Välbehövlig träning!

har nyss kommit hem från Kristinehamn där jag tränat hos Malin på Malins hundtjänst! (är du inte hundintresserad läs ej) Och om jag har saknat henne, det va för många veckor sedan som vi tränade där. Idag tränade jag enbart på mitt ledarskap vilket var välbehövligt. Atlas skötte sig jättefint idag. Malin tog med sig sin vackra Montana så jag hade ett bra störningsmoment och träningskompis. Atlas har ju hamnat mitt inne i könsmognadsperioden nu, tikar är väldigt intressanta och alla dofter är sååå mycket roligare att fokusera på än mig. Vi tränade iallafall mycket sitt, han skulle vara passiv tills jag sa något annat. Fick även i läxa till nästa gång att bjuda in Atlas till lek med mig mitt under promenaden, leken ska jag oxå avsluta och dämpa ner. Det märktes att han uppskattade lek under promenaden, han blev mer lyhörd och mjukare efter den övningen. I fortsättningen ska jag använda leken som belöning. Vi gick en promenad men hundarna där Atlas skulle gå fint vid min sida vilket han lyckades med jättebra. Vi stannade utanför lidl där han skulle sitta och titta på folk utan att gå upp från sitt. Vi vandrade vidare och gick till granngården där Malin sa att vi skulle gå in med hundarna. Jisses tänkte jag Atlas brukar gå lös i hundbutikerna han älskar verkligen det, jag brukar ha svårt att hålla honom men fick som bra tips att om han börjar dra och nosa iväg på saker som jag inte sagt okej till så ska jag vara tydlig och sätta honom ner. Jag gjorde det ett antal gånger i butiken och sen gick vi runt bland fodret utan att han ens ville nosa : - ) tränade även på sitt med belastning och pep i några leksaker. Jag är så stolt över honom idag väldigt bra!

Har varit och köpt nytt hundgodis till Atlas oxå som jag måste rekomendera! Köpte det på solstadens veterinärklinik det är ett hundgodis som består  blandannat av omega -3, det luktar nästan lite fisk aktigt och Atlas blir iallafall heltokig när han känner doften av det. Det heter SPECIFIC Healthy treats och är super nyttigt, en skiva bröd motsvarar 40 stycken sådana godsar! Och 1 köttbulle motsvarar 20 st godisar. Ska tillägga att jag har köpt dom små ( mini treats) bäst att ha till träning då de går att dela.

Nu ska jag ringa och se vad Karin har för sig sen blir det lite kvällsmat och imorgon jobb.


Atlas är döpt efter Atlas blomman


Godbitarna som vi rekomenderar starkt!
 


Vi fick även mes oss en ny säck mat hem från solstadens vetreinärklinik.

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej! Vilken fin design du fått på bloggen :) Vad roligt att Atlas är så duktig!! Jag kanske också ska gå någon kurs hos Malin, ska bara försöka få ihop det med mitt schema! Men hon verkar väldigt bra :) Pussis

2009-06-11 @ 11:31:07
URL: http://lindajonssons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0