Nu åker vi iväg några dagar

till västkusten, vi kommer förutom att umgås med vänner och familj spendera en hel del pengar då vi säkerligen åker förbi någon rolig outlet, jag hoppas på att hitta något nytt snyggt porslin. Vi får se vad dagarna bjuder på mer, kanske åker vi till Smögen och äter skaldjur? Vi får se helt enkelt vi måste ju anpassa våra utflykter till Atlas oxå eftersom han såklart följer med. Jag ska försöka uppdatera lite här under veckan!

Ha det så bra!!

Me and my love Spanien maj 2010



Ska semestern regna bort?

det känns inte allt för kul att hela vår semester verkar regna bort. Idag har vi varit i stugan och där var det sol några timmar sen mulnade det igen totalt. Här hemma verkar det som om det varit sol hela dagen och den lyckas vi missa, hela nästa vecka ska oxå regna väldigt trist. Jag håller på att packa och tvätta och städa lite inför vår roadtrip till västkusten. Vi kommer att åka till Andreas kuseiner Julia & Henrik och se deras nya hus i Uddevalla där hade vi tänkt stanna några dagar och sen ska vi få låna deras lägenhet i Göteborg under nästa vecka. Det ska bli tomys, min söta syster verkar vara ledig mån-ons oxå så då kan vi passa på att umgås med henne en hel del! Nu ska jag ta en paus i mitt hemmafixande och ägna lite tid åt hunden.

Hörs sen!

Jag bjuder på en blöt och en torr bild av goa Julia & Henrik som vi ska hälsa på

Ännu mera sommarstuga

Vi har varit hemma i en och en halv dag och mest väntat på att regnet ska försvinna. Igår hade vi filmdag här hemma och på kvällen var vi bjudna på grillat hemma hos mamma på ön det var så mysigt att alla var samlade. Nu har solen precis tittat fram här hemma och jag inväntar bara mannen från den tidiga golfrundan. Väskorna är packade och så fort han kommer hem så är vi redo för att hämta upp lillasyster och Jonas och sen bege oss ut till sommarstugan för förhoppningsvis sol och bad. Sedan får vi se vad vi hittar på, vi har inget jättespikat ännu utan vi tar lite dagarna som som kommer. Vi vet helt klart att det blir en visit till Uddevalla och Andreas kusiner, sen kanske en tripp till Liseberg i helgen.

Är det någon som vet hur man bloggar från en iphone så säg gärna till! Jag kommer så lång att jag kan logga in men sen tar der stopp.

Hoppas att ni får några riktigt bra dagar tills vi hörs igen!


Några bilder från vår sommaridyll:





Krispig och frisk luft

Våra första semesterdagar inleddes i sommarstugan därav kass uppdatering. På fredagskvällen hämtade vi söta syster Jossan och hennes goa Jonas på stationen i säffle. Dom hade tagit tåget från göteborg. Vi har spenderat några tyvärr riktigt mulna dagar i stugan men sällskapet och aktiviteterna har ändå gjort vistelsen till ett rent nöje. Killarna har vi mest sett skymtar av ute på sjön då de fiskade så mycke de bara gick. Det fångades god Gös och Aborre som vi panerade och åt tillsammans med färskpotatis och romsås. Jag och Jossan har mest sett på Tv. varit och handlat i "stan" och plockat blåbär i skogen som fick bli grund till en god smulpaj. Igår var även Mamma, Kent och lilla Albin hos sina vänner i sommarstuga någon kilometer från våran stuga, vi tog båten över till dom och hälsade på. Den familjen hade köpt en ny vattenskoter som alla var väldigt sugna på att testa! Andreas och Jonas fick sig ett varsitt åk och lyckan var total. Summan av kardemumman är helt klart en riktigt mysig helg trots tolv grader varmt och spöregn! Min semester börjar i morgon på riktigt och jag vill inte redan känna att det är höst?

Nu ska jag ta en lång varm dusch och sen ska vi bara mysa i soffan med film och tända ljus!
Hoppas ni mår bra!


Efter turen var husse blöt, vad hände?

 

 



Det blev en dag med småsyskonen

Jag mötte upp Lotta & linnéa i mariebergsskogen i eftermiddag, vi fikade lekte i lekparken, kollade på djuren och myste ikapp en massa tid som vi inte hunnit ses på. Det var såå mysigt och jag tror att det var väldigt uppskattat!



Lilla söta sladdis syster Linnéa på utflykt i mariebergsskogen

Sen på kvällen frågade mami om jag ville med på en utflykt till de berömda räkmackornas by Värmskog. Jag som aldrig tidigare upplevt dessa gidbitar tackade såklart ja och vi mötte upp min morbror och lite mer släkt där borta, sedan har kvällen avnjutits i familjärt fint sällskap och såklart en hel del lillebrorbus. Atlas har varit med hela dagen och han har skött sig kanon. Nu är han dock väldigt trött! Jag ska alldeles strax åka och hämta mitt allt från jobbet och sen blir det lite kvällsmacka och te här hemma innan sängdax.

Den berömda Värmskogs mackan

Bästa dagen på länge när jag fått umgås så mycket med de som ligger mig allra närmast om hjärtat!


Nu stranden!

Jag har precis hämtat Atlas från den underbara familjen i stan. Han hade skött sig galant och verkligen kopplat av. Han hade svansat efter henne som en hund ska göra och han hade lagt sig ner på sin filt och verkligen kommit till ro. Jag är såå himla glad över denna fantasktiska kvinna! I morgon ska hon ha honom igen för att testa ytterligare en dag. Jag har svidat om till bikini och ska åka ut till Hammarö för lite sol och bad. Atlas följer såklart med, han behöver svalka sig och simma lite :)

Hoppas ni mår bra!


Hunddagis vs Dagmatte

Atlas är ju på dagis på dagarna då vi jobbar men vi har märkt att han gärna håller sig till en av tjejerna där på dagiset. Han är ju en ridgeback och de är i sin natur reserverade mot främlingar och Atlas är verkligen så att han viftar inte i svansen om inte någon verkligen förtjänar det.. Han vill skapa ett förtroende och en relation till människor och detta går inte på några minuter. Det är inte alltid som denna tjejen jobbar på hunddagiset där vi lämnar Atlas och det är både hjärtskärande och frustrerande att han inte vill släppa in någon av de andra anställda till sig utan det första han gör är att lukta / leta efter henne. Oftast vill han med mig ut igen och detta känns mest jobbigt för oss som lämnar honom varje morgon. Därför har jag satt ut en annons om att vi söker en dagmatte/husse till Atlas. Personen vi söker ska vara aktiv och ha erfarenhet av stora hundar. Den ska vara mjuk men med en bestämd hand.

Vi har fått oväntat många svar och faktiskt redan träffat en kvinna som jobbar hemifrån och som är väldigt aktiv och duktig med djur. Det bästa med henne är att vi har samma syn på hund fostran/ hundhållning och hon är oerhört ödmjuk samtidigt som hon är bestämt och respektingivande. Imorgon ska jag och Atlas ta en lång promenad med henne igen för att prata lite mer och sen ska han få vara hos henne några timmar medans jag ska fixa lite ärenden på stan. Jag har så stora förhoppningar på att det ska klaffa mellan dom och vad det verkar så är hon redan väldigt förtjust i vårt charmtroll. Hoppas hoppas hoppas att detta kan bli början på något riktigt bra!

Nu blir det en promenix med Karin och Atlas fyrbenta bästisar Danso & Diva.

En Atlas puss av en hund som då hade tappat sina pigment runt ögonen, har med hans allergi att göra!


Vårt lilla hjärtegryn

Vår lilla älskling har börjat klia sig igen och jag blir snart tokig. Det är ett ständigt lidande för honom även om han inte alltid är märkbart påverkad. Att vara en hund och lida av en allergi kan inte vara det lättaste och vi accepterar inte att han ska ha en sämre livsstil bara för att han är sjuk. Det finns ju hjälp att få så jag är den som hänger på telefonen till hudspecialtisten Susanne imorgon bitti. I morgon ska jag berätta en förhoppningssvis roligare grej oxå som handlar om Atlas. Jag är förväntansfull och jag har stora förhoppningar på att detta kan bli något riktigt bra!

Nu ska vi åka och käka pizza hos Karin i Östra fågelvik. Ha en mysig kväll!

 

Matte & husse älskar dig såå!


Godmorgon

Lördagen spenderades hos familjen på Hammarö, vi käkade grillat och myste med dajmtårta. Det var underbart att se dom igen efter deras utflykt till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Albin var i sitt esse och dansade, sjöng och spelade pajas hela kvällen lång. Nu ska jag bege mig ut på en morgonpromenad med Atlas och sen väntar den stora blå boxen på mig för ytterligare en arbetsdag.

Ha en skön Söndag!


 



Grattis bästa Martina!

Hurra hurra hurra för världens bästa Martina som idag fyller 28 vuxna år. Jag är så glad över att jag fått lära känna dig, du är en fantastisk vän! Snart ska jag på födelsedagskalas hos Tinis och det ska bli kanonmys.

Här kommer en liten film på henne när hon kör wii och holahoop hemma i vårt vardagsrum. Du är underbar och jag vet att du bjuder på detta :)

Man kan inte annat än att gilla denna tjejen!


Supergott och super enkelt!

Du behöver:

-Lax portionsfileér
- Olivolja
- Citronpeppar
- Flingsalt
- 1 Hel citron
- 1 hel lime
- färsk basilika

Tillbehör:
- Creme fraiche
- hjortronsylt
- Färskpotatis
- blandar du creme fraiche och hjortronsylten så får du en kanon god sås till rätten.

Ja ni det blev som jag önskade lax till middag, den här laxen är helt klart en favorit och den är så enkel att göra! Man lägger laxfileerna på ett stort ark folie sedan droppar man över lite olivolja och rör runt fileerna i det. Strö sen över citronpeppar och flingsalt i valfri mängd. Pressa lite citron saft över fileérna och nyp av några blad av den färska basilikan och lägg över laxen. Citronen och limen skär man bara i tunna skivor och lägger mellan/uppe på fisken. Sedan bakar du ihop folien så att det blir ett paket av alltihopa, släng in i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter eller på grillen i ca 12 minuter. Jag lovar er hur gott som helst och så himla enkelt!

Ett piffigt tips är att ha en basilkika stjälk eller liknande ört i ditt is/citron vatten för en frisk smak och ett trevligt utseende!

 










Powerwalk på 80 minuter avklarad

Idag är det inte alls så varmt ute som igår, luften känns så mycket friskare och lättare. Jag drog med mig min sega hund ut på en powerwalk i det strålande solskenet. Andreas är och spelar golftävling och det ska bli så spännande att höra hur det gick för honom. Jag ska svettas av en stund nu och sen blir det solhäng med bästa Mallan. Förhoppningsvis ett avsvalkande dopp oxå. I eftermiddag ska jag uträdda lite ärenden och ikväll blir det nog till att grilla lite lax om jag får bestämma!

Önskar er en bra dag!!

Svettig och skönt nöjd!




Sommarväder

Gick hem en timme tidigare idag för att Atlas var ensam hemma och jag vet att han inte gillar när det blixtrar och dundrar ute. När jag kommer hem hittar jag honom uppkrupen i våran säng mellan våra täcken och bland dofter där han känner sig trygg. Han var bara ensam i en timme men det var den värsta timmen oxå! Nu är han som vanligt igen och vi ska snart bege oss ut på en förhoppningsvis torr promenad.

Hörs senare!


Minigolf en grej för mej?

har spenderat kvällen med fina vänner på en fin minigolfbana i skoghall. Jag var inte såå dålig som jag trodde om mig själv men det kanske bara var tur eftersom jag hållt mig från att spela på säkert fem år för mitt humör inte är det bästa när det går dåligt... Men idag var det faktiskt väldigt kul! Dåliga bilder men jag hade bara mobilen med mig.

Nu ska jag hoppa i säng, det har varit en alldeles för lång dag och efter en natt sovandes eller snarare hostandes på soffan för att Andreas skulle få sova så känner jag mig helt slut. Hoppas ni mår bra!!

Jacob tror att han är bäst..

Sötaste vännen Malin var en riktig slå hårt spelare ;-)

Mina absoluta favoriter!

Jocke var med oxå men han ville inte visa sig på kort trots att han gav oss alla storstryk


Bilder från hundutflykten i söndags

Karin och jag åkte ju till Molkom i söndags då luften stog stilla och värmen var som värst. Det fanns ett jättebra hundbad där och Atlas & Diva lekte, simmade och busade i vattnet. Karin, tack för en mysig utflykt!

Foto: Karin Karlsson

 

Atlas försöker få tag i pinnen som sjönk till botten, inte konstigt att han har vatten i öronen än?!

Den vackraste Divan


Safari


Beteende beskrivning via SKK (bara hundsnack)

Karin hade läst en annons i hundsport om att man hade en hund mellan 1-2 år och var av rasen, Dvärgpinscher, Whippet, American staffordshire terrier, golden retriver eller en rhodesian ridgeback så kan man om man vill anmäla sig till Svenska kennelklubben för att hjälpa till i deras utvecklings arbete läs texten nedan.
Jag har anmält mig och de vill träffa både mig och Atlas där vi ska genomföra olika moment för att få ett bettende utlåtande. Jag ser det som en kanonkul grej att vara med på och det är lite liknande tester som i ett MH-test. Testperioden sträcker sig från juini till oktober så vill du vara med och få ett utlåtande på din hund så kolla in deras hemsida, testerna utförs på tre olika ställen i Stockholm och ett i Nyköping. Jag har länkat hela inlägget så det är bara att klicka på texten för att ta sig till Svenska kennelklubbens hemsida.

Text från SKK.se:

Under 2010 genomförs ett projekt för att utveckla en ny form av beskrivning för hundars beteende. Går allt bra blir beskrivningen redan under 2011 officiell och organiseras av Svenska Kennelkubben. Beskrivningen, som kallas BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund), ska vara för alla hundraser. Förutom att den ska ge information om den enskilda hunden som hundägaren har nytta av är förhoppningen att beskrivningen ska bli en pusselbit i strävan att upprätthålla den sunda hundavel vi har i Sverige.

Följande moment ingår i beskrivningen:

1. Främmande person
Hunden träffar en främmande person som bjuder in till kontakt. Hunden avgör själv om den vill umgås eller inte. Om hunden accepterar att vara med personen går denne några meter med hunden i koppel, samt hanterar den genom att klappa, titta på tänder och lyfta på två tassar.

2. Föremålslek
Hundägare och testledare inbjuder till lek med hunden, dels med ett för hunden känt föremål dels med ett okänt.

3. Matintresse
Mat/godis som hundägaren själv bedömt som hundens favorit göms med stigande svårighetsgrad och hundens intresse och uthållighet för att få tag på mat/godis registreras.

4. Visuell överraskning
Hund och hundägare går tillsammans med testledaren när en overall hastigt dras upp 4 meter framför hunden.

5. Skrammel
Hund och hundägare går tillsammans med testledaren när en metalltrumma som inuti försetts med olika typer av metallföremål börjar roteras så att ett skramlande ljud uppstår. Trumman är synlig och ljudet börjar när hunden är 4 meter ifrån den.

6. Närmande person
En långsamt gående ”konstig människa” kommer närmare och närmare hund och hundägare.

7. Underlag
Hunden och föraren passerar tillsammans gående över ett halt underlag som är något upphöjt från marken.




Ridgeback promenad

Här kommer några bilder från ridgeback promenaden som jag och Andreas var iväg på igår. Tyvärr blev det en dålig uppslutning men Atlas var rejält nöjd då han hade två snygga tjejer helt för sig själv. Promenaden avslutades med hundbus i sandgropen- det var rejält varmt och hundarna blev fort trötta.

Foto: Johanna & Fredrik


Hundbad

Jag och fina Karin har packat väskorna och inom några minuter hämtas jag upp för en utflykt till mangenbaden i närheten av Molkom. Där ska vi sola och bada och fika, det är sandstrand och långgrundt och det bästa av allt är att hundar är tillåtna att bada där! Det tackar vi för en stekhet dag som denna! Jag har aldrig varit där tidigare så det ska bli spännande! Jag känner mig lite bättre från min förkylning oxå men denna extrema värme påskyndar inte direkt mitt tillfrisknande.

Hoppas ni mår bra!

Kram

Hundbus en skön sommarkväll


Halsfluss

natten till i dag har varit ett rent utsagt helvete. Jag har inte sovit många timmar och det pågrund av ett fruktansvärt halsont samt nästäppa. Jag insåg när klockan var tolv att jag inte hade nässpray och kunde knappt andas, tacka vet jag seveneleven som har öppet dygnet runt och som fakttiskt säljer de vanligaste preparaten. Jag fick sjukamnäla mig i morse och vid tio fick jag tid hos doktorn för ett halsprov. Jag har halsfluss och fick ett antiinflammatoriskt läkemedels som hjälp att bli av med detta.

Tur att jag är ledig i helgen så den kan gå till att bli frisk. Ikväll blir det film och filt i soffan, jag har nästan sovit hela dagen och försökt återhämta mig. Helvetes jä...skit, jag hatar att vara sjuk!

Detta har legat på en bricka nära till hands hela dagen, mediciner och C-vitaminer



Älskade sommarstuga

Dagen har spenderats i sällskap av Linda, Pierre deras toksöta son Douglas och Andreas och hans bror Jocke. Tanken var ju sol, bad, fiske och grillning. Men det blev inte så mycket fiskande för grabbarna då båten inte ville starta trots deras tappra försök att lufta tändstift och kolla bränslet osv. Det blev inget dopp idag heller, bara Atlas som tog sig en svalkande simtur. Men vi har ändå haft en urmysig dag och jag fullkommligt älskar denna platsen! Det blåste rejält där ute idag så vi kände inte hur mycket solen faktiskt tog. Nu några timmar senare känner jag en väldigt värmande känsla i kroppen och jag inser att jag faktisk är lite bränd, till och med mina ben som aldrig blir solbrända annars har blivit röda...

Hoppas att ni alla kunnat njuta av solens sköna strålar idag. Nu ska jag och mannen kolla Spanien-Tyskland och mysa i soffan.

Puss & Kram

Linda och jordens sötaste charmtroll Douglas

Besvikna och fiskesugna killar på ingång till sommarstugan

Killarna tröttnade på att kämpa med båten och spelade lite boccia istället

Vi åt läskande vattenmelon på bryggan

jag tog ett mysigt kort på Linda & Douglas från min solstols pose.

Måste såklart bjuda på några hundpics oxå även om denna bloggen mest innehåller hundbilder, men det är ju en stor del av mitt liv!

Finaste Atlas




Lillebror bus och Mallan promenad

Efter jobbet åkte jag ut till Hammarö och hoppade studsmatta, cyklade jagade och lekte med världens goaste lillebror Albin. Jag fick kvällsmat på deras nybyggda superfina altan och sen tog vi en promenad runt djupsundet.

På djupsundet har dom Hammarös brukshundsklubb och jag gick faktiskt in på deras uppställda agility plan och testade några fasta hinder och Atlas fullkommligt älskar det! Han är super snabb och det märks att han tycker det är jättekul. Jag måste höra mig för om en grundkurs i agility här i närheten.

Efter mamma visiten tog jag ytterligare en promenad med bästa Mallan.

Nu blir det kvällen här på Norrstrand och i morgon har jag en ledig dag framför mig och den ska spenderas i sommarstugan tillsammans med våra vänner Linda & Pierre. Killarna ska fiska och vi ska sola och bada, fika och läsa skvallertidningar hela dagen! Hoppas att väderguden är på vår sida!

Godnatt!!



Golfänka

Andreas är och spelar golf idag igen och jag är en riktig golfänka nu. Känner att jag verkligen måste börja med denna sporten för att få se min karl lite oftare. Han mest bor där ute! jag är just nu redo att bege mig iväg för en walk med Karin och hundarna. Är helt slut i huvudet efter första dagens jobb efter totalt tio lediga sköna dagar. Men det är faktiskt kul att jobba och jag trivs verkligen på mitt jobb! Kroppen är lixom pigg men huvudet är trött. Förlåt för tråkigaste inlägget någonsin men idag har jag inte så mycket att bjuda på!

Atlas gillar att gå med på golfbanan


Grill.kvällsol.vänner.skratt.drinkar.dans

Överskriften talar kort och enkelt om min lördag. Vi gästades av många fina vänner åt gott och skrattade högt. Det blev en sväng till bmb. Riktigt kul att nästan alla följde med ut! Idag har vi inte gjort alltför mycket. Snart ska jag och Andreas gå på bio och se den tredje filmen i Twilight - Eclips. Mysigt värre en sån här grå och tröttsam söndag.


En dag full av umgänge

Spenderade förmiddagen parkerad på en handduk med utsträckta ben, lyssnandes på vågornas skvalp mot klipporna och fångade lugnet. Samtidigt njöt jag av sällskapet från Anna och Mallan som låg parkerade tätt intill. ytterligare en solig dag har passerat och jag är så glad över denna veckas semester.

Nu har jag och Andreas precis kommit in från en tokmysig kvällstur med goa Malin och hennes Per. Tillsammans med hundarna Alba världens roligaste och skönaste mops och ridgeback tiken Vinga tog Atlas ut sina sista krafter. Vi promenerade till borgmästarholmen där det blev hundbad och bus. Dom är så fina tillsammans och det är väldigt kul att de fungerar så bra ihop trots att Atlas var lite hårdhänt mot den sockersöta Vinga.

Nu är jag tvingad att se de sista 16 minutrarna av kvartsfinalen Ghana-Uruguay - jag fick förklrat för mig att de faktiskt dröjer hela FYRA år till nästa VM och att det hör till att engagera sig... haha jag är totalt ointresserad men några minuter klarar jag, dessutom har jag fått en stor godispåse som jag kan fokusera på!

God kväll!

Vinga och Malin

Goa hundarna Vinga & Alba

Snyggo Malin

Vinga & Atlas


Sköna lata dagar

Önskar att jag hade en hängmatta och en bamse trädgård då skulle mina sköna lata dagar vara fulländade. Men det har idag som igår blivit en hel del sol och en hel del fika. Mysigt kravlöst, stressfritt och underbart! Goa Karin har hållt mig sällskap hela dagen! Nu inväntar jag min golftokige man, att golf kan vara så kul jag borde väl kanske ge den där sporten en chans för att hinna med att träffa honom. Han spenderar den mesta av sin lediga tid på det välklippta finsvarvade gräset och jag ölskar att han hittat något som han verkligen tycker är kul. Det är ju socialt och man får vara ute i fin natur.

Bilden är från Sköna Hem


RSS 2.0