Vackra onsdag

Det har varit en underbar ledig onsdag med sol och familjeträffar. Här kommer det lite bilder från dagen...


Innan fem kilometaren på skutberget



Efter lunchen hos Tage & Birgit, kom mami, sis och lillebror förbi på lite mys och fika. Vi spelade barn låtar i datarummet och dansade runt som barn allihopa. En riktig kvalitetstid med mina blodsband. Atlas skötte sig jättebra mot lillebror och det härligt att se. Han fick till och med ha handen i hans matskål.


Albin vilar liggandes mot Atlas.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag tror inte han kommer bli för feg eller försiktig!! Min hundtränare här nere i Halmstad brukar prata om att hon tycker man ska kasterera sin hane om han har det beteendet! Och jag har pratat med många på mina kurser som har kastererat sina hanar och alla har sagt att det är samma hund som innan kastreringen bara att det här beteendet med att mäta sig och moppsa upp försvinner!! Också blir dom bättre på promenaderna för dom luktar inte i backen lika mycket :) Jag är faktiskt lite avis på dig som kan kasterera din vovve!!



Tips på nybörjar spår: Välj en skog där det inte är för mycket sly, alltså mest mossa! Ta med dig en leksak och godisbitar och bestäm ett ställe där du ska börja (se till att du har vinden i ryggen, alltså medvind!). Markera där du börjar lägga spåret genom att hugga ner foten i backen så du ser vart du ska visa Atlas att spåret börjar. Sedan går du bara rakt fram, i ungefär vart 5 steg kan du lägga en godisbit (precis där du satt foten). I början räcker med ca 50 steg. I slutet stampar du lite extra, lägger en godishög och en leksak över! Sedan tar du några steg till bortanför leksak+godishög och sedan svänger du av i en vid båge så du tar dig tillbaka, men du får inte gå i närheten av spåret för då blir det för svårt för Atlas! Sedan låter du spåret "vila" i MINST 45 min, viktigt i början så alla luktpartikar från dig får falla till marken! Sedan tar du Atlas och bara visar honom lite med handen vart spåret börjar, vi säger ingenting till Charlie utan bara visar att här börjar det! Sedan är det bara att följa hunden och se om han förstår vad han ska göra! Om han avviker från spåret så stå bara helt stilla och vänta ut honom tills han hittar spåret igen! Det är viktigt att inte prata med hunden medan han spårar! Men när han hittar leksaken i slutet så blir det fullt ös med lek och beröm!! Efter bara någon gång så fattar dom :) Hoppas det går bra för er!! Kram kram!

2009-09-16 @ 22:10:55
URL: http://lindajonssons.webblogg.se/
Postat av: Johanna

Tack så mkt! :) Jo, allt är bara bra! Börjat plugga på universitetet så det är lite att stå i! ;) Hur är det med dig? Mår Atlas bättre nu? Kram

2009-09-17 @ 14:17:35
URL: http://misswarmland.blogg.se/
Postat av: Linda

Hej igen :) Det går absolut bra att köra utan godisar, vi har precis börjat med godisar för Charlie nu, det hade vi inte i början! Se bara till att leka ordentligt med honom när han väl hittar leksaken!! Man kan säga SÖK om man vill - men när vi har gjort så hemma med Charlie (alltså gömt leksak och sagt SÖK) då har vi sett att han letar både med ögon och med nos! När dom spårar ska dom ju bara söka med nosen! Men om Atlas bara söker med nosen så ska du absolut säga SÖK! Att ha en sele på är skit bra, Charlie förstår nu att så fort selen åker på så är det spåra som gäller! Linan är väldigt skön att ha för ibland kan det vara svårt att hänga med i kopplet när det går fort!! Men det är ju inget man behöver ha i början, testa att spåra några gånger och kolla om han tycker det är roligt! Du måste berätta när ni testat att spåra någon gång! Ha det så bra! Vad fina ni är på kortet :) puss puss!

2009-09-17 @ 23:19:00
URL: http://lindajonssons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0