Kartell

Står högt upp på önselistan i jul.. skulle ju vara så fin i lägenheten sen :)


Alsters julmarknad

igår var jag på julmarknad tillsammans med Andreas mormor och hans mamma. Väl där skulle vi träffa mamma, kent och albin. Vi knallade runt i den rejält bitande kylan och värmde oss emellanåt med att titta in i hantverksbodarna. Det var riktigt mysig stämning och väldigt lagom med folk. Jag köpte en liten julklapp som vi ska byta på jobbet i morgon när vi ska ha vår julsamling.

Nu ska jag lämna av Atlas hos hans favorit Eva för vi ska sätta väv och montera köksstommar i lägenheten.
Hoppas ni får en riktigt mysig första advent!


Homeparty - visning

Jag är precis hemkommen från ett inrednings-homepary. Det var snarare en inredningsvisning där ett visst antal värdinnor hade bjudit in ett större sällskap. Jag följde med Karin och hennes goa mamma Birgitta. Det blev lite julklappsshopping för mig men verkligen i liten skala om man jämför med många av de andra gästerna som gick lös med sina beställningar.

Bilderna är lånade ur Perfect Home´s produkt katalog som du hittar HÄR



inspiration

Idag letar jag inspiration, vad gör ni?


Fixat och donat

Idag har vi haft fullt upp hemma, vi monterat lite köksstommar - mest Adde och snällaste plastpappa Kent som tog sig tid och hjälpte oss en sväng på kvällen. Det är verkligen ovärdeligt med alla underbar hjälp som vi får av alla nära och kära. Vi håller på att krångla med tapeter oxå, ännu har vi inte riktigt bestämt oss...

Golvet var lagt i sovrum och vardagsrum idag och det blev riktigt bra!
Nu längtar vi sååå efter att få i ordning allt!

Hoppas ni mår riktigt bra!

Det lutar åt denna kaxiga tapet från Eco feeling i vardagsrummet på en vägg.

Det finns sjukt mycket att välja på.. Mitt stjärntecken vågen väger ju för och nackdelar och velar fram och tillbaka, har oerhört svårt att ta ett snabbt beslut, någon mer som känner igen sig?


Europatipset

Det hör absolut inte till vanligheten att jag skriver om sport eller pratat sport men igår satt mitt härtas allt uppe och följde en fotbollsmatch med spänning. Han hade nämligen spelat på stryktipset.. Jag kan lova att jag världens gulligaste sambo. Han spelade för 100:- och vann 3000:- av dessa fick jag hälften insatt på mitt konto idag med motiveringen - vi delar allt! Tack älskling du är fantastisk!





Dyra droppar

Idag har jag beställt nytt vaccin till Atlas i den lilla glasflaskan går det 10 ml och den kostar 2500:- den räcker till tio gånger... Det är kostsamt men så himla värt det! För er som inte redan visst det så är han nämligen allergisk mot mögel, dun och ull. I dagsläget ger vi honom en spruta vartredje vecka med en viss dos. Atlas svarar faktiskt väldigt bra på vaccinet och vi är såklart överlyckliga för det! Parallellt med sprutorna har han varje dag behövt tabletter och ögon+örön droppar för att hålla klådan bättre men jag har testat honom lite och just nu peppar peppar behöver han inget mer än vaccinet och lite klåsstillande bad varannan vecka. Det känns helt fantastisk så som vi slitit och kämpat med hans problem.





Liten allergi/vaccin skola för hund. klicka på texten nedan för att komma till en sida med bra info om allergier:

Hyposensibilisering

I vissa fall rekommenderar veterinären en hyposensibilisering, vilket innebär att man under en längre period injicerar små mängder av atopiframkallande allergenet. Det är ett sätt att försöka omprogrammera kroppens immunförsvar genom att gradvis öka dosen av allergenet. Riktigt varför det fungerar är inte klarlagt men ca 70% av de behandlade hundarna blir symptomfria av denna behandling. Hundar som har varit allergiska i mer än tre år eller var över 5 år vid insjuknandet har sämre förutsättningar att bli bättre.

Du måste dock vara införstådd med att behandlingen kräver tid, pengar och ett stort engagemang. Varje behandling skräddarsys efter den enskilda hunden och varje dos specialbeställs efter varje hunds specifika behov. En hyposensibilisering pågår i minst två år men är ofta livslång.


Behandlingen utförs till en början på klinik, injektionerna ges till en början veckovis och följer ett bestämt schema. Varje vecka ökas dosen med allergenextrakter. Injektionerna ges i underhudsfettet (subkutant) och personalen kommer att lära dig att själv kunna ge hunden sprutan.


I början av behandlingen måste hunden övervakas noga så det kan bli tal om att lägga in den på observation. Detta för att vara säker på att hunden inte drabbas av biverkningar.


Biverkningar är ovanliga men hunden kan drabbas av anafylaktisk chock och ökad klåda. Vid en anafylaktisk chock sprids antigenet (det injicerade ämnet) snabbt i kroppsvätskorna vilket får till följd att histaminet i kroppen frisläpps och får blodkärlen i mag-tarmområdet att vidga sig. Hunden får då ett hastigt blodtrycksfall och syret till hjärnan minskar drastiskt. En anafylaktisk chock kan vara ett livshotande tillstånd.


Hunden följs noggrant upp och när man ser att den svarar på behandlingen kan man sakta utöka intervallen upp till 6-8 veckor mellan injektionerna. I vissa fall kan de upphöra helt eller bara ges inför pollensäsongen, men många kommer att behöva behandlas under resten av sitt liv.



Vagabond

Nya stövlarna från vagabond 1495:-


Trötttt hund

I morse åkte vi iväg och köpte golvet till lägenheten som hantverkarna ska börja lägga nästa vecka. Efter det tog vi oss ut till Hammarö och älskade mami och lillebror. Det blev fika med säsongens första lussekatter som mamma lyckats grymt bra med!

Efter fikat tog vi en gemensam promenad från hammarö till stan, tog ungefär en timme det var verkligen bitande kallt men skönt. Jag och Atlas vek av vid volvo där vi hade en bestämt en dejt med Josefine och hennes söta Brutus. Vi gick mot orrholmen där vi lät hundarna leka en stund, det gick suveränt - dom hade roligt och läste av varandra perfekt. Vi följde våra nyfunna vänner till herrhagen och begav oss hem efter tre sköna timmar ute i den friska luften

Sötaste sovställningen, min lille goding


Pannkaksfest

Ikväll kommer goa Karin hit med lilla Diva, det är dax för den obligatoriska Desperate Housewife kvällen. Idag blir det pannkakor och en hel del hundmys. Atlas får träffa flickvännen Diva och det längtar han ju såklart efter. Han har många flickvänner som han längtar efter haha!

Kanske ska plocka fram lite sommarbär ur frysen och slänga ihop en tårta? det kan man ju iallafall kalla tisdagslyx!

 


Kärt återseende

Nu var det längesen jag bloggade men jag har helt enkelt inte hunnit eller prioriterat det. I helgen har nämligen min fantastiskt goa lillasyster och hennes Jonas gett den värmlandska skogen lite kärlek i form av ett besök från göteborg. Det va jättelängesen jag träffade dom och deras lilla mage hade växt så sött.
Igår hade vi pardejt, det blev bowling på nöjes och mat på Napoli.

Idag har vi firat våra pappor, jag har ju två kan man säga och en svärfar som oxå har fått lite uppvaktning. Mellan firandet och fikandet hann jag ner på stan och fick tag i ett par nya stövlar som jag verkligen behövde. Är jättenöjd med dom. Visar bild senare.

Nu ska jag mysa ner i soffan med Adde och kolla på en fotbollsmatch - inte likt mig att titta på sport men kände faktiskt för det ikväll.

Hoppas ni mår bra!





Man känner sig så snygg i dom här klossarna på fötterna....




Chocolate Chip Walnut Brownies

jag bakar och står i här i lyan då det är min tur att stå för fikat på avdelningsmötet i morgon. Jag hittade ett frestande recept i Leilas bakbok med alla underbara bilder och recept så var det ändå Brownies som förll mig i smaken idag. Receptet hittar ni HÄR Hoppas att det blir goda och uppskattade. Nu bler det en kort hundtur och sen sängen jag är toktrött!'

Lovely!!

 

 

 




Till hundägare


Borstar du tänderna på din hund?
Isåfall hur ofta?
Använder du någon slags tandkräm?

Tips mottages tacksamt, det finns så mycket att välja mellan, vad är bäst?



Vår ögonsten fyller två år idag!

Idag firar vi Atlas födelsedag med bus, promenader och hundtårta.













Set finns inget bättre än att vara hundägare. Man får så mycket tillbaka och vi är så glada över vårt val av hund, så lojal och trofast sin familj. Alltid allert och nyfiken. Matte & Husses allt!


regn.och.rusk

Idag har jag fått kvalitets tid med bästaste Jackie. Vi tog en tur till alla de stora möbelhusen i stan samt en tripp till colorama för en koll på tapeter IGEN! Jag tror ärligt att jag aldrig kommer kunna bestämma mig för tapeter till lägenheten sen. Det finns ett helt hav av dessa i så många fina och en del fula oxå men jag velar så fram och tillbaka. Ibland blir jag sugen på att göra något galet, en vägg som verkligen lyfter rummet och som ger värme i en annars rätt så kal inrednig. Vi får se på torsdag då är jag ledig igen och ska fortsätta kika och beställa prover.

Vi fick en kvällstid för Atlas kennelhostevaccin oxå och det gick strålande. Nu har han ett bättre skydd mot det oxå. Snart kommer Karin och vi ska spendera våra traditionsenliga Tisdagar med DH och mys..
Hoppas ni mår bra!!


Grå och blöt dag men glad ändå


Jag ska bli moster

I somras berättade min älskade lillasyster att hon och hennes Jonas skulle få en liten. Många veckor senare har jag nog fortfarande inte fattat att det är sant!? Tänk jag som trodde att jag skulle få barn först av oss för att jag är äldst. Nu är det på riktigt och allt verkar se hur bra ut som helst. dom är nu i vecka 19 och idag har dom varit på ultraljud. och om jag grät av lycka för deras skull när jag fick se bilden på det lilla pyret där inne. En så mäktig känsla, en känsla av stolthet mod och kärlek mellan två fantastiska människor. Jag kommer längta ihjäl mig till den 4 april då h*n är beräknat att kika ut. Jag tror att det är en han, av någon konstig anledning så känns det så. Andreas tror att det blir en Olivia haha tänk så mycket lycka den sprider redan den där lille. Om ni blir nyfikna på Jossans blogg så hittar ni den HÄR!

Josefine -
jag älskar dig såå himla mycket och jag kommer göra allt
för att du och barnet ska ha det så bra det bara går.
Trots avståndet mellan oss lovar jag att stötta dig och alltid
finnas här när du behöver.
Du är min lillasyster och jag är evigt tacksam våra föräldrar att dom gav mig dig.



Fina söta lilla varelse Moster längtar tills du tittar ut!

(bilden är Josefine & Jonas och får absolut inte kopieras!!)





RSS 2.0