Morning!

Ska åka iväg till jobet nu men först lämna av Atlas på dagis. Här kommer bilderna från vårt kvällsdopp igår kväll! Hoppas ni alla får en kanon dag och en härlig onsdag. Då är jag i stugan och njuter av att vara lite ledig. Puss & Kram!


Vilken underbar kväll!

Atlas är helt slut, han ligger och sover på mattan i data rummet. Han har simmat och simmat och jagat bosse som sprungit som en tok! Jag och Mika har badat och Mika tog sitt premiär dopp en skön kväll som denna! Snyggt jobbat :) Nu blir det sängen för i morgon börjat jag 8 och Atlas ska till dagis. Efter jobbet åker jag till sommarstugan med Atlas och träffar min älskling som jag börjar längta efter! Har en ledig dag på onsdag och den kommer enbart att bestå av sol och bad :) Godnatt alla godingar! Puss & Kram

Tyvärr fungerar det inte att lägga in bilderna från kvällen så det får bli i morgon, jag är på tok för trött för att försöka krångla mer nu..



Kvällsdopp

nu sitter jag här hemkommen från jobbet, har kastat av mig kläderna för det e så varm! Stackars alla djur och småbarn som mår dåligt av värmen... Om en timme ska jag och Atlas åka till hammarö med Mika & bosse och förhoppningsvis kommer Madde med en sväng! Vi ska faktiskt ta ett kvällsdopp, jäg älskar det! Men i morse insåg jag till min stora fasa att jag saknar en komplett bikini, var tvungen att klicka hem en från Nelly.com det blev faktikst ett par gladiatorsandaler oxå för min älskade hund har tuggat sönder mina andra som jag köpte i Halmstad. Adde har spelat poker och sponsrar, tack älskling! Ska försöka kasta i mig en macka innan vi åker. Hoppas jag kan dela med mig av lite bilder senare : ) Puss & kram i värmen!

mina fynd från nelly, faktsikt väldigt billigt!

Super helg trots jobb

nu är jag hemkommen från det vilda draget i Lisas sommarstuga, jisses vilken fest det blev brudar! Vi käkade super smarrig mat som Lisa fixat och vi spelade ett spel som heter skvaller som va riktigt roligt! Nu vet jag nästan allt om mina underbara kollegor! Vi körde cross och fyrhjuling ner till badplatsen det va grymt kul, fast jag va livrädd för min fyrhjuling saknade broms och så rök det massa från den. Festen fortsatte hela natten lång med sång och dans, tack för en toppen kväll i mycket trevligt sällskap! Har lovat att inte lägga ut så mycket bilder, för dom bilderna jag fick är inte så lämpliga kanske. Atlas har varit i sommarstugan idag och kommer snart hem med Andreas mamma. Adde är kvar i stugan tills på torsdag. Atlas ska få vara på dagis i morgon och jag ska jobba i den blå lådan. Ikväll har jag fått sällskap av min fina syster vi har fixat mat det blev grilad lax med lime och färsk basilika i foliepaket, och självklart färskpotatis och romsås. Nu ska vi parkera våra ass i soffan och trycka lite godis som vi är väl förtjänta av !

Puss & kram


Kvällsdoppet


Karro & Hanna


livsfarligt åk, trots sin storlek dock sjukt kul


Glada och helt underbara kollegor




min goding till syster





Grillat

Nu är jag hemkommen från jobbet, salladen är fixad av min älskade Adde och nu inväntar vi ugnen till klyftpotatisarna. Det va väldigt skönt att börja vid tre idag jag han med massa mys, jag och Atlas åkte till västra skagenes badplats och solade och badade, Atlas älskar verkligen sol och värme det är skönt! Jag köpte en pocketbok som jag tokfastnade i Marley och jag som är världens sötaste historia om en väldigt annourlunda hund. Jag lämnade Atlas på dagis vid två sen hade jag en timme på mig att strosa runt lite på bergviks köpcenter. Jag fick med mig två par skor från skopunkten och en väldigt enkel strandklänning för 149:- på gina. Hoppas ni alla har haft en underbar dag! I morgon väntar jobb mellan 10-18 sen åker jag direkt till en jobbarkompis sommarstuga där vi ska kka god mat, dricka vin och leka lekar. Det är bara massa tjejer i mixade åldrar så det kan verkligen sluta hur som helst. Vi ska sova kvar i stugan och sen åker jag direkt till jobbet på Söndag så på söndagkväll uppdaterar jag er med lite bilder från ikvällen. Trevlig helg! Pusss




nybadad prins!






Godmorgon sol!

Nu har jag precis varit ute på en kort morgonpromenad. Tänkte packa med lite saker att ta med mig på min utflykt. Pratade med min syster som tipsade om ett hundbad på hammarö, vid bonäsudden.. dit ska jag åka nu, får se hur det ser ut och om man får bada med hunden där. Sist åkte vi till getingberget och badade men du är det ju så fint väder och säkert massa barnfamiljer. Har helt glömt bort att jag fick låna en grej som heter stygge i onsdags av Malin på hundträningen. Det är en grej med fjädring som ser ut som en gaspedal fast i järn. I denna ska jag fästa en smörgås i en sytråd och lägga på bordet och sedan gå därifrån.... Vi har ju lite problem med att Atlas är på bordet ganska ofta och försöker att sno mat! Så nu ska jag gå och fixa frulle och testa den där grejen som alltså fluger upp och gör ifrån sig ett herrans oväsen så fort den flyttas vilket den kommer göra om han snor smörgåsen. Ha en underbar dag allihopa!

Puss!


Nedräkning

igår va jag och Andreas i sommarstugan och njöt av det fina vädret. Vi grillade spelade spel, solade och badade, åkte båt,läste skvaller gick promenader ja ni vet sånt som man gör när man har en ledig dag. Atlas badade och simmade efter oss i vattnet, och som han njöt! Fast det va inte så skönt när han skulle försöka simma ikapp mig och sen klättra upp på mig för att han blev trött...  vid fem tiden åkte vi tillbaka till Karlstad och lämnade av husse för att sedan åka vidare till den bästa coachen ever, Malin Björefalk! Igår tränade vi på inkallning och passivitet. Det va jättenyttigt för Malin hade med sin hund Montana en mastiff. Dom fick leka och busa lösa och så skulle Atlas komma till mig när jag ropade. Jag har haft problem med att få honom komma på inkallning när han leker med en annan hund. han blir totalt blockerad och struntar helt i mig. Träningen gick faktiskt bra, Atlas var dock väldigt sliten efter en lång dag i solen och allt simmande. Idag har han varit på dagis och jag har jobbat kvällen i bunkern.. Husse är med sin familj i stugan igen och fiskar och njuter så ikväll fick jag sällskap av söta Mika och Bosse på kvällspromenad och bus. Idag slog det mig att det bara är elva arbetsdagar kvar till semestern. Jag kommer ha semester v.29 30 31 32. Har inte bokat in annat än en tripp till Halmstad för att hälsa på Elin och njuta av den fina staden. Så nu är det nedräkning som gäller! I morgon börjar jag klockan tre och Atlas ska vara på dagis klockan ett. I morgonbitti ska jag och Atlas bege oss ut med en filt och lite picknink till hammarö och räggårdsviken för lite sol och bad.  Ha en bra kväll!


Utsikten från stugan, så vackert och lugnt


Atlas spanar vid badbryggan










Mina älskade

Skön söndag

idag har jag inte gjort värst mycket, på förmiddagen tog jag och adde med Atlas och en myspläd och begav oss till getingberget på Hammarö där solens strålar värmde skönt. Atlas fick faktiskt springa lös och jisses så han badade ch sprang runt i vattnet. Han underhöll alla andra strand gäster som bara satt och skrattade åt hans lyckorus. Efter vår mysiga utflykt åkte vi hem och vilade upp oss, blev faktiskt rätt frusen av att vara i vattnet och kasta leksaker till Atlas, han skvätte ner en aning kan man säga. vid 18 tiden åkte jag och kära syster till mamma och familj på Hammarö för att äta super smarrigt grillat och vi avslutade med en äppelkaka och vaniljsås på uteplatsen. Det va en härlig kväll, Atlas va med och han skötte sig väldigt bra. Nu har jag nyss kommit in från kvällens promenad som jag faktiskt fick underbart sällskap av min vackra syster. Nu ska jag hoppa i sängen för i morgon är det dax för Atlas att busa på dagis och jag ska jobba mellan åtta och fem. Hörs i morgon! Puss & Kram


Mina fina syskon, det saknas ett dock...


Busigaste Abbe ever


grannen Lisa och söta syster


Lisa har tokpli på Atlas vilket chockade mig rejält, väldigt bra träning att han visar respekt för ett barn. (stolt matte)


Mys på gräsmattan alla barnen och min lilla prins A

mysig midsommar och förvirrad tant

Midsommar belv väldigt lugn men trevlig ändå. På förmiddagen hämtade jag upp min älskade syster och vi styrde bilen mot hammarö där vi handlade lite Midsommar mat och fixade i ordning för en midsommar lunch hos pappa med familj. Vi kan ju inte ha med Atlas eftersom min pappa är jätte allergisk han fru också för den delen. Så Atlas fick vara hemma i tre timmar medan vi åt gott grillat, sill och potatis och avslutade med underbara jordgubbar och en jordgubbstårta på det. Jag blev väldigt mätt! När vi kom hem bytte jag om till träningskläder och tog med Atlas ut på en lång promenad. På vägen hem möter jag en väldigt gammal tant som är ute och går med sina stavar, hon frågar mig om jag har sett några nycklar? Hon menade på att hon tappat dom längst cykelvägen på gubbholmen någonstans... Jisses tänkte jag det är ju bara att hjälpa henne att leta, vi gick och gick men hittade inga nycklar. Det stannade till andra snälla människor och frågade vad vi letade efter, vi fick hjälp men till ingen nytta. Tanten berättade att hon varit på kyrkogården vid sin makes grav och lagt midsommarblommor. Vi gick till graven igen men inga nycklar där heller. Jag frågade henne vart hon bodde så vi kunde gå och kolla om hon satt nyclarna i dörren eller helt enkelt inte låst. Hon mindes inte vart hon bodde och då förstod jag att hon böjade bli dement. Jag ringde Adde och bad honom kolla i katalogen på tantens för och efternamn. Han hittade adressen och gick dit för att kolla i dörren. Till min stora glädje och framförallt tantens glädje så hittade han nycklarna under hennes dörrmatta där hon lagt dom så fint. Tur att han hittade den för annars hade hon letat hela natten stackarn. På kvällen tittade min söta Karin förbi och vi myste med en film och godis i soffan. Nedan kommer lite bilder som beskriver min helg : )






på jakt efter pinnen, bosse ser ut att hinna först


men Atlas försöker sno den


men hallå släpp då jag tog den först!


bus i sanden


Hörs senare!

Äntligen mini semester

Nu har vi precis kommit hem från Lena & Mats i skåre. Lena fyller 50 år idag och de firade vi lite igen med de närmsta. Det va jättetrevligt och mormor Birgit hade bakat en jättegod jrdgubbstårta dagen till ära. Atlas har busat på dagis i dag när jag har jobbat och Andreas har blivit solbränd i sommarstugan. I morgon är jag ledig och jag tänkte faktiskt unna mig en välbehövlig sovmorgon följt av en lång skön promenad. Sedan tänkte jag nog åka ut och hälsa på Karins häst Tino på hammarö som hon nyss fått hem efter att ha lånat ut honom på foder. Längtar så sjukt mycket till stallet och hästarna. Det va jättelängesen! Tyvärr hinner jag ju inte med att rida längre då jobbet och Atlas får all tid. Det har jag ju valt själv oxå men ibland önskar jag att jag hann med att rida och åka ut till stallet! Det är sån avkoppling att vara där. Nu blir det en film  och mys i soffan med min älskling och Atlas.




Grattis svärmor!


 
Tokiga och underbara!


Atlas är jättenöjd när han får springa fri på deras tomt




Jag och den bästa kocken/bagaren i världshistorien mormor Birgit








Dagis, jobb och härlig kvällspromenad

Idag har Atlas varit på dagis mellan 10-20 när jag har jobbat. Andreas är i sommarstugan och fiskar med sina familj som är lediga. Han får ju inte anstränga sig så mycket nu när han varit dålig, inget tv tittande och ingen dator. Vad passar egentligen bättre för honom än att få åka till den underbara stugan och koppla av efter 5 nätter instängd på ett sjukhusrum. Dagen har för mig inte bestått av annat än jobb. Det va så skönt att hämta Atlas efter jobbet, det är så nära och bra. Han låg i sin hundsäng på golvet och kikade ut. Nu har vi nyss kommit en efter en jätteskön kvällspromenad i solen. Hoppas verkligen att det blir bra väder till midsommar. Nu blir det lite kvällsmys i soffan sen sängen. I morgon väntar sista jobbdagen innan min mini semester på fyra dagar ovh Atlas ska få vara på dagis igen.


Söta små änder simmar i vattnet




Atlas ser en skateboard närma sig, väldigt bra träning
 
Observera killarna som sitter där och dricker öl i kvällsolen...


Husse fiskar äckliga gäddor











Första dagen på hunddagis

Jag har haft en galet stressig och fullspäckad helg/ dagar innan. Andreas blev ju dålig och dom konstaterade ju hjärnhinneinflammation. Idag blev han äntligen utskriven och jag slipper sova "ensam" på nätterna. Det är så skönt att ha honom hemma! Idag var det premiär för Atlas att vara på dagis. Vi är hos Annika Klintberg på Önneruds hunddagis. Måste säga att det verkar himla bra! Igår kväll körde vi dit en bäddsoffa som Atlas älskar att ligga i. Och självklart va jag ju tvungen att inreda han nya rum på dagiset med prylar som han gillar och känner igen. Boxarna är stora och rymmliga ca 18 kvadrat! så i sin box har han nu en soffa två skinnfåtöjler sköna mattor på golvet en fin tavla massa myskuddar och leksaker och tuggben. Ja jag vet att jag förmänskligar min hund! Jag är väldigt daltig med honom men det går nog snart över! haha. Det hade iallafall gått väldigt bra idag, han hade lekt med dom andra fast varit väldigt försiktig, och det är ju inte likt honom... Men det är ett sundt beteende att observera den andra flocken innan han kommit in i den. I morgon ska han vara där mellan 10-20 då jag jobbar. Andreas blir fortsatt sjukskriven och åker med sina föräldrar till sommarstugan och kopplar av! Jag längtar så tills jag blir ledig, är ledig fyra dagar på raken och jag känner mig väldigt sliten med allt som varit!

Ha en jätteskön kväll!


Äntligen är min älskade familj samlad igen!


Så glad att han är hemma igen!

Krya på dig älskling!

I morse vaknade både jag och Atlas kvart i tolv. Andreas är ju inlagd på sjukhus och jag satt tillsammans med min älskade syter och höll honom sällskap på akuten inatt. Adde har fått hjärnhinneinflamation! : ( Dom testade allt, EKG, hjärnröntgen och massa prover för att utesluta att han hade fått en propp eller blödning. Efter att han fick göra en lumbalpunktion konstaterades det att han hade hjärnhinneinflamationen. Han va så duktig som klarade det och läkaren på akuten va fantastik! En lumbalpunktion görs framför allt för att man ska kunna bestämma om en patient har hjärnhinneinflammation eller vissa typer av hjärnblödningar. Provet tas med hjälp av en tunn nål som sticks in mellan tredje och fjärde ländkotan i den nedre delen av ryggraden.Det visade sig att det va vattenkopps virus som gjort att det blev så illa. Nu får Adde antibiotika och dropp och han blir kvar där lver helgen. Nu ska jag mysa ner i soffan med min underbara hund! Vi har varit ute i regnet och så har vi kikat runt på det nya hunddagiset som Atlas ska börja på redan på måndag. Nu blir det som sagt talang och fredagsmys! Tack alla nära och kära för all stöttning när det är lite jobbigt! Älskar er! Puss & kram


Min prins det!


fick ett nytt regn täcke idag från hurtta 298:-


jätteblöt men söt ändå :)


Välbehövlig träning!

har nyss kommit hem från Kristinehamn där jag tränat hos Malin på Malins hundtjänst! (är du inte hundintresserad läs ej) Och om jag har saknat henne, det va för många veckor sedan som vi tränade där. Idag tränade jag enbart på mitt ledarskap vilket var välbehövligt. Atlas skötte sig jättefint idag. Malin tog med sig sin vackra Montana så jag hade ett bra störningsmoment och träningskompis. Atlas har ju hamnat mitt inne i könsmognadsperioden nu, tikar är väldigt intressanta och alla dofter är sååå mycket roligare att fokusera på än mig. Vi tränade iallafall mycket sitt, han skulle vara passiv tills jag sa något annat. Fick även i läxa till nästa gång att bjuda in Atlas till lek med mig mitt under promenaden, leken ska jag oxå avsluta och dämpa ner. Det märktes att han uppskattade lek under promenaden, han blev mer lyhörd och mjukare efter den övningen. I fortsättningen ska jag använda leken som belöning. Vi gick en promenad men hundarna där Atlas skulle gå fint vid min sida vilket han lyckades med jättebra. Vi stannade utanför lidl där han skulle sitta och titta på folk utan att gå upp från sitt. Vi vandrade vidare och gick till granngården där Malin sa att vi skulle gå in med hundarna. Jisses tänkte jag Atlas brukar gå lös i hundbutikerna han älskar verkligen det, jag brukar ha svårt att hålla honom men fick som bra tips att om han börjar dra och nosa iväg på saker som jag inte sagt okej till så ska jag vara tydlig och sätta honom ner. Jag gjorde det ett antal gånger i butiken och sen gick vi runt bland fodret utan att han ens ville nosa : - ) tränade även på sitt med belastning och pep i några leksaker. Jag är så stolt över honom idag väldigt bra!

Har varit och köpt nytt hundgodis till Atlas oxå som jag måste rekomendera! Köpte det på solstadens veterinärklinik det är ett hundgodis som består  blandannat av omega -3, det luktar nästan lite fisk aktigt och Atlas blir iallafall heltokig när han känner doften av det. Det heter SPECIFIC Healthy treats och är super nyttigt, en skiva bröd motsvarar 40 stycken sådana godsar! Och 1 köttbulle motsvarar 20 st godisar. Ska tillägga att jag har köpt dom små ( mini treats) bäst att ha till träning då de går att dela.

Nu ska jag ringa och se vad Karin har för sig sen blir det lite kvällsmat och imorgon jobb.


Atlas är döpt efter Atlas blomman


Godbitarna som vi rekomenderar starkt!
 


Vi fick även mes oss en ny säck mat hem från solstadens vetreinärklinik.

Kvällspromenad

nu har jag kommit in från vår härliga kvällspromenad. Gick en bra stund och passade på att träna lite sitt med belastning och passivitets övningar längst sträckan. Satte mig på en bänk mitt emot blue moon cär hade dom studentbal och jisses va fina dom va och glada! tänk när man själv hade bal, vilken kväll det va. Nästan som en saga : )
Fick ett sms av Malin oxå vår underbara hundcoach, vi ska till henne i morgon vid två och träna. Ha en skön kväll nu!








Uttråkad men ändå lydig

Det satt fint det!

Ja vad ska man säga, idag fick jag tillbaka välbehövliga pengar på skatten! : ) just nu är jag väldigt glad för det! Det va längesen vi tränade nu med Atlas så det ska pengarna gå till! : ) Det har hänt en massa kul i helgen oxå som jag inte hunnit skriva om, är ju inte så tok seriös bloggare, jag skriver när jag har tid. I fredags kom min älskade bästa Elin hem från Halmstad, det blev grillade majskolvar och kött med tillbehör verkligen mumma. Aless min söta syster och andreas bror jocke va oxå med. Efter grillningen spelade vi lite wii och Elin visade sina skills i hula hoop och Aless va en fena på backhopning! : ) Lördagen bestog även den av festligheter. Mina underbara svärföräldrar fyller 50 båda tbå och hade ett gemensamt 100 års kalas. Det blev en långa dag med super god mat tårta lekar och mingel! Söndagen bjöd på äventyr för mig och Atlas som begav oss till sörmon för en Ridgeback träff. Det va totalt 6 busiga och tokspända hundar som fick busa loss i grusgropen. Atlas fick ta det lite lugnt på grund av sin sträckning i höften. Men han fick busa med tikarna när dom blivit trötta. Tyvärr så va det inte så bra att jag lät honom göra det, nu är han öm i sträckningen igen och får nog vila ytterligare en vecka.  Igår och idag har jag jobbat mellan 8-17 riktigt mycket att göra på jobbet. Tack jossis som passade Atlas igår!

Tänkte berätta en underbar nyhet! Andreas har fått ett nytt kanon jobb och sagt upp sig på IKEA. Jag är så glad för hans skull och jag tror verkligen han kommer klara sitt nya säljjobb galant! Du är duktig älskling! Ikväll ska vi fira med pizza, Fira vår skattåterbäring! : - ) i morgon ska jag upp tidigt och träna bort kalorierna från kvällsmaten! hihih puss & kram


Underbara Lupiner utanför IKEA



  Från Fredagsmyset






Flocken med vackra Ridgebacks 

på Karins sida: dansoafarvis.bloggsida.se finns fler och bättre bilder från träffen. Det är Karin som annordnar alla träffar i Karlstad.

Ledig och massor att göra!

idag va jag uppe klockan sju för att vara på mitt nya träningställe klockan åtta. Jag fick mitt nya kort till easy vibe maskinen och 15 övningar som kör igenom hela kroppen! Det kändes helt underbart efter passet. Efter det gick jag hem och käkade frukost och tog en dusch sen bar det av till Pia på Clipodrom för att fylla i min utväxt i håret. Efter frisören gick vi ut med Atlas på en promenad och sen åkte vi till nordea för att boka in ett möte med en personlig bankman. Tanken är att jag ska köpa in mig i lägenheten så vi kan börja renovera och fixa kök och badrum. Vi fick en tid på fredag klockan 10. Efter baknken åkte vi till veterinären för att se om fodret kommit hem som vi väntar på. Det hade det inte, så vi åkte till Andreas mormor och morfar för en fika. Mycket trevligt! Efter fikat åkte jag till hammarö för att hälsa på mamma Albin och Jossan. Jossan har äntligen fått en egen lägenhet på herrhagen som vi har suttit och försökt planera lite. Tror det kommer bli väldigt bra islutändan bara vi vet alla mått och så... Vi ringde på ett barbord och två stolar till henne oxå som hon fick för bara 500:- jättefina grejer! Dom hämtade vi på lövnäs innan vi åkte hem. Nu har jag gått en kvällspromenad med Atlas och ska faktiskt sova snart för jag är helt slut efter denna dag :) Längtar till helgen! Då är jag ledig och Elin kommer hem från Halmstad! Yippie, så jag längtar! På fredag ska vi förmodligen grilla lite och på lördag ska Andreas föräldrar ha 100 år fest. På söndag är det Ridgeback träff på getingberget på hammarö. Ska bli jättekul att träffa andra RR ägare och hundar för en fika och gemensam promenad. Sov gott!


Albin bus och jag


Sötaste syster


När man säger "skratta till kameran" så gapar han i stället : )


Nu ska jag och Atlas slöa i soffan som förr i tiden :)

RSS 2.0