mycket på det här och firar såklart oxå det kungliga bröllopet. Vill ni se mer av vad ikea gör och vad som händer i Stockholm just nu så kolla in den här hemsidan


BILDER FRÅN www.aftonbladet.se


Smultronställe

Efter ännu en riktigt riktigt bra dag så sitter jag här vi datorn för att uppdatera lite. I förmiddags packade jag ihop lite fika och ett märgben till Atlas och begav mig till mitt smultronställe vid vattnet där vi solade och hade det mys i några timmar alldeles ostörda. Jag njöt av en ny cosmopolitan tidning och en liter svenska jordgubbar i den värmande solen, det var verkligen så stressfritt och härlugt, endast ljudet från vågorna som slog emot klipporna hördes.

På eftermiddagen bakade jag en bärtårta till min fina svärmor som fyller år idag och som vi senare på kvällen övverasked med tårtan, en bukett blommor och en present. Jag hann inte vara kvar och fira då jag skulle iväg med jobbet på en grill och brännbolls kväll på skutberget.

Men nu är jag så trött så trött och ska krypa ner i en nybäddad och skön säng med mina älsklingar!
Hoppas ni haft en bra dag!


Bikini, solkräm,jordgubbar,cosmo och en ramlösa så kan dagen inte bli annat än lyckad!


Hjärtat och sitt goda märgben!




Soldyrkare


Tårta med färska blåbär, hallon och jordgubbar, fyllningen bestog av jordgubbssylt, vaniljkräm och grädde


Sedan några bilder från grillkvällen med det härliga IKEA gänget




Med ett leende

Jag har mottagit även denna soliga fina dag med ett stort leende. Jag och Andreas mötte upp Mamma & Albin i inre hamn i morse då vi hade bestämt oss för att göra en gemensam utflykt. Vi tog båtbussen över till Jäverön där vi spenderade fyra härliga soltimmar i en underbar miljö. Vi hade såklart fika och lunch med i form av bullar och smarrig laxsallad. Atlas var såklart oxå med på utflykten och han sprang runt lös största delen av tiden på ön. Det finns väldigt mycket man kan göra på Jäverön som tillexempel vandra 3 eller 17 kilometer längst vandringsstigar, Man kan fika på deras Café och man bada vid badplatserna. Vi nöjde oss med att hålla till vid den första bryggan, vi har alltså inte sett så mycket av själva ön eftersom att vi gick av i en stor kohage där kossorna hade en väldigt stor del av ön för sig själva och detta gjorde att det var lerigt och upptrampat så vi höll till där det var sol och torrt. Men det var inte tillräckligt varm i vattnet för någon annan än Atlas som älskar att bada och simma.
Jag kan verkligen rekomendera jäverön som ett utflyktsmål!

Nu är mannen och spelar golf och jag ska avsluta kvällen med en powerwalk i kvällssolen! I morgon väntar ytterligare en till ledig dag, kan inte bli bättre!

Kram på er!



Vacker.sommarkväll.jordgubbar.äng.hundsim.

En riktigt bra dag gick mig idag till mötes, hade oerhört motivation på jobbet idag och fick mycket gjort. Väl hemma började jag fixa lite med middagen som jag skulle bjuda Karin på. Det blev kycklingFajitas och sallad. Vi gick en väldigt lång promenad runt kroppkärrssjön, det var strålande väder och hundarna Atlas, Danso och Diva njöt till fullo av varandra och promenaden. Vi lät se busa på en underbar äng full av sommarblommor, det doftade ljuvligt och jag och Karin kunde inte heller låta bli att springa ut på ängen med armarna rakt ut och bara göra sköna sommarskrik medan hundarna jagade varandra så bara svansarna syntes. Vilken känsla och vilken energi jag får av fint väder och underbara miljöer. Vi avslutade vår kväll med en varsin skål svenska jordgubbar socker och lite grädde på vår terass i kvällsolen.

Nu ska jag hämta min älskling och sen ska vi hoppa i säng. I morgon ska vi på picknick och utflykt med Mamma och lillebror. Längtar massa efter mysig kvalitetstid!

Hoppas ni mår bra!

Danso njuter i gräset

Diva & Atlas




Min perfekta hund

Imorse bestämde jag mig för att ta med Atlas till Hammarö och hälsa på lillebror och familjen. Men jag stötte på två problem direkt, ett bilen är fortfarande kvar på verkstaden så jag kunde inte ta bil till Hammarö, Två Atlas har en muskelinflammation och ska inte gå långa promenader. Mamma skämtade lite med mig och tyckte att jag skulle ta båtbussen ut till dom. Efter närmare eftertanke så blev det faktiskt så. Vi klev på bussen vid residenset och 45 minuter senare befann vi oss i skoghalls lilla hamn där mamma och lillebror glatt mötte upp oss. Det var inga problem att åka båtbuss med hund och Atlas var så super duktig att han istället för turen och den mysiga miljön runt om blev turisternas och passagerarnas gullegris och fotomodell. Vi kom dit vi skulle och vi fick passa på att träna en massa då Atlas först tyckte det var aningen konstigt att kliva på båten, sen när motorerna startade så blev han lite orolig men det försvann och han kom fort till ro på pläden jag hade med åt honom.

På Hammarö byggs det Altan och den kommer bli kanonfin. Vi åt lunch tillsammans det grillades lax och till det bjöds det på quinoasallad och citroncremé. Jag spenderade några härliga timmar med mina kära för att sedan ta den vanliga bussen hem till stan igen. Den vanliga bussturen gick oxå kanon och Atlas växer bara mer och mer i mina ögon, allt i från att han lyssnar mycket bättre till att han är tillgiven och lugn och lätt anpassningsbar samtidigt som han fortfarande har det där busiga blicken i sina ögon och med en tillåtelse gärna löper amok i skog och mark. Att han dessutom är så trogen och lojal till sin familj och sina nära gör mig tårögd, stolt och rörd. Atlas är den perfekta familjehunden och vi älskar honom så oerhört mycket!

Två delar av mitt hjärta!




Två sjuklingar

jag hade ju min lediga dag i onsdags och då började jag känna av halsont och frossa. Det blev bara värre under dagen och på torsdagen fick jag bli hemma från jobbet då hela kroppen värkte och jag mest sov mig igenom den soliga och fina dagen. Jag känner mig fortfarande hängig och trötthetet är värre än någonsin, men det är tur att detta är min lediga jobbhelg och så jag kan pigga på mig när jag är ledig.

Igår fick jag hjälp av älskade Karin att ta Atlas till veterinären då vår bil är på verkstan och Atlas sedan i onsdags haltat och markerat på sitt högra framben. Han var varm och svullen och det visade sig att att min ögonsten fått en muskelinflammation och ska få äta smärtstillande och antiflammatoriskt i form av metacam under 4 dagar och han är ordinerad vila på det. jag sysselsätter honom med smarriga märgben som jag tinar några minuter från frysen och som han får råa, han fullkomligt älskar dom och det aktiverar honom under några timmar medan jag ser på några filmer och myser under en filt i soffan. Regnet smattrar på rutan utanfö och ingen av oss är direkt sugna på att gå ut.

Hoppas ni mår bra!


Aktiveringsspelet från Nina Ottosson är väldigt populärt speciellt med gömda små ostbågsbitar.

Ni hittar mer av Ninas aktiveringsspel HÄR

 


Vattenmelon

Idag har jag haft en mysig lunchdate med älskade pappa, vi satt på terassen och käkade lasagne som jag lagade och till efterrätt slängde jag ihop en äpplepaj med god vaniljsås till. Nu har jag precis avklarat en riktigt svettig powerwalk på över två timmar. Det blev nämligen så mycket mat över att jag bestämde mig för att gå till välsviken och ge min andra hälft en liten matlåda som han kan ha ikväll då han jobbar till 22.00 han fick lite paj och vaniljsås oxå.
på tillbakavägen tog vi varvet runt kroppkärrssjön så Atlas fick vara lös, jag passade på att träna lite passivitet och inkallning - han gör framsteg och jag är så stolt över honom.

Nu ska jag avnjuta min vattenmelon som jag har delat i skivor och sedan lagt i frysen i 45 min. Det är helt klart ett tips jag kan rekomendera, läskande gott!

Vi hörs senare!


Lycka

Lycka för mig är att jag får må bra och vara frisk och att min familj och mina nära mår bra och att dom är friska. Lika viktigt är det såklart att mina vänner mår bra. Lycka för mig är att få umgås med dom som betyder allra mest. Igår blev det en sån kväll då jag fick en rejäl dos vänskap och umgänge med Elin, Jacob, Adam och Catta. Vi åkte till hammarö för att ta en gemensam promenad och Atlas var såklart med och fick busa runt lös, han bjöd oss på en riktig show då han fick världens lyckorus och frihetskänsla. Det var en skön kväll och vi pratade ikapp lite och skrattade och skämtade som alltid lika lättsamt när vi ses. Nu har Elin åkt tillbaka till Halmstad och jag känner mig genast lite tom igen. Det är alltid lika roligt när vi ses men det är oxå lika jobbigt att säga hej då.

Bilder från igår:

han ser farlig ut men han har bara väldigt kul

vi har väldigt olika smak på skor...



Fina fina vänner en härlig sommarkväll

Igår kom min älskade, bästa och vackraste Elin hem till karlstad, lycka på hög nivå! Som pricken över i så hade hon sällskap av sin nyfunna halmstadsbutta Catta som jag förstår varaför hon umgås med, en riktig kanontjej! Vi gick till sandgrundsudden och trängdes med resten av karlstads befolkning. Vi hittade en plats i gräset där vi slog oss ner. Atlas fick följa med och han skötte sig såå himla bra, jag är väldigt nöjd över hans bettende i en så trängd situation. Han behöll helt lugnet och följde mig med blicken :) En liten incident hände dock som retar mig än idag, det var att jag var ouppmärksam när Elin satt och la upp varmrökt lax på sin tallrik, han passade såklart på att tjuva till sig hela portionen innan jag fick stopp på hans glupska beteende så var det redan slut. Han lär varit gött nöjd efter den delikatessen. (Bilder från Elins blogg)

 

 

Snygga Elin & Snygga Catta

Bästa!!


Grillat och rosé i kvällsolen

Igår fick jag och Malin äntligen till det och vi sågs för en grillning. Vi bor väldigt nära varandra men vi ses alldeles för sällan. Vi gick i samma klass på gymnasiet och igårkväll rev vi upp många härliga minnen från den tiden som helt klart var den roligaste tiden i mitt liv. Efter den goda maten begav vi oss ut på en promenad in till stan där vissa tydligen redan hade tagit studenten då dom gick och firade och sjöng med sina mössor. Nostalgi och underbart sällskap av en oerhört saknad vän. Kvällen kunde inte blivit mycket bättre!

Nu ska jag cykla till jobbet, vi hörs ikväll!

Fina vän!

Sallad, kött, majskolv, halloumiost och tsatsiki

ett litet arrangemang på bordet

Mina fina solcellslampor, blir supermysiga på kvällen

Malins ordagranna kameltå satte fart på skrattkrampen!

 


Juni och sommar på riktigt

Dagarna går så fort så jag känner att jag inte riktigt hänger med på allt som jag borde. Idag blir en sån dag som ska ägnas åt att fixa sånt som jag inte hunnit. Det största fokuset kommer att hamna på vår terass. Jag ska plantera små buskar, plantera mer blommor i krukorna, hänga upp belysningen, sy nya kuddar till soffan, köra saker till tippen och rensa ogräs utanför räcket. Ja detta är inte ens allt, men kul ska det bli och jag tänker sätta fart direkt och det med ett trevligt besök till plantagen.

Ha en riktigt bra dag!



SATC 2

Igår kväll blev det en spontanbio med bästa Martina. På raden ovan oss hittade vi även våra vänner Sandra & Sara. Vi gick två men kom ut som fyra! Jag gillade filmen, den var kanske lite lång men jag kom ändå på mig själv flera gånger att jag satt och log mig igenom den. Brudarna var snyggare än någonsin och kläderna och miljön var som vanligt spännande och exklusivt. En riktigt bra tjejfilm!


RSS 2.0