T.G.I.F

Nu väntar en härlig och framförallt ledig helg. Veckan har varit jobbig men samtidigt väldigt kul. I helgen blir det mys med stort M. I morgon ska vi på kalas till Addes mormor som fyller år och på kvällen kanske jag kikar förbi Martina och tjejgänget. Annars väger en hemmakväll med film och mys med min älskade pojkvän ännu högre! Vi får se hur morgondagen blir. Jag ska i  vilket fall som helst inte klä ut mig och inte springa runt och kancka dörr hos grannarna. Nog för att det var kul när man var liten. Snart kommer Adde hem och vi ska lyxa till det med hämtpizza framför idol. Jag måste erkänna att jag faktikst inte har någon favorit det här året. Många är duktiga fast det är ingen speciell som tilltalar mig. Adde är kär i Tove och det är jag helt med på, så om det är någon som ska vara lite mer favorit än någon annan så är det nog hon. Söt som socker!

Hoppas ni mår bra!
Puss





Bilderna är tagna för längesen men här har ni mina älskade A:n!

Baconben, varma mackor och Johan Falk

Äntligen ringde veterinären idag och betättade at vi ska fortsätta ge Atlas allergifodret fast vi ska provocera med lite av hans gamla mat samt sånt som han fick förut som tuggben då och då och annat godis. Det här ska vi göra i två veckor och under tiden ska han fortsätta gå på kortison eftersom klådan och utslagen fortfarande kommer tillbaka då han inte står på tabletter. Vi får se om den här soppan någonsin tar slut. Atlas är i vilket fall som helst överlycklig över sitt baconben som han fick när vi gick hem ifrån affären. Han bar det med en viftande svans och med stolthet.

Adde är ledig från träningen idag efter gårdagens match mot hagfors som dom lätt vann. Så ikväll ska vi mysa till det med varma mackor för vi är alldeles för lata för att fixa middag idag. Och sen har vi hyrt andra filmen ur serien om Johan Falk.

Hoppas ni har en bra kväll
Hörs i morgon!





Härliga lediga dag

Dagen böjar lida mot sitt slut och solen försvann för flera timmar sen. Men vi har haft en helt perfekt och kravlös dag där Atlas har fått all vår uppmärksamhet. Hundarna tyckte det var hur kul som helst att busa i lekparken och vi njöt av solen och av fikat.

Efter busstunden åkte Adde till OK och tvättade bilen och jag tog en promenad med Atlas hem till mamma och Albin där vi stannade en stund och byggde en legofabrik med min älskade fina lillebror.

På eftermiddagen hade vi tid för Atlas och hans ettårsspruta. Det gick hur bra som helst och det var över på några minuter. Han är sjukt trött nu men det är nog efter allt busande under dagen. Adde har åkt iväg för att spela match mot hagfors och jag har sett på den första Johan Falk filmen som vi hyrde igår men som jag somnade till. Den var hur bra som helst och den rekomenderas starkt, sådär lagom blodig och spännande hela tiden. Hoppas er dag varit kanon! Nu ska jag ta ett städryck här hemma innan bonde sköker fru och så tänkte jag hinna med att klicka hem lite smink som börjar ta slut. Så himla tråkigt när det är dax att fylla på förrådet både med make up och hårvårdsprodukter för allt tar ju slut på en och samma gång och dyrt blir det med! Har ni samma problem?

XOXO


Alla bilder är tagna av Karin

Karins sessan Diva och min prins Atlas


Danso och Atlas in action


hundarna underhöll oss


Fina fina guldklimpar


Atlas retar Danso

Kylig morgonpromenad

Vilket fantastiskt höstväder det är ute, skönt för alla kids som är lediga den här veckan, och idag är det min tur att vara ledig. Jag har börjat dagen med en bitande frisk morgonpromenad i det soliga men frusna vädret. Jag köpte ett nytt vintertäcke till Atlas igår från hurtta och det fick han premiär testa i morse.

Nu ska jag och mina A:n käka frukost sen bär det av på en utflykt till Hammarö där vi ska möta upp Karin, Danso och valpen Diva i rastparken som dom har i skoghall. Vi mattar och hussar får ta en fika medans hundarna leker.

Vi hörs sen!
Puss & Kram












Hurtta 519:- Hund & Katt specialisten

Filmen från vår lilla show...

Här kommer filmen som Linda på jobbet filmat i lördags

ENJOY!

Hahaha ni ska veta att jag var så nervös att jag inte minns någonting från det där, och inte kan jag skylla på någon alkohol heller för jag kunde varken äta eller dricka innan :)





Puss & kram

Agility

har precis kommit en från en långpromenad med Atlas. Adde är och tränar och jag har inte träffat honom på hela dagen, Det är typiskt det där när jag kom hem så hade han precis åkt till träningen och när han kommer hem då ligger jag säkerligen i sängen redan och sover. Atlas har varit hemma med husse idag och dom har tagit en promenad till wåxnäs och busat på I2 fältet jag är mäkta imponerad! Det märks på hunden att han har fått vara ute mycket idag för han ligger helt utslagen i soffan.

Jag tog stygnen på Atlas också i förra veckan och med lite tips från söta Malin (som jobbar på en smådjursklinik) så gick det perfekt! Det har läkt och det ser jättebra ut. I veckan ska jag kika runt lite på vart man kan börja träna Agility. Jag och Atlas behöver något som motiverar oss. Vi började ju spåra och det va jättekul sen kom hans operation och ordinerad vila och nu kan vi ju faktiskt ta tag i det igen. Jag är så taggad på att gå mer kurser också, han börjar ju bli aningen nonchalant nu och han känns ganska trotsig. Ska ringa till Malin på Malins hundtjänst och se om hon har tid för lite privatträning. Kolla in hennes kurser här

I morgon väntar det härligt röda sortimentet på mig och förhoppningsvis ska jag hinna höra av mig till alla nära och kära. Känns som jag varit helt borta från mitt "vanliga" liv. Skönt att vara tillbaka.

Ha en bra kväll allihopa!  nu blir lite skönhetsbehandlingar på min fyrbenta prins innan älsklingen kommer hem.




Atlas lär bli den hunden som är först ut ur tunneln efetr den söta tiken! Det märks inte att han är kastrerad, men dom som vet säger att det kan ta upp till ett halvår innan hanhunds beteendet lugnar dig. Vi får väl se! 

Stress, genrep och nervositet

Vilken vecka jag har haft, har inte hunnit annat än att jobba och självklart hinna med allt som hör min vardag till. Jag har tillsammans med en kille på jobbet tränat hela veckan på ett uppträdande inför vår personalfest som vi hade igår kväll. Vi var på bluemoonbar som var bokat till oss i fyra timmar innan nattklubben öppnade. Temat för kvällen var let´s dance och alla som ville fick anmäla sig för att tävla och möta en jury. Självklart var det inte på blodigt allvar men jisses så kul det var. Vi hade tränat några gånger och mest försökt att komma på ett tema där vi skulle slippa dansa alldeles för mycket. Vi kom efter många om och men fram till att vi skulle spela Skönheten och Odjuret. Festen började klockan sju och det bjöds på smarriga mojitos till fördrink och vid åtta var det dags för maten som jag tyvärr inte kunde ta en tugga av för jag var så nervös! Klockan nio började showen och det var fem par som var med och dansade och vi hamnade på en andra plats. Hur kul som helst att göra något annorlunda och framförallt att få bjuda på sig själv! Vi fick tillochmed publiken i tårar, och jag har då aldrig fått så mycket komplimanger någonsin, tack underbara ni!Det var en väldigt lyckad kväll men tyvärr fick jag inte bilder från kvällen men jag vet att många satt och filmade så vi får se vad jag kan få tag på.

Idag är jag trött och det mest i fötterna! Nu ska jag ta sällskap av mina grabbar och krypa upp i soffan med en kopp te och några skorpor framför tv:n. Hejja Filip & Fredrik!
Puss & kram




Ett stort tack till Maria & Maria på Maskerad & Vintage för hjälpen
med kläderna!

HemmaSPA

Det var riktigt nära att jag blev kvar i sängen i morse. Under helgen har jag känt mig riktigt hängig och haft svårt att andas för den jäkla förkyldningen sitter i. Men jag tog mig i kragen och pallrade mig iväg. Nu är jag precis hemkommen från en bitande kall kvällspromenad runt sundstatjärn och jag ska faktiskt ta hand om mig själv en stund nu. Jag har tappat upp ett rykande varm bad med tänka doftljus och härligt bubblande skum. Det blir både att ge kroppen en omgång med skrubbhandsken och håret ska få en uppfriskning med hjälp av mina älskade - kan inte leva utan, inpackningar från Joico k-pak. Adde har bäddat rent i sängen och städat och skrubbat hela lägenheten så det doftar ljuvligt. Det är inte mycket som slår känslan av att vara helt ren och nyduschad till att hoppa i en ren och nybäddad säng. LOVELY



Underbara doftljus och häligt inspiration.



Bästa hårvårdsserien, helt klart att rekomenadera

Ur usel uppdatering!

Har haft så mycket att göra dom senaste dagarna så jag har faktiskt inte hinnit med att blogga. Det har ialafall varit en riktigt händelserik helg! Det handlar om hundar nu igen och jag har fått kommentarer på att det är mycket Atlas i bloggen men han är en stor del av mitt liv och mitt allra största intresse. I fredags efter jobbet bar det iallafall iväg till skåne med Karin och Danso. Karin skulle hämta en Rhodesian Ridgeback tik som hon ska vara fodervärd till. Alt gick hur bra som helst det var långt att köra men vägen var fin och det var nästan ingen trafik alls. Vi hämtade valpen och sen åkte vi för att bo på hotell över natten och sen åkte vi hem på lördagmorgon. Vi stannade till i södesåsens naturreservat som var bland det finaste jag sett. Vilken fantastiks natur det var! Här kommer lite bilder från helgen


I valplådan, hur söta?


Här är den lilla prinsessan. Billingegårds Etana 8 veckor. Jag
är sjukt sugen på en till ridgeback nu.


Underbara familjen Karlsson: Karin, Danso och Etana


Hoppas ni mår bra allihopa! Hörs senare Pusss



Vacker solnedgång på Hammarös sydspets

Tog en annorlunda promenad idag efter jobbet, jag och Martina tog bilen ut till hammarös naturreservat och vandrade en stund. Vi njöt mest av att komma ut och se på den vackra solnedgången som färgade himmlen rosa. Atlas var givetvis med och han passade på att äta alger och studsa på klipporna. Jag behövde verkligen komma ut i en ordentlig natur efter en så tuff dag på jobbet. Jag kör hela veckan från 06.00 till 15.00 och på fredag ska jag och Karin och Danso åka på en roadtrip ner till skåne där Karin ska hämta en Ridgeback valp. Vi ska bo på ett gästgiveri och sen åker vi hem med hundarna på lördagen. Ska bli så himla kul och jag längtar efter att få se den lilla söta tiken.

Nu ska jag fixa lite middag så det står färdigt tills min älskade kommer hem.

Love!


Atlas och Martina


Fin fina hund!


Höstig gulaschsoppa

Jag har haft en rätt så tuff dag idag på jobbet där ingenting riktigt ville gå min väg. Var på jobbet vid 06.00 och kom hem vid halv fem. Efter det bytte jag snabbt om och åkte och handlade lite inför veckan. Jag har precis avnjutit en stor tallrik hemmagjord gulaschsoppa med vitlöksbröd direkt från ugnen som jag också lyckades fixa till. Ni ska veta att jag inte alls tycker om att laga mat!

Atlas har börjat att klia sig igen i öronen och runt läppar och mellan trampdynor. Han står inte på någon medicinering längre förutom lite smärtstillande som han ska ha sista kuren av i morgon. Han går ju fortfarande på fodertestet där han endast får äta specifics specialfoder för foderallergi. Detta äter han ju för att vi ska kunna utreda om det är fodret han är känslig mot. Lite tråkigt att det nu har tagit nya tag om honom och att all tid och pengar vi lagt ner på att utreda detta var till ingen nytta. Känns rätt tungt nu, det är verkligen inte lätt att hitta vad det är som han reagerar på.

Nej nu har jag gnällt färdigt här och ska ta mig en rykande varm dusch innan det blir sängen. Kommer inte ens se på hollywoodfruar ikväll för jag är helt slut. Hoppas ni mår bra!

Puss!





Tillbaka i tiden

Vi har haft en riktigt slö och skön söndag. Nu är jag precis hemkommen från en promenad med Martina. Vi åkte ut till Hammarö och gick runt gråberg och runt bland mina kära hemtrakter där jag har växt upp. Gick förbi barndomshuset på bärstad och på gatan där vi alltid spelade king fanns den då så populära kingrutan fortfarande kvar i asfalten. Vilka minnen man får när man ser sig om där man vuxit upp. En riktigt skön promenad på ett för mig väldigt minnesfullt ställe och med en helt underbar vän.

Trixade lite med bilderna från promenaden.





Hi is back...

Äntligen börjar jag känna igen min älskade hund. Han är återigen allert och har fått tillbaka sin leklust. Idag har varit en skön och strålande höstdag. Har hunnit med en picknick i solen med Adde och Atlas och sen hunnit fixa lite här hemma, köpt en ny säck foder till Atlas och nu på kvällen blev det middag på hammarö och sen fotboll som slutade med förlust för Sveriges del. I morgon hoppas jag på sol igen. Det enda som är inplanerat är en promenad med Martina som äntligen kommit hem efter två veckors jobb i Malmö.
Hoppas ni haft en bra dag!

Puss & Kram


Njuter på vår picknick






Trött och nöjd efter dagens utflykter. Såhär vill ha ligga och sova
hela tiden. Han söker ännu mera närhet nu efter operationen.

Ett steg i taget

Jisses vilken natt och vilken dag, tur att jag är långledig över helgen. Natten var hemsk och jag led verkligen med Atlas och hans tratt han pep konstant och han låg bara och skakade, stackarn har säkert skit ont. Det var inte lätt för honom att röra sig och han hatar verkligen den där tratten. Efter operationen är han enormt engslig och vi märker att han har ett stort behov av närhet. Vart vi än går eller gör så ska han följa efter. Nu när jag sitter här vid datorn så står han bara och tittar in i gardeoroberna och har hela kroppen lutandes mot mitt ben. Tratten behöver han inte ha på dagarna för vi håller hela tiden koll på honom och eftersom han vill vara såhär nära hela tiden så behöver han bara ha den på natten. Känns så himla jobbigt att han har ont. men det här är ju mycket bättre än att det kan utvecklas canser. Om några dagar kommer det förhoppningsvis kännas bättre och kanske är han tilloch med lite leksugen. Som tur är får han ju lite smärtstillande i form av tabletter. Men det är som dom säger, en ridgeback tycker alltid lite mer synd om sig själv än vad andra raser gör. Dom är oftast mycket mer känsliga och jag tycker att det märks. Ikväll är Andreas och tränar hockey och vi ska ha fredagsmys när han kommer hem.  Blir tacos och Idol, så himla svensson men gott är det. Ha en bra kväll!
Tack alla ni som lämnat kommentarer och stärkt mig i mitt beslut!




Stackarn med "lilla" tratten


det första han gjorde igår jag hämtat honom var att hoppa upp på
sin favoritplats i soffan. Fortfarande helt groggy....



Långt borta i djup sömn..

Älskade älskade hund

Idag gick inte dagen direkt som planerat, fast den har slutat bra ändå. Vi lämnade Atlas halv åtta i morse och dom sa att vi nog kunde hämta honom vid elva. Hur skönt som helst tyckte vi att vi skulle få hem honom tidigt. Så blev alltså inte fallet. När klockan är runt nio ringer dom och säger att: du nu när vi sövt honom så upptäckte vi en sak.... (men hallå ut med språket vadå upptäckte sa jag, på bara några sekunder hann jag tänka ut en massa hemskheter som kunde ha hittats som tumörer och sånt. ) Och sen säger hon: han är ju krypt och har bara en testikel nere... ööhh jaaaa precis det är ju därför vi kastrerar honom. Då visar det sig att dom inte alls räknat med detta och att den informationen inte alls har kommit fram till dom. Hur som helst säger hon att vi inte kan hämta honom vid elva utan att det blir senare. Vid två ringer jag och frågar hur det har gått och om dom vet någon tid, nej dom har inte opererat Atlas än får jag som svar. Så stackarn har varit sövd och stått på dropp och lugnande hela dagen och så har han fått sitta i någon bur och känt sig alldeles ensam. Vid halv sex kunde jag hämta honom och det var lycka! Nu är det iallafall gjort och allt hade gått jättebra, dom behövde inte gå in i buken på honom utan den andra testikeln låg i ljumsken. Nu ska han äta smärtstillande i 5 dagar och sen gå med tratt tills jag ska ta bort stygnen. Under dagen idag har jag tröstshoppat, det blev dom där over knee stövlarna som jag velat ha och sen några sköna under från H&M. Förlåt till er som tycker det är helt ointressant att läsa om min hund, men det här är min vardag och han är mitt ALLT!

Puss & Kram



Beslutsångest och tårar i massor

jag känner en stark förvirring just nu över beslutet att kastrera Atlas. I morgon har vi fått en tid på morgonen och det gör så ont i hjärtat på mig samtidigt som det känns skönt med alla fördelar. Jag har gråtit om vartannat och Andreas har fått trösta mig och försökt förklara att det är det bästa att göra så det inte bildas canser. för er som undrar varför jag gråter för en vanlig kastrering på en hund, ett rutin ingrepp menar ni. Jo visst är det det och jag litar fullt ut på min veterinär men jag har hört så många säga att dom ångrat sig när dom kastrerat sin hund för det va som att ta livet ifrån dom..., att han inte alls har samma livsglädje och energi som innan. Visst kommer han kanske sova mer på dagarna och kanske äta mer men jag vill inte att han förändras i sin personlighet. Han är så egen och speciell och sådär alldeles perfekt. Tänk om han blir rädd och feg och känslig? Egentligen ligger nog all denna förvirring hos mig själv, jag är nog rädd för att han inte ska vara samma trygga, tillgivna och glädjespridande individ som han är idag. Anledningen till varför vi måste kastrera honom är för att han är kryptochid alltså en testikel är kvar i buken. Detta kan på lång sikt göra så att canser bildas och att han blir översexuell. Jag får väl helt enkelt försöka tänka på det som är positivt och inte på det negativa, vad som kan hända. Varför är jag proffs på att måla fan på väggen?? Förstår om ni tycker att jag är lite knäpp men ni som har en ögonsten vet vad jag menar...
Skriver mer i morgon om hur operationen gick, tack söta ni som stöttar mig i allt!

Puss & kram




Älskade hund!

Toktrötta tisdag

Jobbat lång dag idag men det har ändå varit kul, för idag trillade det in en hel del julgrejer vilket känns jättekul! på måndag ska vi bygga upp julbutiken och det nya sortimentet är super fint, det kommer ta slut fort! Ikväll ska jag inte ägna mig åt så mycket annat än en långpromenad med Atlas, middag och desperate housewives. Hoppas ni får en skön kväll!



Dax för bingen

Blir en tidig kväll för mig ikväll, dels för att jag är trött sen igår och dels för att jag börjar jobbet 07.00 i morgon. Förhoppningsvis är det någon bra film på tv:n som jag kan vila mina trötta ögon på. Hoppas ni haft en skön söndag det har jag iallafall haft med mina bästa!

Puss & Kram


Kvalitets eftermiddag

Elin kom förbi efter lunch och vi åkte för att hämta upp Jacob sen styrde vi mot Hammarö där vi hälsade på i stallet och pussade lite på Britts unghästar. Vi orkade inte vara där länge för det va så kallt. Vi satte oss istället i bilen och njöt av kanelbullarna som Elin köpt med sig. Vi åkte in till stan istället för att kolla lite men det Elin var ute efter fanns såklart inte. Så istället åkte vi förbi hennes farmor och farfar och där blev vi bjudna på supergod nybakad äpple-blåbärspaj. Nu har jag precis kommit in och jag tänkte faktiskt ta en rykande varm dusch för jag känner mig smått nerkyld. Senare blir det en lång promenad med Atlas.









Jag har världens bästa vänner!

det blev en sjukt bra kväll igår som började med förfest hos mig och lite tårta på det. Jag fick jättefina presenter, blommor och chocklad. Runt midnatt begav vi oss till blue moon och röjde loss riktigt rejält! Tyvärr gick vi inte ut innan alla andra så vi blev ju fast där på slutet i jordens kö till jackorna. Väl ute packade vi in oss i Elins bil och styrde mot kennets. (nej elin drack inte) Där skulle grabbarna ha mat så det blev mer väntan och mer kö men vad gjorde väl det egentligen?!

Idag ska jag och Elin ha en kvalitets dag. Det blir en sväng till stallet och kanske en in till stan. Innan det ska jag ta en lång frisk promenad med min underbara hund!
Här är lite bilder från igår:



laddad som få..

Jag och halmstads snyggaste brud

två av mina bästaste vänner





Tack för dom fina presenterna!

I gotta feeling, that tonights gonna be a good night

Nu är det färdig städat och tårtan är bakad och står redo i kylen. Ska hoppa in i duschen nu och sen försöka fixa mig lite innan mina fina vänner trillar in. Ska bli jättekul att träffa alla och senare runt midnatt intar vi dansgolven!
Atlas är hos svärmor och har det toppen så ikväll kan jag definitivt slappna av! Ni får uppdateringar och bilder i morgon. Ha en skön kväll!

Love!


Underbara B-day

Tack alla ni som förgyllde min födelsedag igår Jag är så oerhört glad över er mina fina vännner och familj.jag började dagen med att bli väckt av Adde som fixat frukost och en bakelse på sängen följt av massa kärlek, underbara man! Sen åkte jag Atlas och Andreas ut till mariebergsskogen och gick en jättelång och härlig promenad i det fina höstvädret. Atlas var i toppform och nöjdare än någonsin över väder och förutsättningarna han fick. Vid tretiden var det dax förmig att åka till jobbet för ett kort kvällspass. Efter jobbet hämtade jag Atlas på dagis och sen kom Karin och Danso med present och massa gottis som vi kalasade på framför idol. Sjukt att Jon åkte ut dock! Vi gick ut i pausen med hundarna så dom fick rastas och leka. En riktigt lyckat födelsedag! Jag längtar så tills ikväll, då kommer alla mina underbara vänner och firar. Har tänkt att baka en tårta och så blir det förfest och sen förhoppningsvis utgång. Ha en skön dag allihopa! Och tack ännu en gång!








Danso hänger in en skön pose i soffan och tack snälla för den fina berlocken jag fick till
mitt nya armband!


Myskväll!

Det är väldigt mycket mys i min tillvaro och speciellt på bloggen. Mys är ett uttryck jag älskar att använda. Ikväll är en sån kväll för hela lägenheten är full i levande ljus. Snart kommer Adde hem från träningen och han har bakat en jättefin pizza med mozarella och ruccola den står klar i kylen och jag ska bara slänga in den i ugnen. Det blir definitivt ett glas rött till pizzan och så självklart IDOL! I morgon är min födelsedag och jag och A + A ska ha en super förmiddag med utflykt och härligheter, sen börjar jag jobba klockan tre och på kvällen kommer min söta Karin och joinar till ytterligare en kväll med Idol. Hoppas ni mår bra! Och Elin jag vet att du kommer klara tentan galant. Jag tänker på dig, du är så duktig!

Puss & kram



RSS 2.0